REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki pasaulio krepšinio čempionato liko vos viena diena. Uždangą pakels vieni iš pirmenybių favoritų serbai, priimsiantys Angolos iššūkį – keturių grupių komandos pirmas rungtynes sužais rugpjūčio 31 d., likusių keturių rugsėjo 1 d. Antrą pirmenybių dieną pasirodymą pradės G grupė, kuri yra aktuali ir Lietuvai.

Iki pasaulio krepšinio čempionato liko vos viena diena. Uždangą pakels vieni iš pirmenybių favoritų serbai, priimsiantys Angolos iššūkį – keturių grupių komandos pirmas rungtynes sužais rugpjūčio 31 d., likusių keturių rugsėjo 1 d. Antrą pirmenybių dieną pasirodymą pradės G grupė, kuri yra aktuali ir Lietuvai.

REKLAMA

Dvi savaites truksiančioje krepšinio šventėje viso varžysis 32 rinktinės. Jos sieks ne tik šlovės, bet ir bilietų į kitų metų Tokijo olimpines žaidynes.

Portalas tv3.lt kviečia susipažinti su G grupe. Ji aktuali ir tuo, kad antrame etape būtent su šios grupės rinktinėmis susitiks Lietuva. Nesvarbu, ar tęsdami kovą dėl medalių ar žaisdami dėl 19-32 vietų.

Portalas savo skaitytojams pristatė jau šešias grupes, o pažintį su H grupe skaitykite rugsėjo 1 d.

Susipažinti su A grupe galite ČIA.

Susipažinti su B grupe galite ČIA.

Susipažinti su C grupe galite ČIA.

Susipažinti su D grupe galite ČIA.

Susipažinti su E grupe galite ČIA.

Susipažinti su F grupe galite ČIA.

G grupės tvarkaraštis:

Rugsėjo 1 d. 11.30 val. Dominikos Respublika – Jordanija

Rugsėjo 1 d. 15.30 val. PrancūzijaVokietija

Rugsėjo 3 d. 11.30 val. Vokietija – Dominikos Respublika

Rugsėjo 3 d. 15.30 val. Jordanija – Prancūzija

Rugsėjo 5 d. 11.30 val. Vokietija – Jordanija

Rugsėjo 5 d. 15.30 val. Dominikos Respublika – Prancūzija

Dominikos Respublika

Sudėtis. Gynėjai: Rigoberto Mendoza, Dagoberto Pena, Victoras Lizas, Luisas D. Montero, Gelvisas Solano, Ronaldas Robertsas Jr. Puolėjai: Juanas Migelis Suero, Sadielis Rojas, Juanas Jose Garcia, Ronaldas Robertsas Jr. Vidurio puolėjai: Eulis Baezas, Eloy’us Vargas.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris. Nestoras Garcia.

Žvaigždė. Eulis Baezas. Centro pozicijoje rungtyniaujantis 37-erių veteranas praėjusiame sezone dar sėkmingai žaidė Eurolygoje ir Ispanijos ACB lygoje. Pirmoje jis fiksavo 6,7 taško ir 3,8 atkovoto kamuolio vidurkius. Prie lyderių galima priskirti ir Victorą Lizą, atrankoje rinkusį po 13,7 taško.

REKLAMA

FIBA reitingas. 18.

Apžvalga. Dominikos Respublika šiame čempionate galėjo būti žymiai grėsmingesnis varžovas Prancūzijai ir Vokietijai, tačiau versis be dviejų didžiausių šalies žvaigždžių – NBA spindinčių Karlo-Anthony Townso (Minesotos „Timberwolves“) ir Alo Horfordo (Bruklino „Nets“).

Netekęs šių žaidėjų rinktinės treneris Nestoras Garcia nusprendė pasikliauti tais žaidėjais, kurie rungtyniavo atrankoje ir pelnė bilietą į pasaulio pirmenybes. Pradiniame 17 kandidatų sąraše buvo tik du žaidėjai, neapsivilkę komandos marškinėlių atrankinėse varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas tokių – vos šešiolikos liepos mėnesį sulaukęs Jeanas Montero, žibėjęs šių metų Amerikos šešiolikmečių čempionate, kuriame fiksavo 30,3 taško vidurkį, o vieneriose rungtynėse varžovams atseikėjo net 49 taškus.

Daugelis Dominikos Respublikos rinktinės narių žaidžia įvairiose Šiaurės Amerikos krepšinio lygose, bet į Kiniją N. Garcia atsivežė ir nemažai žaidėjų, turinčių patirties stipriausiose Europos lygose.

Vienu tokių turėjo tapti Edgaras Sosa, bet įžaidėjas skandalingai pasitraukė iš nacionalinės komandos. To priežastis gana absurdiška – rinktinės gydytojai treniruočių metu jam neleisdavo dėvėti apsaugos čiurnai, kurią krepšininkas buvo kiek anksčiau susižeidęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinktinėje žais ir D. Pena, kuris praėjusį sezoną vilkėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ marškinėlius ir LKL pirmenybėse rinko po 10,1 taško.

Tai trečias kartas šiai rinktinei pasaulio čempionatuose. 1978 metais jie neiškovojo nė vienos pergalės, o prieš ketverius metus pateko tarp šešiolikos stipriausių.

Prancūzija

Sudėtis. Gynėjai: Andrew Albicy, Paulas Lacombe, Nando de Colo, Frankas Ntilikina. Puolėjai: Evanas Fournier, Nicolas Batumas, Axelis Toupane’as, Amathas M’Baye, Louisas Labeyrie. Vidurio puolėjai: Rudy Gobertas, Vincentas Poirier, Mathias Lessortas.

Treneris. Vincentas Coillet.

Žvaigždė. Rudy Gobertas. R. Gobertas tapo ryškia NBA žvaigžde ir per kelerius metus sugebėjo tapti ne tik gynyboje, bet ir puolime pavojingu žaidėju. Nors prancūzai aplink centrą turės daug pajėgių žaidėjų, būtent jis turėtų tapti žaidimo ašimi abejose aikštės pusėse.

REKLAMA

FIBA reitingas. 3.

Apžvalga. Prieš ketverius metus Prancūzijos rinktinė laimėjo bronzos medalius pasaulio čempionate, o šį kartą atvyksta su ne ką mažesnėmis ambicijomis. Prancūzų sudėtyje net keturi NBA žaidėjai, o ryškiausiai turėtų spindėti dvejus metus iš eilės geriausiai besiginančiu lygos žaidėju rinktas Jutos „Jazz“ centras R. Gobertas.

Šalia 216 cm blokų karaliaus stovės po 15 taškų NBA renkantis E. Fournieras, praėjusio čempionato geriausių žaidėjų penketuko narys N. Batumas, Eurolygos superžvaigždė Nando de Colo ir kiti aukščiausio lygio talentai.

„Mes norime laimėti auksą“, „Turime galvoti apie save, kad ne mes bijotume varžovų, o jie mūsų“, „Stengsimės iškovoti medalį, bet kova dėl jų bus pašėlusi“. Taip prieš pirmenybių startą kalbėjo R. Gobertas, N. De Colo ir N. Batumas.

REKLAMA

Ši rinktinė iš esmės turi viską, kad galėtų pasiekti sau keliamus tikslus. Visose pozicijose prancūzai turi ryškius žaidėjus ir neblogą atsarginių suolelį, galintį keisti žaidimo stilių ir įnešti naujovių, nepaisant to, kad dėl traumų neteko Thomo Heurtelio ir Adrieno Moermano. Patirtis taip pat bus prancūzų pusėje, kuriems pavyko išvengti problemų dėl žaidėjų atsisakymo atvykti į rinktinę.

Čia matysime ir Kauno „Žalgiryje“ žaidusį A. Toupane’ą.

Vokietija

Sudėtis. Gynėjai: Ismetas Akpinaras, Isaacas Bonga, Maodo Lo, Andreas Obstas, Dennisas Schroderis. Puolėjai: Paulas Zipseris, Nielas Giffey, Robinas Benzingas, Danielis Theisas, Johannesas Thiemannas. Vidurio puolėjai: Danilo Barthelis, Maxi Kleberis, Johannesas Voigtmannas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris. Henrikas Rodlas.

Žvaigždė. Dennisas Schroderis.

FIBA reitingas. 22.

Apžvalga. Pasitraukus Dirkui Nowitzki Vokietija iš galingiausių krepšinio valstybių sąrašo nedingo. Dabar ją į priekį tempia įžaidėjas Dennisas Schroderis, siautęs pasirengimo cikle ir rodantis, kad gali būti pasiruošęs vesti vokiečius į naujas pergales.

Vokietija turės dar tris NBA žaidėjus be D. Schroderio – M. Kleberį, D. Theisą ir I. Bongą.

Trenerio H. Rodlo vizijoje ši rinktinė turi žaisti greitą krepšinį – D. Schroderis pasižymi žaibišku greičiu, o priekinė linija prigrūsta mobilių aukštaūgių, galinčių tapti galvos skausmu varžovams. Rinktinėje netrūkta ir gerai iš toli pataikančių krepšininkų, tad Vokietija iš esmės turi visus komponentus – aukšto lygio gynėją, metikus ir šiuolaikinius aukštaūgius.

REKLAMA

Vokietija 2014 metais nepateko į pasaulio čempionatą, tad dabar sieks atsigriebti. Jų lyderio D. Schroderio mintyse – noras padovanoti šaliai medalį.

Jordanija

Sudėtis. Ahmadas Aldwairi, Mousa Alawadi, Darquavisas Tuckeris, Zaidas Abbasas, Mahmoudas Abdeenas, Yousefas Abu Wazanehas, Mouhammadas Husseinas, Ahmadas Alhamarshehas, Aminas Abu Hawwasas, Ahmedas Obeidas, Fadi Ibrahimas, Jordanas Dasuqi.

Treneris. Josephas Stiebingas.

Žvaigždė. Zaidas Abbasas. Z. Abbasas dalyvavo debiutiniame Jordanijai pasaulio čempionate 2010 metais, kai ši rinktinė kibo į atlapus Argentinai ir Australijai. Minėtose pirmenybėse, dabar jau 35-erių veteranas ir rinktinės kapitonas, rinko po 15,2 taško ir 8,4 atkovoto kamuolio.

REKLAMA

FIBA reitingas. 49

Apžvalga. Amerikiečio J. Stiebingo vadovaujamoje komandoje iš 2010 m. rinktinės be Z. Abbaso taip pat žais Mousa Alawadi ir Mohammadas Shaheras Husseinas.

Jordanija į krepšinį žiūrim labai rimtai – po to, kai 2014 m. rinktinė nepateko į pirmenybes Ispanijoje, buvo pakeista visa krepšinio federacijos vadovybė.

Tai pasiteisino ir Jordanija vėl yra tarp pasaulio elito, su kuriuo susidurs jau grupės etape. Vis tik J. Stiebingas viliasi, kad jo vadovaujamai ekipai pavyks nustebinti žiūrovus.

„Visų pirma norime būti konkurencingi. Mūsų tikslas yra patekti į antrą etapą ir jeigu kažkokiu būdu tą padarysime, tai bus puikus momentas Jordanijos krepšinio istorijai“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į būsimus varžovus pagarbiai žiūri ir vienas prancūzų lyderis N. Batumas.

„Nieko per daug nežinojau apie šią rinktinę, bet pažiūrėjau keletą rungtynių ir studijavau jų žaidimą. Jie žaidžia greitai, mėgsta atakuoti krepšį. Jordanija turi potencialo būti ta rinktine, kuri apsunkina gyvenimus kitiems“, – teigė grupės favoritų puolėjas.

Prognozė. 1. Prancūzija 2. Vokietija 3. Dominikos Respublika 4. Jordanija. Prancūzų rinktinė yra talentingiausia grupės komanda ir viena iš talentingiausių visame čempionate. Vokietijos komanda jai gali sukelti problemų ir mesti iššūkį, bet likusios konkurentės turėtų tapti lengvu grobiu. Tuo tarpu vokiečiai turi pakankamai priežasčių tikėtis paneigti šią prognozę. Bet kuriuo atveju, Europos rinktinės turėtų be didesnio vargo žengti toliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų