REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
N. Hayesas (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Vienu įdomiausių šios vasaros Kauno „Žalgirio“ pirkinių tapo amerikietis Nigelas Hayesas, iškart pažadėjęs išmokti lietuvių kalbą.

26

Vienu įdomiausių šios vasaros Kauno „Žalgirio“ pirkinių tapo amerikietis Nigelas Hayesas, iškart pažadėjęs išmokti lietuvių kalbą.

REKLAMA

Aukštaūgis jau pirmojoje treniruotėje ne tik pademonstravo patobulėjusias kalbos žinias, tačiau pasidžiaugė ir radęs asmeninį mokytoją. „Susitikau su pirmuoju savo mokytoju šiandien. Džiaugiuosi, kad šį sezoną turėsiu tokį žmogų, nes praėjusį sezoną mokiausi asmeniškai ir iš komandos draugų“, – tikino N.Hayesas.

– Kodėl norite kalbėti lietuviškai? Čia visi šneka angliškai.

– Netiesa, daugybė žmonių čia nešneka angliškai. Sutinku žmonių organizacijoje ir mieste, kurie nešneka angliškai, todėl priėmiau iššūkį mokytis lietuvių kalbos.

– Kalbant apie komandą, kaip ji atrodo šiuo metu?

– Negaliu pasakyti, komandos čia dar nėra. Matau daug jaunų vyrukų. Kai susirinks visi, paklauskite manęs dar kartą ir aš atsakysiu.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokių asmeninių iššūkį turi šį sezoną?

– Vienintelis mano tikslas – pasilinksminti. Kai rūpiniesi apie tikslus, pamiršti mėgautis savo patirtimi. Siekdamas bet kokio tikslo, visų pirma turi būti laimingas tuo, ką darai ir kuo esi.

REKLAMA

– Pirmajame interviu juokavote apie Šarūną Jasikevičių, koks įspūdis jį pagaliau sutikus?

– Ką? Trenerį? Norėjau klausti, kas tai, sunki pavardė. Realiai dar jo nesutikau, mes tik pasisveikinome. Koledže turėjau panašų trenerį, kuris daug šaukdavo. Manau, kad gerai tai pakeliu, suprantu kritiką. Suprantu, kad Šaras toks yra ir man tai tinka. Bus linksma.

– Kokios yra jūsų pagrindinės stiprybės?

– Aikštelėje galiu daryti viską. Pagrindiniu mano tikslu vis tiek išlieka linksma patirtis. Stengsiuosi būti geru komandos draugu ir pralinksminti apšauktus žaidėjus.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar žaidimas Eurolygoje yra iki šiol didžiausias jūsų iššūkis?

– Nemanau. Žinau, kad Eurolygoje yra žaidžiamas labai aukšto lygio krepšinis, bet aš taip pat tapau geresniu.

– Galite pakalbėti lietuviškai, prieš pirmąsias savo pamokas?

– Galiu, „labas rytas, labas vakaras, laba diena, ačiū“. Man patinka sakyti „labai gerai“. „Puiku“. Šitas man labai patinka, nes primena Pikachu. „Nieko tokio“? Šis visiškai neskamba kaip lietuviškas žodis. Po mėnesio jau šnekėsiu laisvai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų