REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė po skaudaus pralaimėjimo australams skubėjo į oro uostą ir persikėlė į Nandzingo miestą. Penktadienį vakare vietos laiku Dainiaus Adomaičio auklėtiniai surengė pirmąją treniruotę, kurios metu bandė išnarstyti ir pasiruošti artėjančiai dvikovai su Prancūzija.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė po skaudaus pralaimėjimo australams skubėjo į oro uostą ir persikėlė į Nandzingo miestą. Penktadienį vakare vietos laiku Dainiaus Adomaičio auklėtiniai surengė pirmąją treniruotę, kurios metu bandė išnarstyti ir pasiruošti artėjančiai dvikovai su Prancūzija.

REKLAMA

Ji gali būti lemiama – jeigu anksčiau už lietuvius žaisiantys australai įveiks Dominikos Respubliką, o mūsiškiai nusileis prancūzams, nebeturėsim šansų iš antrojo etapo L grupės žengti į ketvirtfinalį.

Pergalė savo ruožtu sustiprintų šansus žengti toliau, bet toli gražu jų negarantuotų.

Praėjus parai po itin nemalonios nesėkmės 82:87 Australijai, D. Adomaitis prisipažino, kad nesėkmės buvo sudėtinga užmigti, kadangi galvoje buvo daug minčių. Specialistas neturėjo priekaištų FIBA dėl to, kad po sudėtingo mačo reikėjo anksti keltis ir iš Donguano keliauti į Nandzingą.

„Sunku buvo užmigti. Normalu, tai yra darbo dalis“, – sakė strategas.

Ar neišvargino tai, kad po rungtynių jau kitą dieną ryte laukė kelionė?

Ne, vyrai šaunuoliai. Tikrai atsikėlė anksti, kelionė užtruko be jokių vėlavimų, viskas pagal planą buvo. Visi pailsėjo, treniruotėje buvo gyvybingi – viskas tvarkoje.

REKLAMA
REKLAMA

A.Džordževičius pažėrė kritikos dėl tvarkaraščio. Ar jums nesudaro tai problemų?

Tokia yra sistema visiems. Nieko negalime pakeisti – ji tokia yra ir mes turime prisitaikyti.

Kokia yra Prancūzija?

Dar viena komanda, kuri labai gerai žaidžia kartu. Su tuo pačiu treneriu, tie patys žaidėjai, ta pati sistema. Labai daug to automatizmo, kuris tave nubaudžia, jeigu tu prarandi koncentraciją. Tai mes turėjome praėjusiose rungtynėse. Turėjome netipinių situacijų, su kuriomis nebuvome susidūrę iki tol. Prancūzai irgi gerai „skaito“ tas situacijas ir bus labai svarbi koncentracija gynyba, jog neduoti varžovams nieko lengvo. Prancūzai turi nemažai žaidėjų, kurie greitajame puolime nori išmesti tritaškį.

REKLAMA

Kol kas tik vokiečiai kėlė problemų prancūzams. Ką galite pasimokyti iš to mačo?

Jų buvo geras agresyvumas – buvo atsilikę 20 taškų, bet sugrįžo į mačą ir viska sprendėsi paskutinę minutę. Tikrai gera agresija abejose aikštės pusėse. Prancūzija yra solidi komanda, kuri bando išmušti iš derinių bei tų vietų, kur norima ateiti su kamuolių. Albicy pridaro nemažai problemų, nes yra itin agresyvus.

M.Kuzminskas praėjusiame mače žengė ant parketo tik 27-ąją minutę. Koks yra jo vaidmuo?

Kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Prieš kiekvieną mačą turime tam tikras mintis ir idėjas. Mes, treneriai, priimame sprendimu, sudarome žaidimo planą bei jo laikomės. Mindaugą norėjome turėti po pertraukos, kuris po pertraukos būtų agresyvūs. Norėjome nuvarginti australus ir tada turėti žaidėją, kuris galėtų atakuoti. Kiekvienas turi savo rolę pagal tai, koks yra varžovas. Priekinė linija australų tikrai yra fiziškai stipri ir matėme, kad su Jankūnu galime žaisti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Sukūrėme geras situacijas, bet jis prametė laisvas gerus metimus.

REKLAMA
REKLAMA

Kokios prancūzų priekinės linijos tikitės?

Kai neaišku, ar žais Labyerie, matėme jų žaidimą ir su dviem dideliais. M’Baye žaidė „ketvirtu numeriu“ ir vienu centru. Ruošimės įvairiems variantas. Faktas, kad gynyboje yra panašumų kaip ir australų. Jie prisiima rizikas ir bandysime jas bausti.

Prancūzai didžiuojasi savo gynyba. Kuo ji ypatinga?

Jų labai aukštas bendras komandinis intelektas. Nuo jaunimo komandų visi kartu žaidžia ir vienas kitą labai gerai supranta. Jų komandinė gynyba yra labai gera. Mūsų sprendimai puolime turi būti labai teisingi.

Kaip manote, kaip gali suveikti faktorius, kad nebegalite klysti?

Šiandien koncentracija treniruotėje buvo gera, nebuvo jokių problemų ar nežinojimų. Vyrai padarė tai, ką reikia. Visi susikaupę, esame pasiruošę, geros formos ir su australais buvo geros rungtynės, bet keli momentai pakišo koją, todėl viskas baigėsi neigiamu rezultatu. Reikia nekartoti klaidų dvikovoje su prancūzais.

Valančiūno interviu žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų