REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šiandien Niujorke (JAV) prasidės paskutinio šio sezono „Didžiojo kirčio“ serijos turnyro – „US Open“ – pagrindinio etapo kovos.

Į aukščiausio rango turnyrą tradiciškai atvyko ir geriausias Lietuvos tenisininkas 29-erių metų Ričardas Berankis (ATP-68). Jis pagal reitingą pateko tiesiai į pagrindinį etapą, o jame susitiks su sėkmingai kvalifikaciją įveikusiu 26-erių metų čeku Jiri Vesely (ATP-140). Mačas prasidės apie 1 val. nakties Lietuvos laiku.

R. Berankiui vien už žaidimą Niujorke atiteks 10 ATP vienetų reitingo taškų ir 58 tūkst. JAV dolerių. Pergalė pirmajame rate jam užtikrintų 45 ATP vienetų reitingo taškus ir 100 tūkst. JAV dolerių. Jei lietuvis įveiks kvalifikacijos dalyvį, tuomet antrajame rate jo lauks argentinietis Guido Pella (ATP-20) arba ispanas Pablo Carreno Busta (ATP-69).

Lietuvis Niujorke nusprendė dalyvauti ir dvejetų turnyre. 448-ą vietą ATP dvejetų reitinge užimantis R. Berankis suvienijo jėgas su argentiniečiu Juanu Ignacio Londero (ATP dvejetų-373). Jie pirmajame rate susitiks su amerikiečiais Maxime‘u Cressy (ATP dvejetų-233) bei Keeganu Smithu (ATP dvejetų-1081).

REKLAMA
REKLAMA

R. Berankis tik antrą kartą karjeroje žais „US Open“ dvejetų turnyre. 2015 m. jis kartu su rusu Teymurazu Gabašviliu krito pirmajame rate.

Bendras „US Open“ prizų fondas šiemet yra didžiausias per istoriją ir siekia daugiau nei 57,2 mln. JAV dolerių. Vyrų ir moterų vienetų varžybų nugalėtojams atiteks po 3,85 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų