REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinktinės skautas įvertino specifišką australų žaidimą ir žvaigždžių stiprybes

specialiai tv3.lt iš Kinijos

Lietuvos rinktinė ketvirtadienį baigs Pasaulio taurės turnyro pirmojo etapo kovas rungtynėmis su Australijos krepšininkais.

Lietuvos rinktinė ketvirtadienį baigs Pasaulio taurės turnyro pirmojo etapo kovas rungtynėmis su Australijos krepšininkais.

REKLAMA

Laidoje „Rungtynių diena“ vyr. trenerio Dainiaus Adomaičio asistentas Benas Matkevičius pažymėjo, kad australai žaidžia itin specifinį krepšinį, kuriame kiekvienas derinys turi itin daug opcijų ir jų visų perteikti žaidėjams neįmanoma, tad aikštelėje esantiems krepšininkams reikės parodyti aukščiausio lygio koncentraciją ir žaidimo „skaitymą“.

Ar komanda skiriasi kažkuo nuo tos, kuri žaidė 2016 m. olimpiadoje?

Baynes ir Bogutas dar žaidžia kartais kurtu ir jiems trūksta Broekhoffo, kuris jiems buvo labai svarbus žaidėjas. Skautinau juos nuo pat darbo pradžios, kadangi žaisdavome praktiškai kiekvieną vasarą. Mačiau jų tobulėjimą ir jie 2016 m. buvo pasiekę piką, kurį dabar išlaiko. Dabar rotacija yra mažesnei nei buvo Rio, bet visi atidirbę savo judesius, savo sistemą.

Ji nėra įprasta europietiška, kadangi yra labai daug judesio be kamuolio. Ypatingai Bogutas su Millsu yra susižaidę gerai. Su specifine sistema reikia turėti ir specifines taisykles – su paprastomis net neišsiversi, nes tave apgaus. Ten kiekvienam judesiui turi reakciją. Labai gerai „skaito“ varžovų puolimą. Turėsime žaisti labai aukšto lygio koncentracija tam, kad greitai suprastume situacijas ir nuspėtume jų veiksmus. Laukia specifinis iššūkis.

REKLAMA
REKLAMA

Australija turi savo žaidimo braižą ir drausmingai jo laikosi?

Kiekvieną vasarą matėsi, kad pas australus nebuvo viskas atidirbta kaip dabar. Jie viską nušlifavo ir pasiekė tokį lygį, kokiame yra dabar. Matėme, kad ir amerikiečius draugiškose nugalėjo, o Brazilijoje nusipelnė medalių. Jų žaidimas ir sistema yra iš tų pačių situacijų ar išsidėstymų yra itin daug opcijų. Neįmanoma paruošti žaidėjų visiems atakų sprendiniams. Visada krepšinyje žiūri, kur gali prisiimti rizikas ir mes tikimės, kad teisingai jas nuspėsime. Daug kas priklauso ir nuo dienos, kadangi Millsas tikrai gali aukštu procentu pataikyti ketvirtajame kėlinyje ir nulemti mačą, ką ir padarė prieš JAV komandą. Kadangi jų rotacija trumpa, reikės juos varginti. Reikės žaisti fiziškai ir priversti dirbti abejose aikštės pusėse. Reikia, kad australų kojos būtų pavargusios ketvirtajame kėlinyje.

REKLAMA

P. Millsas gali pakeisti rungtynių eigą. Kiek svarbu neleisti jam įsibėgėti?

Nors jis turi įžaidėjo ūgį, išmeta labai greitai – mažai kas moka taip. Jis moka iš didelio greičio sustoti ir atlikti staigų metimą. Jis yra išskirtinis žaidėjas, kuris gali nulemti rungtynes vienas. Vienas krepšininkas jo neuždengs – turėsime jį komandiškai stabdyti.

M. Dellavedova yra nestandartinių judesių, gerai ginasi. Ką galite pasakyti apie jį?

Jis atiduoda aikštelėje 120 proc. savęs. Kaip matėme NBA finale, jį dvikovos pabaigoje net išvežė į ligoninę, kadangi jau buvo atidavęs visas jėgas. Dellavedova yra maksimalistas, kuris net įmetęs taškus iš karto gynyboje imasi kibiai dengti varžovą. Jo metimas buvo toks, kad daugelis rizikavo, bet nemanau, kad gali visiškai nuo jo atsitraukti. Pirmosiose rungtynėse su Kanada jis pataikė 6 tritaškius, nes varžovai jį paliko laisvą. Baynesas Bostone net išmoko pataikyti tritaškius (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA

J. Inglesas parodė, kad gali tobulėti ir būdamas vyresnio amžiaus. Ką daryti su tokiu universaliu žaidėju?

Paslapčių neišduosiu (juokiasi). Ingleso duomenys yra ypatingi jo sugebėjimams. Anksčiau jis ieškojo pranašumo arčiau krepšio dėl ūgio pranašumo, tai dabar jis pataiko gerai iš toli. Jis tiesiog daugiau mėgaujasi perdavimu nei metimu. Prieš Kanadą jis ketvirtajame kėlinyje žaidžia „du prieš du“. Australija labai pasitiki jo sugebėjimais. Reikia rungtynių metu Inglesą varginti ir ne tik prieš jį gintis, bet ir jį atakuoti, galbūt net priversti prisirinkti pražangų. „Jazz“ jis turi Gobertą už nugaros, kuris saugo baudos aikštelėje. Čia tokių žaidėjų nėra ir vyrauja kitokia sistema.

Australija yra elitinė rinktinė?

Australija buvo nusipelniusi laimėti medalius olimpiadoje ir yra viena geriausių komandų. Bus tikras išbandymas mums, reikės parodyti savo charakterį bei parodys, kas yra kas. Tai yra neeilinis mūšis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų