REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 31-ąją dieną BalPol Lietuvos rinktinė pradės kovas Vengrijos mieste Debrecene vykstančiame 3x3 Europos krepšinio čempionate.

Rugpjūčio 31-ąją dieną BalPol Lietuvos rinktinė pradės kovas Vengrijos mieste Debrecene vykstančiame 3x3 Europos krepšinio čempionate.

REKLAMA

Vasarą jau ne vieną turnyrą laimėjusi ir maždaug 30 tūkstančių JAV dolerių piniginių prizų iškovojusi Šakių „Gulbelės“ komanda šiemet taip pat dalyvavo ir 3x3 krepšinio Pasaulio čempionate, o dabar sieks kuo sėkmingiau sukovoti ir senojo žemyno pirmenybėse, kuriose susitiks 12 stipriausių Europos vyrų rinktinių.

Pauliaus Beliavičiaus, Aurelijaus Pukelio, Šarūno Vingelio ir Marijaus Užupio D grupėje laukia kaimyninės Latvijos ir Austrijos rinktinės, o į kitą etapą pateks dvi pirmosios grupių komandos.

Pasak komandos trenerio Dainiaus Novicko, Lietuvos 3x3 krepšinis pastaruoju metu į priekį šuoliuoja didžiuliais žingsniais, o rinktinė yra arti elitinių Europos šalių.

REKLAMA
REKLAMA

„Nenoriu girt dienos be vakaro, bet tikrai matosi, kad vyrai velniškai patobulėjo nuo tada, kai pradėjo žaisti tokį krepšinį. Šiuo metu šitą komandą galime vadinti stipriais vidutiniokais, kuriuos žino visas 3x3 krepšinio elitas ir kuriuos visi gerbia. Bendrauju su daugybe 3x3 krepšinio trenerių iš viso pasaulio ir tikrai visi džiaugiasi, kad Lietuva pradėjo žaisti 3x3. Čia galime vadintis naujokais, nes tai tik pirmas mūsų sezonas, bet atiduodame daug jėgų ir galvojame tik apie krepšinį. 3x3 asociacija daro viską, kad žengtume dar keletą žingsnių ir priartėtume prie elito“, – pasakojo ir pats 3x3 krepšinį dar žaidžiantis D.Novickas.

REKLAMA

„Tikslus išsikėlėme sau patys, tačiau nesinori apie juos šnekėti. Grupėje turime pasaulio vicečempionus latvius ir kartą jau nugalėtus austrus, tad grupė tikrai nėra labai lengva, bet vyrai yra nusiteikę labai rimtai. Fiasko būtų neišeiti iš grupės, patekti tarp 4 stipriausių komandų būtų geras rezultatas, o tapti čempionais būtų tobula. Jei netikėtume savimi, apskritai čia nevažiuotume. Tikiu, kad viskas bus gerai“, – užbaigė visą vasarą treniruotėms su Lietuvos rinktinėmis skyręs veteranas.

Vienas iš „Gulbelės“ atstovų Marijus Užupis taip pat buvo nusiteikęs pozityviai ir prasitarė, kad tikisi iškovoti medalius.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaučiamės neblogai. Po truputį įrodinėjame savo vertę ir su kiekvienu turnyru bandome parodyti, kad lietuviai taip pat moka žaisti 3x3 krepšinį. Kiekviename turnyre vienu metu ir mokomės, ir stengiamės laimėti. Esame naujokai, bet jau spėjome pakilti į pasaulio komandų penkioliktuką. Patirties prikaupėme ir saldžios, ir karčios, bet pasauliniu mastu mums dar trūksta iki maksimaliai gerų rezultatų.

Europos čempionate tikslas vienas – medaliai. Atvažiavome su noru laimėti. Aišku, žinome ir suprantame, kad čempionatas bus labai pajėgus, mano nuomone, net pajėgesnis už pasaulio čempionatą. Laukia sunkios kovos“, – svarstė iš Šakių rajono kilęs krepšininkas.

Šeštadienį lietuviai kovas 20:10 val., pradės su Austrijos komanda, o 21:40 val., susikaus ir su jau puikiai pažįstamais latviais. Ketvirtfinalyje lietuvių lauktų Rusija, Prancūzija arba Vengrija.

Visas rungtynes tiesiogiai stebėti bus galima FIBA 3x3 Youtube ir Facebook paskyrose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų