REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po skaudaus pralaimėjimo Prancūzijai Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis nusikeikė ir užsiminė, kad šis čempionatas jam greičiausiai yra paskutinis.

Po skaudaus pralaimėjimo Prancūzijai Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis nusikeikė ir užsiminė, kad šis čempionatas jam greičiausiai yra paskutinis.

REKLAMA

Lietuvos rinktinė po dramatiško mūšio 75:78 pralaimėjo Prancūzijai ir neteko šansų žengti į ketvirtfinalį. Pirmadienį mūsiškiai baigs pasirodymą Kinijoje rungtynėmis su Dominikos Respublika.

Tai gali tapti ir D. Adomaičio atsisveikinimo maču.

„Nereikia būti protingu labai. Žaidžia dvi Europos komandos, todėl duokite tris Senojo žemyno arbitrus. Jūs paklauskite FIBA organizacijos apie tai. Visiems tai aišku. Žaidžiame su Australija labai svarbų mačą ir du švilpia Puerto Riko teisėjas. Rungtynių metu ketvirtajame kėlinyje vienas teisėjas sako žaidėjui, jog yra labai sujaudintas čia būdamas, nes jam tai pirmas tokio lygio susitikimas. Jūs juokaujat? (keiksmažodis). Nėra to supratimo. Žiūri po to video ir nesupranti. Taip, dariau aš klaidas, žaidėjai irgi klydo, bet teisėjai nedaro savo darbo. Per daug pasakiau turbūt, bet tiek to – pasakiau viską. Turbūt paskutinį kartą“, - sakė treneris.

Tą patį, ir dar stipriau, jis kalbėjo ir spaudos konferencijoje anglų kalba, kur į šuns dienas dėjo teisėjų darbą. Šiose rungtynėse dirbo ispanas, argentinietis ir venesualietis.

REKLAMA
REKLAMA

„Kodėl jūs manęs klausiate? Klauskite FIBA. Klauskite jų. Apie kažkokį teisėjavimą? Taip antrą kartą iš eilės. Rungtynėse su Australija buvo žaidžiamas regbis, o kitose rungtynėse net neleidžiamas kontaktas. Čia ne krepšinis, čia ne sistema. Tai pasityčiojimas, mėšlo krūva. Tu neturi būti protingas, pirmiausia tu turi būti nuoširdus.

REKLAMA

Eikit patys pasižiūrėkit, kas čia nutiko. Šie vyrukai (rodo į Valančiūną) aukojo visą savo vasarą, du mėnesius be šeimų, be jokios papildomos piniginės motyvacijos, būtent jie nusipelno didžiausios pagarbos. Bet liūdna tai, kad kažkas tiesiog negerbia šio žaidimo.“, – angliškai visam pasauliui sakė treneris.

Adomaičio spaudos konferenciją angliškai žiūrėkite:

Buvote nepatenkintas teisėjų darbu?

Emocijomis nuslūgus reikia žiūrėti į save – padarėme per daug klaidų individualioje gynyboje. Jeigu ne jos, apie teisėjus nekalbėtume. Jeigu žiūrėtume tą situaciją, manau, kad negali taip skirtis teisėjavimas. Dvi dienas prieš tai žaidėme regbį ir viskas buvo legalu, o šiandien viskas buvo nelegalu. Likus 31 sekundei jis meta, teisėjo švilpukas tyli, jis atkovoja kamuolį ir kartoja metimą, bet tada nuskamba švilpukas. Teisėjas sako, kad taškų nėra, nes pražanga buvo prieš tai. Nuo to viskas ir prasidėjo, nes po to kamuolys vėl buvo numuštas nelegaliai. Kam investuojama į vaizdo peržiūros sistemas – tiesiog reikia nueiti ir pažiūrėti, viskas paprasta ir sąžininga. Tada niekas apie tai nekalbėtų. Labai gaila vyrų darbo. Atvažiavome su savo tikslais ir aiškiai žinojome, ko norime, o viskas išėjo ne taip, kaip norėjome.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pavyko atsitiesti?

Kaitaliojant gynybos sistemas. Su tuo agresyvumu. Faktas, kad pasikeitė ir teisėjavimas, kai jie pirmavo 17 taškų, nes pradėjo leisti šiek tiek žaisti su kontaktu. Taip pat patys užbaigėme puolime situacijas prieš tuos žaidėjus, kuriuos norėjome atakuoti. Šis planas neveikė nei mačo pradžioje, nei trečiojo ketvirčio starte.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų