REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos rinktinės ketvirtadienį laukia finalas. Būtent taip artėjančias rungtynes su Australija apibūdino Dainius Adomaitis po pergalės prieš Kanadą.

Lietuvos rinktinės ketvirtadienį laukia finalas. Būtent taip artėjančias rungtynes su Australija apibūdino Dainius Adomaitis po pergalės prieš Kanadą.

REKLAMA

Lietuviai ir australai H grupėje pasiekė po dvi pergales ir ketvirtadienį sieks įsirašyti trečią laimėjimą, taip pasigerindami situaciją prieš antrąjį etapą, kuriame teks žaisti su Prancūzijos ir Dominikos Respublikos rinktinėmis.

Prieš šią dvikovą D. Adomaitis išskyrė, kuo pavojinga Australijos komanda, savo sudėtyje turinti NBA žaidėjų kvartetą – Patty Millsą, Matthew Dellavedovą, Joe Inglesą ir Aroną Baynesą. Dar du žaidėjai praėjusį sezoną žaidė NBA – Andrew Bogutas ir Mitchas Creekas, bet kitą sezoną juos išvysime Australijos lygoje.

Iš šio būrio skaudžiausius prisiminimus kelia P. Millsas – 2016 metų Rio žaidynėse jis mūsiškiams sukratė 24 taškus ir tada australai šventė pergalę 90:64.

REKLAMA
REKLAMA

2014 metais abi rinktinės kovėsi pasaulio čempionate, kur taip pat buvome silpnesni 75:82.

Po mačo su Kanada sakėte, kad tai yra finalas. Ką turėjote omenyje?

Per susirinkimą su žaidėjais kalbėjome, kad turėjome užmiršti, kad tai yra paskutinės pirmojo etapo rungtynės. Tai yra pirmas naujos grupės mačas, kadangi jau aiški jos sudėtis. Mačo kaina yra dvigubas taškas.

REKLAMA

Australijos rinktinėje įžaidėju gali tapti tiek A. Bogutas, tiek J. Inglesas. Kaip su tuo tvarkytis?

Manau, kad čia didžiausia pagarba ir didžiausi komplimentai jų treneriui ir sistemai. Nuo 2013 metų žaidžiama ta pati sistema ir ja remiamasi dar jaunimo komandose. Yra tekę rungtyniauti prieš Lemanį, todėl jį neblogai pažįstu. Jie žaidžia fantastišką krepšinį ir dabar atėjęs pikas tų žaidėjų, kurie daug metų žaidžia kartu. Taip pat veteranų, kurie pridėjo individualių savybių bei tapo kosminiais žaidėjais. Inglesas man visada patiko ir imponavo dar, kai žaidė Barselonoje ar Tel Avive. Per pastaruosius metus jis tikrai pridėjo kaip kūrėjas. Tai, ką jis žaidžia – fantastika. Pridėjus prie to paties P. Millso individualaus meistriškumo. Jis yra tas žaidėjas, kuris gali pakeisti rungtynių eigą, gali įmesti sunkius metimus, pataikyti sudėtingu metu net prieš gerą gynybą. Taip pat Bogutas yra itin geras kamuolio perdavinėtojas. Turime labai gerą varžovą – vieną iš geriausių šiame čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek varžovus vargina australų gynėjų darbas gynyboje?

Faktas, kad jie žaidžia australišką krepšinį su daug kontakto ir mes turime būti tam pasiruošę. Kitas dalykas, jie žaidžia nemažai minučių, todėl mes kitoje pusėje turime būti labai agresyvūs bei privalome juos varginti. Reikia priversti, kad kiekvienas judesys atimtų dalį jėgų.

A.Lemanis pritarė, kad lietuvių ir australų krepšinis yra panašus. Ar jūs irgi pritariate šiai nuomonei?

Manau, kad panašus mūsų komandiškumas. Jų sistemoje ir žaidime yra daug perdavimų bei judesio be kamuolio. Tiek mes, tiek jie gerai dalinamės kamuoliu. Komandiškumas yra panašus, bet sistema – kitokia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek australams priduota tai, kad jie eilę metų jau siekia kažką įrodyti pasaulyje?

Jų rezultatų kreivė yra kylanti aukštyn. Jaunimo rinktinių žaidėjai ateina į tą sistemą ir žino viską, ką daryti. Australai tikrai yra pike bei tai sako garsiai. Australai atvažiavo čia medalių ir jie yra tokia komanda.

Kaip išdarkyti darnų P.Millso, J.Ingleso, A.Boguto kolektyvą?

Per tiek metų matomas jų žaidimo skaitymas ir automatika. Viskas yra nusistovėję ir jie viską supranta, o varžovams būna itin sudėtinga viską nuskautinti bei perteikti žaidėjams. Automatizmas ir komandinis judėjimas yra įspūdingas.

Galima sakyti, kad jie turi daugiau silpnų vietų gynyboje nei puolime?

Gynyboje jie prisiima rizikas kai kuriose situacijose ir mūsų darbas yra pasinaudoti tomis rizikomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų