REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio čempionate Lenkijos pergalė prieš rusus

VISAS VAIZDO ĮRAŠAS

Vos nurimus pirmojo Pasaulio taurės etapo kovoms, prasidėjo antrojo. Pergalingą žygį I grupėje pratęsė Lenkija (4/0), 79:74 (16:22, 18:18, 19:17, 26:17) palaužusi Rusiją (2/2).

Vos nurimus pirmojo Pasaulio taurės etapo kovoms, prasidėjo antrojo. Pergalingą žygį I grupėje pratęsė Lenkija (4/0), 79:74 (16:22, 18:18, 19:17, 26:17) palaužusi Rusiją (2/2).

REKLAMA

Be pralaimėjimų A grupėje pražygiavusiems lenkams vienas kluptelėjimas dabar nebūtų tragedija. Tuo tarpu rusai nebegali sau leisti klysti, nes taip jų šansai žengti tolyn sumenks iki minimalių.

Abi komandos nepasižymi galingomis priekinėmis linijomis, todėl įdomiausia stebėti kovą trečiojoje pozicijoje.

Lenkijos rinktinės lyderis Mateušas Ponitka turėtų būti stabdomas Maskvos CSKA puolėjo Nikitos Kurbanovo, o nuo šios dvikovos daug priklausys.

Rungtynių eiga: Rusai rungtynes pradėjo trumpu spurtu 5:0 ir iniciatyvos pirmajame kėlinyje nebeatidavė. Prasčiau kamuoliu besidalinusi Lenkijos rinktinė taškus rinko daugiausiai individualiomis pastangomis ir po dešimties pirmųjų minučių atsiliko 16:22.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkai tik antrojo ketvirčio viduryje pataikė savo pirmąjį savo tritaškį (23:28), o individualiai veiksmais kiek piktnaudžiavo Mateušas Ponitka ir A.J.Slaughteris. Rusai buvo susigrąžinę dviženklį pranašumą, tačiau M.Ponitkos tritaškis su kėlinio sireną situaciją sušvelnino – 34:40.

REKLAMA

 

Po ilgosios pertraukos Adamo Hrycaniuko taškai iš po krepšio buvo sumažinę skirtumą iki minimalaus, tačiau rusai dar kartą atsitiesė ir po Michailo Kulagino tritaškio atitolo 55:47. Paskutinėje kėlinio atakoje Damianas Kuligas išprovokavo pražangą mesdamas iš toli ir sumetė visus baudų metimus – 53:57.

 

Ketvirtasis kėlinys jau priklausė lenkams, kurie sugebėjo išsiveržti į priekį, tačiau M.Ponitka susidūrė su komandos draugu bei dėl pasirodžiusio kraujo buvo priverstas sėsti ant suolo (64:62).

Likus žaisti tris minutes po Jevgenijaus Baburino tritaškio rezultatas vėl buvo lygus (67:67).

Lenkai tada truktelėjo į priekį, bet itin tolimu metimu prasidėjus paskutinei minutei atsakė Michailas Kulaginas – 71:73.

Į aikštelę grįžęs M.Ponitka vieną po kitos kūrė situacijas komandoms draugams, kurie rinko nesunkius taškus – 77:71.

Andrejus Voroncevičius dar įrideno dvitaškį su pražanga, tačiau tyčia pažeisdami taisykles rusai nebeišsigelbėjo.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų