REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos po kelių dienų, rugpjūčio 31-ąją, Kinijoje startuos vienas svarbiausių šių metų sporto renginių – pasaulio vyrų krepšinio čempionatas. Turnyras prasidės Lenkijos ir Venesuelos rinktinių dvikova, o tuomet į pirmenybių sūkurį „įsisuks“ ir likusios rinktinės.

Vos po kelių dienų, rugpjūčio 31-ąją, Kinijoje startuos vienas svarbiausių šių metų sporto renginių – pasaulio vyrų krepšinio čempionatas. Turnyras prasidės Lenkijos ir Venesuelos rinktinių dvikova, o tuomet į pirmenybių sūkurį „įsisuks“ ir likusios rinktinės.

REKLAMA

Net 16 dienų – nuo rugpjūčio 31 iki rugsėjo 15 d. – užtruksiančioje krepšinio fiestoje šįkart varžysis rekordinis dalyvių skaičius – pirmąkart istorijoje dėl pasaulio taurės kovos net 32 rinktinės.

Vienos komandos, tarp kurių ir Lietuva, į pasaulio pirmenybes važiuoja kovoti dėl pačių aukščiausių pozicijų, kitos – paneigti išankstines prognozes ir bandyti pateikti netikėtumų. Naujienų portalas tv3.lt kviečia susipažinti su D grupe.

Portalas kiekvieną dieną pristatys vis kitą grupę. Čia rasite viską – rinktinių sudėtis, apžvalgą, prognozę ir tvarkaraštį.

REKLAMA
REKLAMA

Su A grupe susipažinti galite ČIA.

Su B grupe susipažinti galite ČIA.

Su C grupe susipažinti galite ČIA.

Angola

Sudėtis: Jose Antonio, Olimpio Cipriano, Jaques Conceicao, Gerson Domingos, Jerson Goncalves, Valdelicio Joaquim, Hermenegildo Divaldo Mbunga, Eduardo Mingas, Reggie Moore, Carlos Morais, Yanick Moreira ir Leonel Paulo.

REKLAMA

Treneris: Will Voight

Žvaigždė: Yanick Moreira (Bolonijos „Virtus“)

FIBA reitingas: 39

Apžvalga. Angolos krepšinio rinktinės trenerių štabas dar pirmąją rugpjūčio savaitę paskelbė galutinį komandos dvyliktuką krepšininkų, kurie rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis varžysis pasaulio krepšinio čempionate Kinijoje.

Šioje rinktinėje lyderio vaidmens turėtų imtis 28-erių metų, 205 cm. ūgio centras Y. Moreira. Išskirtinių lyderių neturinti rinktinė yra brandi pagal amžių. Net 10 iš 12 žaidėjų yra sulaukę 28-erių ir vyresni.

REKLAMA
REKLAMA

Su komanda į Kiniją vyks ir 40-metis Eduardo Mingas, kuris taps vienu iš nedaugelio krepšininkų, dalyvavusių net penkiuose pasaulio vyrų krepšinio čempionatuose. Angola yra šios grupės silpniausia rinktinė, kuri iššūkį galėtų mesti nebent tik šiek tiek stipriau atrodantiems Filipinams. Su Angolos rinktine pasirengimo etape susitiko ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. Varžovai buvo sutriuškinti rezultatu 91:56.

Filipinai

Sudėtis: Japethas Aguilaras, Raymondas Almazanas, Markas Barroca, Andray Blatche, Robertas Bollickas, June Fajardo, Paulas Lee, Gabe‘as Norwoodas, CJ Perezas, Rogeris Pogoy, Kieferas Ravena ir Troy Rosario.

Treneris: Yengas Guiao

Žvaigždė: Andray Blatche (anksčiau žaidė „Wizards“ ir „Nets“ gretose)

FIBA reitingas: 31

Apžvalga. Filipinai kartu su Angola turėtų kovoti tarpusavyje dėl nieko nelemenčios trečiosios pozicijos grupėje. Į priekį šios rinktinės greičiausia praleis Italiją ir vienus iš čempionato favoritų – serbus. FIBA ekspertai prognozuoja, kad Filipinai turi daugiau galimybių užimti trečiąją vietą D grupėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Istoriškai Filipinų pasiekimai pasaulio čempionatuose yra kuklūs. 2014-siais kovos baigtos grupės etape, nors varžovams Filipinai priešinosi itin atkakliai. 3 taškais pralaimėjo kroatams, 4 – argentiniečiams ir Puerto Rikui. O vienintelė pergalė iškovota prieš Senegalą (81:79). Labai tikėtina, kad šį čempionatą Filipinai taip pat užbaigs jau grupės etape iškovoję vieną pergalę.

Italija

Sudėtis: Awudu Abass, Marco Belinelli, Paul Biligha, Jeff Brooks, Luigi Datome, Amedeo Della Valle, Ariel Filloy, Danilo Gallinari, Alessandro Gentile, Daniel Hackett, Amedeo Tessitori ir Luca Vitali.

Treneris: Romeo Sacchetti

Žvaigždė: Danilo Gallinari (Oklahomos „Thunder“)

Danilo Gallinari (nuotr. SCANPIX)

FIBA reitingas: 13

Apžvalga. FIBA sudarytame pajėgiausių šio čempionato rinktinių reitinge Italijai skirta tik 13 pozicija. Tai reiškia, kad italai turėtų išeiti iš pirmojo grupės etapo kaip antroji D grupės rinktinė, tačiau, anot prognozių, antrasis grupių etapas italams jau bus per aukštas.

REKLAMA

Italija pasirengimo etape dukart egzaminavo šio čempionato favoritus ir grupės varžovus serbus. Pirmąją dvikovą italai pralaimėjo net 64:96. Daugiau atkakliau klostėsi antroji tarpusavio dvikova, kurios pabaigoje 15:0 spurtavę italai net sugebėjo išveržti į priekį 65:64, bet galiausia pralaimėjo serbams 65:71. Lieka daug abejonių, kad serbai pasaulio čempionate leistų pasikartoti antrųjų draugiškų rungtynių scenarijui ir iššvaistytų solidžią persvarą. Tad italams iš anksto rezervuojama 2 vieta grupėje.

Serbija

Sudėtis (dar keisis): Vasilije Micič, Stefan Jovič, Bogdan Bogdanovič, Marko Gudurič, Vladimir Lučič, Marko Simonovič, Dragan Milosavljevič, Nemanja Bjelica, Stefan Birčevič, Boban Marjanovič, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov ir Nikola Jokič.

REKLAMA

Treneris: Aleksandr Džordževič

Žvaigždė: Nicola Jokič (Denverio „Nuggets“)

FIBA reitingas: 4

Apžvalga. Be pralaimėjimų pasirengimo etape žygiuojanti A. Džordževičiaus kariauna kol kas pateisina savo kaip čempionato favoritų vardą. Serbai draugiškų rungtynių maratono pradžioje dukart nugalėjo ir Lietuvą (Serbijoje laimėjo 72:68, o Lietuvoje – 95:91).

FIBA sudarytame šio čempionato pajėgiausių rinktinių reitinge po pergalės išvykoje prieš Graikiją, Serbija jau įrašyta pirmoje vietoje. Iš šios pozicijos išstumti amerikiečiai. Nors prieš pirmenybes serbai ir prarado M. Teodosičių, bet šioje rinktinėje yra tiek talento, kad ji gali drąsiai vadintis bene stipriausia kandidate kovoje dėl aukso medalių. Serbai pirmajame grupės etape turėtų be vargo užimti pirmąją vietą.

Prognozė: 1. Serbija, 2. Italija, 3. Filipinai ir 4. Angola

Tvarkaraštis:

Rugpjūčio 31 d.

Serbija – Angola

Italija – Filipinai

Rugsėjo 2 d.

Serbija – Filipinai

Italija – Angola Rugsėjo 4 d.

Serbija – Italija

Filipinai – Angola

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų