REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau rugpjūčio 31 dieną Kinijoje prasidės vienas svarbiausių metų sporto įvykių – pasaulio krepšinio čempionatas. Turnyro atidarymo rungtynėse lenkai susigrums su Venesuela, o tuomet į pirmenybių sūkurį „įsisuks“ ir visos rinktinės-dalyvės.

Jau rugpjūčio 31 dieną Kinijoje prasidės vienas svarbiausių metų sporto įvykių – pasaulio krepšinio čempionatas. Turnyro atidarymo rungtynėse lenkai susigrums su Venesuela, o tuomet į pirmenybių sūkurį „įsisuks“ ir visos rinktinės-dalyvės.

REKLAMA

Daugiau kaip dvi savaites truksiančioje krepšinio fiestoje varžysis rekordinis dalyvių skaičius – pirmąkart istorijoje dėl taurės kovos 32 rinktinės.

Vienos komandos, tarp kurių ir Lietuva, į pasaulio pirmenybes važiuoja kovoti dėl pačių aukščiausių pozicijų, kitos – paneigti išankstines prognozes ir bandyti pateikti netikėtumų.

Tv3.lt kviečia susipažinti su B grupe. Portalas kiekvieną dieną pristatys vis kitą grupę. Čia rasite viską – rinktinių sudėtis, apžvalgą, prognozę ir tvarkaraštį.

Su A grupe susipažinti galite ČIA.

Rusija

Sudėtis (dar gali keistis). Semenas Antonovas, Jevgenijus Baburinas, Nikita Balashovas, Vitalyjus Fridzonas, Vladimiras Ivlevas, Sergeyus Karasiovas, Mikhailas Kulaginas, Nikita Kurbanovas, Grigoryus Motomilovas, Aleksandras Platunovas, Andreius Sopinmba, Jevgenijus Valievas, Andreyus Vorontsevichius, Artemas Zabelinas, Andreyus Zubkovas.

REKLAMA
REKLAMA

Vidutinis ūgis. 200 cm.

Vidutinis amžius. 28 metai.

Treneris. Sergeius Bazarevichius

Žvaigždė. Sergeyus Karasiovas (Sankt-Peterburgo „Zenit“)

FIBA reitingas. 10.

Apžvalga. Ryškiausios savo žvaigždės, Aleksėjaus Švedo, netekusi rusų rinktinė kaip reikiant sumažino ir savo lūkesčius. Viena aukščiausių čempionato rinktinių visų pirma sieks peržengti grupių etapo barjerą, tačiau kova dėl medalių taptų nemenka sensacija tiek pasauliui, tiek patiems rusams.

REKLAMA

Iš esmės didžioji dalis rusų žaidimo suksis aplink S. Karasiovą. Vis tik, tai nors yra labai aukštos klasės žaidėjas, vien jo talento gali ir neužtekti.

Dauguma ekspertų ir netgi lažybininkai po A. Švedo netekties Rusijos rinktinės kitame etape nemato. Tiesa, tai tik prognozės, todėl prieš čempionatą ir jo metu viskas bus pačių rusų rankose.

Argentina

Sudėtis (gali keistis). Nicolas Brussino, Agustinas Caffaro, Facundo Campazzo, Gabrielis Deckas, Marcos Delia, Maximo Fjellerupas, Tayavekas Galizzi, Patricio Garino, Nicolas Lapravittola, Lucio Redivo, Luisas Scola, Luca Vildoza.

REKLAMA
REKLAMA

Vidutinis ūgis. 196 cm.

Vidutinis amžius. 27 metai.

Treneris. Sergio Hernándezas

Žvaigždė. Luisas Scola (Šanchajaus „Sharks“)

FIBA reitingas. 5

Apžvalga. Viena nuolatinių pasaulio čempionato dalyvių mažų mažiausiai sieks prasibrauti tarp aštuonių stipriausių pirmenybių komandų, o vienu pagrindinių argenitiniečių kozirių, kaip įprasta, turėtų tapti elementari patirtis.

39-erių veterano Luiso Scola į priekį ne pirmus metus vedama Argentinos rinktinė pasiruošimo metu nusileido Brazilijos ir Prancūzijos krepšininkams, tačiau nesunkiai susitvarkė su Juodkalnijos ir Japonijos iššūkių.

Ekspertai ir lažybininkai Argentiną mato kaip didžiausią B grupės favoritę.

Pietų Korėja

Sudėtis (gali keistis). Chan Hee Parkas, Junyongas Choi, Junghyunas Lee, Sunhyungas Kim, Hoon Heo, Heejongas Yang, Hyogeunas Jeongas, Sangjee Kangas, Jongkyu Kimas, Guna Ra, Seeoughyunas Lee, Daesungas Lee, Ricardo Radcliffe‘as

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidutinis ūgis. 195 cm.

Vidutinis amžius. 28 metai.

Treneris. Paulo Bento.

Žvaigždė. Ricardo Radcliffe'as („Ulsan Hyundai Mobis Phoebus“)

FIBA reitingas. 32.

Apžvalga. Vieno aiškiai išreikšto lyderio R. Radcliffe'o į priekį vedama Pietų Korėja čempionate turės du kozirius: austaiderių etiketę ir norą nustebinti pasaulį bei ganėtinai artimą aplinką Kinijoje. Manoma, kad pietų korėjiečiai savo rungtynėse sulauks gausaus sirgalių palaikymo, todėl susitvarkyti su užduotimis gali tapti kiek paprasčiau.

Pasiruošimo cikle Pietų Korėja sužaidė rungtynes ir su Lietuva. Tai greitą ir kiek chaotišką krepšinį mėgstanti komanda, kurios didžioji dalis žaidimo sukasi aplink jau minėtą R. Radcliffe'ą. Komanda mėgsta atkuoti iš toli, tačiau turi didelį minusą, o tai yra ūgio stygius.

REKLAMA

Ekspertai ir lažybininkai Pietų Korėją mato kaip aiškią B grupęs autsaiderę.

Nigerija

Sudėtis (gali keistis) Jeleelis Akindele, Alade Aminu, Al-Faruoqas Aminu, Ike Diogu, Michaelis Ericas, Ike Iroegbu, Chimezie Metu, Ike Nwamu, Jordanas Nwora, Joshas Okogie, Stanas Okoye, Ekpe Udohas, Benas Uzoh, Gabe Vincentas, Talibas Zanna.

Vidutinis ūgis. 202 cm.

Vidutinis amžius. 28 metai.

Treneris. Alexanderis Nwora

Žvaigždė. Joshas Okogie (Minesotos „Timberwolves“)

FIBA reitingas. 33.

Apžvalga. Neabejotinai pati stipriausia Afrikos žemyno komanda į pasaulio čempionatą važiuoja toli gražu ne tik patampyti nervus grupės komandoms. Ūgio pranašumą prieš aibę turnyro komandų turinti Nigerija sieks pateisinti lūkesčius ir bent prasibrauti į tolimesnį varžybų etapą.

REKLAMA

Tiesa, Afrikos galiūnę pasiruošimo metu purtė nemalonumai. Su federacija bendros kalbos neradusi rinktinė vienu metu netgi kėlė klausimą ar išvis dalyvaus pirmenybėse, o vyriausiasis komandos treneris į sudėtį nusprendė neįtraukti net trijų NBA krepšininkų.

Vis tik, net ir nesklandumų supurtytą Nigerijos rinktinę ekspertai ir lažybininkai vertina kaip rimčiausią kandidatę iš antros B grupės vietos patekti tolyn. Aršiausia kova turėtų užgimti tarpusavio mūšyje su Rusija.

Prognozė: 1. Argentina 2. Nigerija 3. Rusija 4. Pietų Korėja.

Jei Argentina netaps grupės nugalėtoja, tai jau bylos apie rimtą sensaciją. Žinant kiek bėdų buriant sudėtį turėjo artimiausi konkurentai Nigerija ir Rusija, žygis į kitą etapą argentiniečiams atrodo ranka pasiekiamas. Pietų Korėja šioje grupėje, ko gero, atliks ne patį ryškiausią vaidmenį, o net ir viena pergalė joje būtų nemenkas pasiekimas visai šalies krepšinio kultūrai. Bus itin įdomu pamatyti Rusijos ir Nigerijos tarpusavio dvikovą, kurios nugalėtojui kelias į kitą etapą atsivertų žymiai plačiau.

Tvarkaraštis:

Rugpjūčio 31 d.

11:30 val. Rusija – Nigerija

15:30 val. Argentina – Pietų Korėja

Rugsėjo 2 d.

11:30 val. Nigerija – Argentina

15:30 val. Rusija – Pietų Korėja

Rugsėjo 4 d.

11:30 val. Argentina – Rusija

15:30 val. Pietų Korėja – Nigerija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų