REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąsias rungtynes Azijoje, Pietų Korėjos sostinėje Seule žaidusi Lietuvos rinktinė po sudėtingos pirmosios pusės perėmė iniciatyvą ir galiausiai 86:57 sutriuškino šeimininkų krepšininkus.

Pirmąsias rungtynes Azijoje, Pietų Korėjos sostinėje Seule žaidusi Lietuvos rinktinė po sudėtingos pirmosios pusės perėmė iniciatyvą ir galiausiai 86:57 sutriuškino šeimininkų krepšininkus.

REKLAMA

Šiose rungtynėse lietuviai vertėsi be apsinuodijusių Mariaus Grigonio ir Domanto Sabonio.

Po rungtynių vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis kalbėjo apie svarbiausius tikslus šiose rungtynėse, žaidėjų apsinuodijimą ir teisėjų darbą.

– Ar tenkina žaidimo kokybė?

– Pirma pusė netenkino, bet iš dalies tai normalu – dėl kelionės, dėl visos situacijos. Neturėjome kantrybės ir koncentracijos. Prisidėjus dar keliems momentams, kai pametėme komunikaciją, jie nubaudė mus lengvais taškais ir ta pirma pusė buvo visiškai negraži. Antroje pusėje susitvarkėme su komunikacija gynyboje, koncentracija buvo žymiai geresnė ir viskas stojo į savo vietas.

– Ar daug reikėjo koreguoti žaidimo planą, kai iškrito D. Sabonis?

– Paprasčiausiai nukirpome tą žaidimo pusę, kurioje norėjome su juo žaisti ir teko prisitaikyti.

REKLAMA
REKLAMA

– Kiek gali reikėti laukti M. Grigonio ir D. Sabonio, kurie apsinuodijo maistu?

– Galbūt šį vakarą turėsime kokių nors atsakymų, nuvažiavo daktarai daryti tyrimus į ligoninę. Neaišku, ar tai infekcija, ar tai bakterija.

REKLAMA

– Ar užteks laiko susižaisti D. Saboniui su J. Valančiūnu?

– Turime treniruotes, matome juos ten ir matome, kad tai yra veiksminga. Kartais neforsuojame jų, nes žiūrime ir kitas opcijas. Faktas, kad norėtųsi, jog paskutinėse dvejose draugiškose rungtynėse jie žaistų kartu.

– Kokios naudos galima pasiimti iš šių rungtynių su Korėja?

– Svarbiausia, kad visi žaidė panašų minučių skaičių, gavo žaidybinį ritmą po kelionės. Dabar svarbiausia prisitaikyti prie pasikeitusių laiko juostų ir miegotų naktimis.

– Buvo daug emocijų dėl teisėjų?

– Trečio ketvirčio pradžioje buvo akivaizdžios pražangos prieš J.Valančiūną, o vėliau sekė trečias ir ketvirtas momentai, kur galėjo nutikti ir traumos, todėl turėjau saugoti žaidėjus. Buvo tokia reakcija, o atsakymą gavome tokį, kokį norėjome.

REKLAMA
REKLAMA

– Užsiminėte apie komunikaciją. Ar ji progresuoja taip sparčiai, kaip norėtumėte?

– Ši problema buvo labiau tik šiose rungtynėse, bet čia viskas sukasi aplink koncentraciją. Reikia gerbti kiekvieną varžovą ir atlikti savo darbą gerai.

– Kokį įspūdį paliko jums Pietų Korėja?

– Jie yra labai pavojingi, padarai kokią klaidą ir jie baudžia greitu puolimu. Pavyko gynyboje susitvarkyti su jų tritaškiais, nes jie yra komanda, kuri išmeta jų labai daug.

– Nemažai žaidimo vyko per baudos aikštelę. Ar džiaugiatės, kaip pavyko išnaudoti šį pranašumą?

– Ne kiekvieną kartą. Turėjome tikslą atakuoti jų lyderį. Pradžioje pavyko, jis gavo dvi greitas pražangas, bet negalėjome išprovokuoti trečios pražangos. Faktas, kad jis turėjo gauti dešimt pražangų. Nors žaidžiame jų namuose, bet privalome padaryti taip, kad jį eliminuotume iš rungtynių. Keletas ir J. Valančiūno metimų buvo per lengvi gynybai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Po to žaidėjų apsinuodijimo galbūt eisite su delegacija į virtuvę aiškintis?

– Atrodo, kad viešbutis geras, maistas – taip pat, todėl sunku pasakyti, kas čia yra. Turėjome susirinkimą, kalbėjome, kad nereikėtų vandens niekur kitur gerti, daktarai papasakojo įvairių dalykų, bet tiesiog apsinuodijusiems žaidėjams kažkas netiko.

Prieš jau greitai prasidėsiančią Pasaulio taurę Kinijoje lietuviai dar sužais dvi draugiškas rungtynes su Angola ir Čekija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų