REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
81
Donguanas (nuotr. Juozo Skaros)

Donguano centre esantis keturių aukštų prekybos centras „Dyna city shoping center” — vienas didžiausių šiame 8 mln. gyventojų turinčiame mieste.

81

Donguano centre esantis keturių aukštų prekybos centras „Dyna city shoping center” — vienas didžiausių šiame 8 mln. gyventojų turinčiame mieste.

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt žurnalistas nuvyko apžiūrėti, ko galima nusipirkti tolimojoje Kinijoje ir kokios čia yra būtiniausių maisto produktų kainos.

Prekybos centrą „PC Europa” savo struktūra Vilniuje primenančiame pastate galima ne tik užkąsti, nusipirkti rūbų ar kitų buities daiktų, bet ir papramogauti ar pailsėti.

Nuotraukų galeriją žiūrėkite:

Vaikštant prekybos centre krenta į akis vietinių kavinių ir restoranų gausa, jų čia čia pilna visuose aukštuose.

Tiesa, europietiško skonio atitinkančios maitinimo įstaigos čia rasti nepavyko, o visuose aukštuose tvyro azijietiškų virtuvių skleidžiamas kvapas.

REKLAMA
REKLAMA

Čia gausu visame pasaulyje gerai žinomų prekinių ženklų parduotuvių, tokių kaip „Lacoste” „Lee” „H&M”, ar „Zara”. Užsukti į jų parduotuvę plačiomis šypsenomis kviečia ir šiame mieste gaminamų „Huawei” telefonų pardavėjai, tačiau užėjus į vidų nudžiugti nepavyko, nes išmaniųjų prietaisų kainos beveik niekuo nesiskiria nuo esančių Lietuvoje.

REKLAMA

Į akis krenta čia populiarūs masažiniai krėslai, kurie beveik visada būna užimti. Čia populiarūs ir žaidimų automatai, kuriuose galima laimėti pliušinį žaisliuką, o ketvirtajame aukšte rasite ir didžiulį azartinių lošimų saloną. 

Prekybos cento antrajame aukšte yra didelė maisto prekių parduotuvė „Spar supermarket”. Būtiniausių maisto produktų kainos palyginus su lietuviškomis nepasirodė kažkuo labai kitokios. Žinoma, Kinijos rinka milžiniška ir nesunkiai rastumėte daug pigesnių produktų.

Pavyzdžiui, 1 litrą pieno čia galima įsigyti už 1,2 eur, baltos duonos už 1,3 eur, aliejaus už 2,6 eur, skalbimo miltelių už 1,9 eur, dantų pastos už 1,8 eur, 0,5 l. butelį alaus už 1 eur, 0,5 l. buteliuką negazuoto vandens už 0,35 eur, o dešimt kiaušinių už 2,02 eur.

REKLAMA
REKLAMA

Lauke prie prekybos centro savo paslaugas kioskeliuose siūlo greito maisto užkandinės, mažesnės lauko kavinės ir gaiviųjų gėrimų pardavėjai.

Vienoje prekybos centro pusėje yra ir amerikiečių greito maisto tinklo „McDonalds” restoranas. Kartas nuo karto pro jus praeis ir Kinijos policininkas.

Tiesa, bent jau Donguane, jie į svetimšalius žiūri draugiškai ir priekabių neieško, netgi viską be perstojo fiksuojant fotoaparatu.

Saugotis teks nebent čia drąsiai gatves raižančių dviratininkų, motorolerių ir kitokių savaeigių transporto priemonių.

Net ir tomis dienomis kai nelyja žmonės nešiojasi skėčius ir jais apsisaugo nuo čia tvyrančios drėgmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vos po kelių minučių praleistų lauke galite suprakaituoti, o šiuo metu jutiminė oro temperatūra svyruoja nuo 30 iki 40 laipsnių karščio.

Draugiški ir garsiakalbiai kinai, smalsiu žvilgsniu nulydintys kiekvieną užsienietį.

Kaip atrodo Donguano prekybos centras „Dyna city shoping center” iš lauko žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų