REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Valančiūnas sunkiai rinko žodžius po Lietuvos rinktinės pralaimėjimo Prancūzijai 75:78, kuris užtvėrė kelią į pasaulio čempionato ketvirtfinalį.

Jonas Valančiūnas sunkiai rinko žodžius po Lietuvos rinktinės pralaimėjimo Prancūzijai 75:78, kuris užtvėrė kelią į pasaulio čempionato ketvirtfinalį.

REKLAMA

Būtent JV baudų metimai tapo protesto šaltiniu po mačo. Priešpaskutinėje atakoje jis metė baudų metimus ir antrąjį, šokinėjant kamuoliui ant lanko, numušė Rudy Gobertas. Tą jis padarė pažeisdamas taisykles ir turėjo būti įskaityti du taškai.

Po šio mačo spaudos konferencijoje Dainius Adomaitis į šuns dienas išdėjo FIBA teisėjų darbą, o J. Valančiūnas sutiko su trenerio nuomone. 

„Kodėl jūs manęs klausiate? Klauskite FIBA. Klauskite jų. Apie kažkokį teisėjavimą? Taip antrą kartą iš eilės. Rungtynėse su Australija buvo žaidžiamas regbis, o kitose rungtynėse net neleidžiamas kontaktas. Čia ne krepšinis, čia ne sistema. Tai pasityčiojimas, mėšlo krūva. Tu neturi būti protingas, pirmiausia tu turi būti nuoširdus.

Epizodo pakartojimą galite pamatyti čia:

Eikit patys pasižiūrėkit, kas čia nutiko. Šie vyrukai (rodo į Valančiūną) aukojo visą savo vasarą, du mėnesius be šeimų, be jokios papildomos piniginės motyvacijos, būtent jie nusipelno didžiausios pagarbos. Bet liūdna tai, kad kažkas tiesiog negerbia šio žaidimo. Tai mėšlo krūva (šaukia ir trenkia į stalą)“, – nesitvardė treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Ar gerai matėte tą epizodą?, - paklausėme J. Valančiūno.

Mačiau pakartojimą. Nieko nereikia sakyti. Ir taip aišku.

Kas nutiko gynyboje, kad pirmoje pusėje ir vėl paleidote varžovus?

Susimetė tuos trajakus. Čia dabar jau neprišnekėsi. Paleidome. grai, kad antroje pusėje radome jėgų ir susikaupimo, grįžome į kovą.

REKLAMA

Ką galvojate apie trenerio žodžius spaudos konferencijoje?

Pasakė teisybę. Tikrai. Ačiū treneriui, kad užstoja žaidėjus. Taip negali būti.

Nepatekimas į aštuonetą prastas rezultatas Lietuvai?

Aišku, kad prastas. Kai eini dėl aukščiausio vertinimo.. Prastas.

Kiek dar epizodų kliuvo dėl teisėjavimo?

Buvo. Ne vienos rungtynės, kaip ir prieš australus. Viską pasakė treneris. Nieko nebereikia klausti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų