REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos rinktinė Pasaulio taurėje patyrė pirmąją nesėkmę, kai 82:87 nusileido Australijos krepšininkams. Vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis po dvikovos apgailestavo, kad jo auklėtiniai nežaidė visa mačą taip, kaip tai darė antroje dvikovos dalyje.

Lietuvos rinktinė Pasaulio taurėje patyrė pirmąją nesėkmę, kai 82:87 nusileido Australijos krepšininkams. Vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis po dvikovos apgailestavo, kad jo auklėtiniai nežaidė visa mačą taip, kaip tai darė antroje dvikovos dalyje.

REKLAMA

Specialistas taip pat prisiėmė kaltę už lemiamą epizodą, kai Patrickas Millsas pataikė tritaškį ir padidino skirtumą nuo 2 iki 5.

„Visiškai blogas mentalitetas išėjus žaisti. Jie pelnė taškus taip, kaip mes kalbėjome, jog nenorime, kad jie pelnytų taškų. Kalbėjime apie Millso greitus tritaškius, metimus iš po krepšio“, – sakė strategas.

Australai 13 taškų pelnė greitajame puolime.

Išeikime į aikštelę ir dabar kiekvienas iš jų tą sprintą atgal padarys. Jie geri vyrai ir aš tikiu jais. Čia yra viskas apie koncentraciją. Skaudžiausia dėl lengvų taškų, kuriuos akcentavome. Antra dalykas, pirmoje pusėje mes buvome pasyvūs kovoje dėl kamuolių – turėjome tik vieną antrą šansą.

REKLAMA
REKLAMA

Matėme rinktinę drausmingą dvejose rungtynėse, bet šiame mače stigo koncentracijos. Kaip galima tai paaiškinti?

Žinojome rungtynių svarbą. Kitas dalykas, Senegalas ir Kanada žaidė su spaudimu, tačiau ne su tokiu. Nemanau, kad visi momentai buvo legalūs ir taip yra žaidžiama. Kai kuriose situacijose jų gynyba mus išmušė iš vėžių. Aš noriu matyti komandą tokią, koki ji buvo 3 ir 4 kėlinyje. Sugrįžome į rungtynes ir priėjome iki tokio taško, kad atlikome metimus tokius, kokių ir norėjome. Deja, prametėme kelis laisvus metimus, kelias baudas ir tie keli taškai lemia.

REKLAMA

Ką turite omenyje sakydamas, kad metimai buvo nevisiškai legalūs?

Rungtynės matėte? Kai teisėjai leidžia taip žaisti, tai gaila.

Kas įvyko trečiajame kėlinyje, kai ėmėte protestuoti?

Žaidėjas jau sėdėjo ant kėdės ir prašė keitimo. Sekretoriatas paspaudė sireną, kad galima keisti, bet tada teisėjas grąžino kamuolį ir vyko žaidimas, kai mūsų žaidėjas tuo metu bėgo link suolo. Tai mums kainavo labai brangų vieną tašką. Pirmą kartą susidūriau su tokia situacija. Gal čia mūsų problema. Teisėjas nematė, kad buvo rodomas keitimas. Nežinau, kaip tai traktuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Varžovų aukštaūgiai pataikė penkis tritaškius per du kėlinius. Kiek jie buvo netikėti?

Varžovai baudė už visas rizikas. Trečiajame ketvirtyje Baynesas jau pataikė tritaškį per rankas sulig sirena. Ne apie tai kalba – jie gali mus bausti su rizika, bet baudė mus ten, kur mes nenorėjome. Antroje dalyje viską darėme kuo puikiausiai. Tai yra pagrindinis dalykas. Yra didelė atsakomybė, visi vyrai atsidavę, buvo gera energija. Kaip žaidėme 3–4 ketvirčius, taip ir turime rungtyniauti toliau.

Kiek svarbus L.Lekavičiaus pasirodymas?

Labai svarbus Luko pasirodymas nuo suolo ir tai, kaip mes norime žaisti. Jis šaunuolis ir darė tai, ko iš jo norėjome. Net pramesti metimai buvo tokie, kuriuos mes norime, kad jis mestų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką galite nusinešti į kitą etapą?

Norime 3 ir 4 kėlinius. Su tokiu mentalitetu ir tokiu pykčiu žaisti, kapotis dėl kiekvieno kamuolio, dėl kiekvienos pozicijos gynyboje. Fiziškumas tas, kokio reikia. Esame geros formos, aš tikiu vyrais ir mes žaisime taip.

Lemiamoje atakoje, kai P.Millsas pataikė tritaškį, gynėtės su dviem aukštaūgiais. Kodėl?

Galiu pasakyti, kad tai buvo mano klaida. Dabar galima pasakyti, kad žiūrėjome, kaip iš gynybos pulsime, nes dviejų aukštaūgių žaidimas antroje dalyje pasiteisino. Gaila, kad su ta persvara nepriėjome iki ten, kur norėjome ateiti. Millsas įmetė fantastišką metimą. Būtų jis prametęs, o mes užpultume, galima būtų sakyti, kad viskas gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų