REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos žengęs ant parketo Edgatas Ulanovas ėmėsi darbo, kurį moka geriausiai - centravo prieš fiziškai silpnesnius varžovus ir savo privalumus išnaudojo taip, kad Dainius Adomaitis puolėjo nekeitė net 14 minučių.

Vos žengęs ant parketo Edgatas Ulanovas ėmėsi darbo, kurį moka geriausiai - centravo prieš fiziškai silpnesnius varžovus ir savo privalumus išnaudojo taip, kad Dainius Adomaitis puolėjo nekeitė net 14 minučių.

REKLAMA

Per šią atkarpą puolėjas pelnė 13 taškų, o rungtynes baigė su 15 (7/8 dvit., 0/3 trit., 1/2 baud.), atkovodamas 5 kamuolius ir surinkdamas 15 naudingumo balų. Rezultatyviausiai žaidęs puolėjas buvo trečias naudingiausias žaidėjas ir svariai prisidėjo prie Lietuvos rinktinės (2/0) 92:69 pergalės prieš Kanadą (0/2) ir patekimo į antrąjį pasaulio krepšinio čempionato etapą.

Po rungtynių E. Ulanovas išliko kuklus ir didžiąją nuopelnų dalį atidavė Jonui Valančiūnui ir Domantui Saboniui.

Edgarai, kokie pergalės akcentai?

Tikrai rimtas varžovas. Rezultatas atrodo nemažas, bet tikrai reikalavo nemažai pastangų, daug koncentracijos ir energijos. Matėme rungtynes su australais, kaip jie sugrįžo greitai. Jei kažkas galvotų, kad čia buvo labai lengva, tai tikrai klysta. Gynyboje buvo labai geras mentalitetas ir gerai atrodėme. Su tokiu mentalitetu turime žiūrėti toliau ir nedėti žingsnio atgal.

REKLAMA
REKLAMA

Ramiau, kai patekote į kitą etapą?

Aišku, kiek ramiau, bet nesinori sustoti. Varžovas bus pats rimčiausias iš trijų, reikės rimtai ruoštis, visi supranta svarbą. Kiekviena pergalė ir pralaimėjimas yra svarbus. Pradedame ruoštis Australijai.

REKLAMA

Kaip treneris įvertino darbą prieš Kanados aukštaūgius?

Prieš K. Wiljerą nebuvo gerai. Buvo momentų, kai prarasdavome koncentraciją ties Wiltjeriu. Klaidelių neišvengėme, bet buvo geras mentalitetas ir komandinis žaidimas, sustiprėjome kaip komanda ir žiūrint į ateitį, tų sunkių momentų gali būti, todėl tokios rungtynės yra labai gerai, bet dar nėra ko džiaugtis.

Įspūdinga paties atkarpa, buvote pasirengęs imtis atsakomybės?

Didelis nuopelnas didelių, Domo ir Jono. Matėte, kaip pasiruošė Kanada, jie dvigubino juos. Ką Domas ir Jonas padarė buvo super, nusimetė perdavimus mums. Tuo momentu mums atsiriša prasiveržimai, metimai. Jie taip gerai tą darė, pavyko atakuoti. Smagu, bet žiūrime į bendrą vaizdą. Negalime užmigti.

REKLAMA
REKLAMA

Minėjote, kad sustiprėjote kaip komanda.

Buvome visą laiką kartu. Nebuvo nepasitenkinimų, Joną ir Domantą dvigubino, jie neforsavo. Visi šiandien pajuto žaidimą. Reikia tą laikyti.

Nebuvo abejonių dėl savo vaidmens rinktinėje po neitin rezultatyvaus pasirodymo pasirengime?

Nebuvo. Net negalvoju. Atvažiavau į rinktinę žaisti krepšinį, ką aš myliu. Man patinka dalyvauti procese ir nesvarbu, įmetu ar ne taškų. Mėgstu dalyvauti gynyboje, puolime visur. Šiandien gavosi taškai - gerai. Kitą kartą kažkas kitas patrauks.

Buvo ir bandymas dėti į krepšį įspūdingas.

Buvo. Gerai, kad bauda.

Ten buvo pražanga?

Sunkiai, manyčiau. Kitas teisėjas gal nesušvilptų. Daugiau, kad nebuvo.

Ką galite pasakyti apie Australiją?

Trumpai matėmė momentais. Visi turbūt sutiks, kad tai bus rimčiausias varžovas. Po krepšiu bus didžiausias išbandymas, nes ir ten rimti vyrukai. Keleta NBA žaidėjų, su patirtimi ir gerais rezultatais. Nesinori dėti žingsnio atgal, norisi laimėti dar kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų