REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos po kelių dienų, rugpjūčio 31-ąją, Kinijoje startuos vienas svarbiausių šių metų sporto renginių – pasaulio vyrų krepšinio čempionatas. Turnyras prasidės Lenkijos ir Venesuelos rinktinių dvikova, o tuomet į pirmenybių sūkurį „įsisuks“ ir likusios rinktinės.

Vos po kelių dienų, rugpjūčio 31-ąją, Kinijoje startuos vienas svarbiausių šių metų sporto renginių – pasaulio vyrų krepšinio čempionatas. Turnyras prasidės Lenkijos ir Venesuelos rinktinių dvikova, o tuomet į pirmenybių sūkurį „įsisuks“ ir likusios rinktinės.

REKLAMA

Net 16 dienų – nuo rugpjūčio 31 iki rugsėjo 15 d. – užtruksiančioje krepšinio fiestoje šįkart varžysis rekordinis dalyvių skaičius – pirmąkart istorijoje dėl pasaulio taurės kovos net 32 rinktinės.

Vienos komandos, tarp kurių ir Lietuva, į pasaulio pirmenybes važiuoja kovoti dėl pačių aukščiausių pozicijų, kitos – paneigti išankstines prognozes ir bandyti pateikti netikėtumų. Naujienų portalas tv3.lt kviečia susipažinti su E grupe.

Portalas kiekvieną dieną pristatys vis kitą grupę. Čia rasite viską – rinktinių sudėtis, apžvalgą, prognozę ir tvarkaraštį.

REKLAMA
REKLAMA

Su A grupe susipažinti galite ČIA.

Su B grupe susipažinti galite ČIA.

Su C grupe susipažinti galite ČIA.

Su D grupe susipažinti galite ČIA.

Turkija

Sudėtis (dar keisis): Ege Arar, Yigit Arslan, Dogus Balbay, James Metecan Birsen, Berkan Durmaz, Semih Erden, Ersan Ilyasova, Furkan Korkmaz, Melih Mahmutoglu, Cedi Osman, Sertac Sanli, Bugrahan Tuncer, Berk Ugurlu ir Scott Wilbekin.

REKLAMA

Treneris: Ufuk Sarica

Žvaigždė: Cedi Osman (Klivlando „Cavaliers“)

FIBA reitingas: 17

Apžvalga. Turkijos rinktinė pasaulio vyrų krepšinio čempionate sublizgėjo 2010-siais, kai žaisdami namuose nužygiavo iki pat finalo, kuriame pralaimėję JAV rinktinei iškovojo sidabro medalius. Šiemet rinktinei padės bent trys NBA žaidėjai, tačiau skambiai pasirodyti šiose pirmenybėse turkai šansų turi nedaug.

Turkams iš dalies pasisekė dėl burtų. Grupėje pirma vieta be kalbų prognozuojama JAV rinktinei. Tuo metu dėl antrosios vietos teks grumtis su Jan Vesely praradusiais čekais ir krepšinio pasaulyje neišsiskiriančiais japonais. FIBA ekspertai neabejoja, kad Turkija įveiks pirmąjį grupės etapą, tiesa, antrajame jos šansai prasibrauti į ketvirtfinalį vertinami itin skeptiškai.

REKLAMA
REKLAMA

Čekija

Sudėtis (dar keisis): Patrick Auda, Ondrej Balvin, Jaromir Bohacik, Petr Herman, Vojtech Hruban, Vit Krejci, Martin Kriz, Michal Mares, Lukas Palyza, Martin Peterka, Viktor Pulpan, Pavel Pumprla, Simon Pursl, Petr Safarcik, Tomas Satoransky, Blake Schilb, Jakub Sirina, Jakub Tuma ir Tomas Vyoral.

Treneris: Ronen Ginzburg

Žvaigždė: Tomas Satoransky (Čikagos „Bulls“)

FIBA reitingas: 24

Apžvalga. Čekijos rinktinė prieš pirmenybes prarado savo lyderį Jan Vesely, bet toli gražu neprarado kovotojų dvasios. Pasirengimo etape čekams pavyko įveikti lenkus, vengrus, Pietų Korėjos, Tuniso ir Jordanijos krepšininkus, bet buvo pralaimėta tiems patiems lenkams, vokiečiams ir paskutinėse draugiškose rungtynėse – lietuviams. Tiesa, dvikovoje su Lietuva čekai atakavo įspūdingu taiklumu ir rungtynes pralaimėjo tik 79:82.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl išlikimo E grupėje čekai kovos su Turkijos krepšininkais. Daugiau šansų ekspertai skiria turkams, bet būtent ši dvikova ir parodys, ko yra verta Čekijos rinktinė be J. Vesely. Sužaidę geriausias savo rungtynes čekai gali dar įšokti į antrojo etapo traukinį. Tiesa, tai ir būtų daugiausia, ką, greičiausia, čekams pavyktų pasiekti.

JAV

Sudėtis: Harrisonas Barnesas (Sakramento „Kings“), Jaylenas Brownas (Bostono „Celtics“), Brookas Lopezas ir Khrisas Middletonas (abu – Milvokio „Bucks“), Donovanas Mitchellas (Jutos „Jazz“), Masonas Plumlee (Denverio „Nuggets“), Marcusas Smartas (Bostono „Celtics“), Mylesas Turneris (Indianos „Pacers“), Kemba Walkeris (Bostono „Celtics“), Jaysonas Tatumas (Bostono „Celtics“), Derrickas White'as (San Antonijaus „Spurs“), Joe Harrisas (Bruklino „Nets“).

REKLAMA

Treneris: Gregg Popovich

Žvaigždė: Kemba Walkeris (Šarlotės „Hornets“)

FIBA reitingas: 1

Apžvalga. Šią vasarą JAV rinktinės trenerių štabas iš kviestų žaidėjų išgirdo tiek „ne“, kad vien iš jų būtų galima suburti kone dvi super rinktines. Nors į čempionatą JAV atvyksta „nukraujavusi“, tačiau ši rinktinė vis tiek yra viena iš favoričių laimėti aukso medalius.

Lyderio našta šioje rinktinėje turėtų kristi ant kelių krepšininkų pečių. Į pergales JAV rinktinę pretenduoja vesti K. Walkeris, D. Mitchellas, Jaysonas Tatumas ir Khrisas Middletonas. Iš sudėties matyti, kad talento JAV rinktinei tikrai netrūksta, bet jiems kovoje dėl aukso medalių rimtą iššūkį žada mesti Serbijos krepšininkai. Maža to, pasirengimo etape JAV rinktinė neišvengė ir kluptelėjimo. Juos namuose įveikė Lietuvos rinktinės grupės varžovė – Australija.

REKLAMA

Japonija

Sudėtis: Seiya Ando, Makoto Hiejima, Ryusei Shinoyama, Rui Hachimura, Kosuke Tacheuchi, Yuta Watanabe, Shuto Ando, Joji Takeuchi, Yudai Baba, Nick Fazekas, Daiki Tanaka ir Avi Koki Schafer.

Treneris: Julio Lamas

Žvaigždė: Rui Hachimura (Vašingtono „Wizards“)

FIBA reitingas: 48

Apžvalga. Japonija yra silpniausia šios grupės rinktinė ir bent viena pergalė šiai šaliai būtų labai didelis pasiekimas. Tikėtina, kad ta pergalė galėtų būti iškovota nebent dvikovoje su Čekija.

Japonijos rinktinėje yra du jauni NBA žaidėjai, kurie yra pakankamai talentingi tapti šios rinktinės lyderiais. Nors japonai ir yra nurašomi ekspertų, tačiau ši rinktinė gali pasispardyti ir jie neturėtų leisti triuškinami, o kovoti iš paskutiniųjų.

Prognozė: 1. JAV, 2. Turkija, 3. Čekija ir 4. Japonija

Tvarkaraštis:

Rugsėjo 1 d.

JAV – Čekija

Turkija – Japonija

Rugsėjo 3 d.

JAV – Turkija

Čekija – Japonija

Rugsėjo 5 d.

JAV – Japonija

Čekija – Turkija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų