REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mantas Kalnietis eilinį kartą sutiko savo gimtadienį per pasaulio ar Europos čempionatą. Rinktinės kapitonui rugsėjo 6-ąją suėjo 33-eji. Įžaidėjas teigė, kad gimtadienio noras yra ganėtinai aiškus.

Mantas Kalnietis eilinį kartą sutiko savo gimtadienį per pasaulio ar Europos čempionatą. Rinktinės kapitonui rugsėjo 6-ąją suėjo 33-eji. Įžaidėjas teigė, kad gimtadienio noras yra ganėtinai aiškus.

REKLAMA

Lietuva šeštadienį stos į žūtbūtinį mūšį su Prancūzija pasaulio pirmenybių antrojo etapo L grupėje. Nesėkmė reikštų čempionato pabaigą ir nepatekimą į ketvirtfinalius. Teliktų sužaisti rungtynes su Dominikos Respublika.

„Labai aišku, jeigu klysti važiuoji namo ir viskas“, - karčią realybę pripažino M. Kalnietis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė po skaudaus pralaimėjimo australams skubėjo į oro uostą ir persikėlė į Nandzingo miestą. Penktadienį vakare šiame mieste krepšininkai jau klausėsi trenerių štabo paruoštos informacijos apie artimiausią varžovę Prancūziją.

Kapitonas leido suprasti, kad pūsdamas žvakutes nori tik vieno. Pergalės prieš Prancūziją, kuri išsaugotų viltis tęsti kovą dėl medalių.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo sunku užmigti po nesėkmės?

Tikrai sunku užmigti, liūdna ir skaudu truputį. Praeities nepakeisi, reikia žiūrėti į rytojų.

Pamatėte, kas buvo blogai?

Taip. Didžiausia problema buvo negrįžimas „namo“ ir už tai skaudžiai sumokėjome. Nuo to jie pasidarė laisvę puolime, nuo to atsirado lengvumas ir pasitikėjimas. Vėliau baudė per tas vietas, kur įprastai nebaudžia per tokias vietos, tokiu aukštu procentu. Bet viskas prasidėjo nuo negrįžimo namo.

REKLAMA

Kokia komanda Prancūzija?

Irgi mėgsta greitą žaidimą. Žiūrėjome vieną vaizdo įrašą, tai fiziška komanda, su daug gynybinių žaidėjų, bet ir puolime ties perimetru daug talentų. Dar vienas sunkus mūšis laukia ir dabar klysti negalime.

Ar tai, kad klysti negalima, labai aiškiai yra sąmonėje?

Labai aiškiu, jeigu klysti važiuoji namo ir viskas.

Kas labiausiai palieka įspūdį prancūzų žaidime?

Sunku pasakyti, nes jų grupė nebuvo pati stipriausia. Sunku įvardinti, kaip jie atrodys rimtoje kovoje. Labai norėtųsi, kad tokia būtų. Jie pirmą etapą praėjo gan lengvai ir išsidalino tą laiką, praktiškai visi dvylika žaidėjų žaidė. Nieko keisto ir išskirtinio, prancūzų žaidimas visą laiką fiziškas ir paremtas atletiškumu, energija. Tai jų didžiausi privalumai.

REKLAMA
REKLAMA

Ar po sezono Prancūzijoje galima sakyti, kad šios šalies krepšinį gerai išmanote?

Tikrai ne, rinktinė skiriasi nuo prancūzų lygos. Čia yra žaidėjų, kurie žaidžia gerose Europos lygose, NBA ir jų mąstymo lygis yra kur kas aukštesnis.

Vakar pats susidūrėte su gynėjų spaudimu. Tikitės to ir iš prancūzų?

Ruošiamės tam. Nemanau, kad vakar tai labai išmušė iš ritmo, nes puolime viską padarėme labai neblogai. Tas nebuvo problema, susitvarkėme su spaudimu. Problemos buvo gynyboje.

Gimtadienis atėjo ne laiku. Spėjote gauti dovaną?

Dovanos kaip žvakutes pūsti, norai visada tie patys vasarą ar rudenį. Nesunku nuspėti, kokie artimiausi tikslai. Taip juokavome šiandien, kad esu tas žmogus, kuris gimęs vasario 29 d., nes gimtadienį švenčiu tik kas ketverius metus per olimpinius metus.

Ar čempionato sistema gera, kai kas dieną yra arba treniruotės arba rungtynės?

Visiems sąlygos vienodos ir apie tai negalvoji. Man gal net geriau, kai viena laisva, o tada žaidi. Čia labai aiškus tvarkaraštis. Šioje vietoje viskas tvarkoje. Apie kitus dalykus, sistemas, gal galima šnekėti daugiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų