REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po vasaros pertraukos į Krepsinis.net eterį grįžta laida „Penktas kėlinys“. Joje – ir naujas veidas. Prie Krepsinis.net vyr. redaktoriaus Edgaro Pulkovskio ir TV3 sporto žinių vedėjo Viliaus Stalgaičio prisijungė krepšinio sirgalius Tomas Vaicekauskas.

Po vasaros pertraukos į Krepsinis.net eterį grįžta laida „Penktas kėlinys“. Joje – ir naujas veidas. Prie Krepsinis.net vyr. redaktoriaus Edgaro Pulkovskio ir TV3 sporto žinių vedėjo Viliaus Stalgaičio prisijungė krepšinio sirgalius Tomas Vaicekauskas.

REKLAMA

Jis pats yra žaidęs krepšinį ir mielai savo įžvalgomis pasidalino laidoje. Laidos dalyviai pokalbį pradėjo nuo to, ar teisingai Dainius Adomaitis pasielgė į Pietų Korėją išsivežęs 14 žaidėjų, o ne galutinį dvyliktuką.

„Jonas Kazlauskas prieš trejus metus į Pietų Ameriką vežėsi vieną rezervinį žaidėją, o Dainius Adomaitis – net du. Taip bandoma apsisaugoti nuo visų galimų netikėtumų. Žinoma, aš norėčiau jau matyti galutinį dvyliktuką, nes man tas „realybės šou“ nepatinka“, – sakė V.Stalgaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos dalyviai svarstė, kurie žaidėjai liks už dvyliktuko ribų. Visi vieningai pritarė, kad namo tikrai grįš Žygimantas Janavičius, o su juo kartu keliaus ir Arnas Butkevičius, kurio šansus likti rinktinėje prilygo 35 proc., kai tuo tarpu Martino Gebeno galimybės įvardytos kaip 65 proc.

REKLAMA

Bene dažniausiai linksniuojama tema pasiruošime – Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio tandemas. T.Vaicekauskas aptarė ją: „Atrodo, kad kartais jiems abiems aikštelėje lieka mažai vietos, negali pasidalinti baudos aikštelės. Manau, kad reikia rotuoti juos, jog vienas kitą keistų.“

Užsiminus apie žaidėjus, kurie pasiruošimo etape dar nerodė gero žaidimo, buvo paminėtas Lukas Lekavičius ir išskirtas Mindaugas Kuzminskas kaip tas, kuris tikrai Pasaulio taurėje turėtų rinkti po daugiau nei 7,5 taško.

T.Vaicekauskas mano, kad Paulius Jankūnas šiai rinktinei yra per senas.

„Man Jankūnas atrodo per senas, per lėtas ir pakankamai skeptiškai žiūriu į jo pasirodymą. Prieš Serbiją sužibėjo Paulius, bet pastarosiose rungtynėse tikrai nežibėjo. Varžovai žino jo klaidinančius judesius, todėl daugiau žaidžia į kūną ir provokuoja pražangas. Žinoma, Jankūnas turi daug patirties, sukuria gerą atmosferą ir yra vienas lyderių rūbinėje. Jo arkliukas turėtų būti pikenpolas, kuris išnaudojamas „Žalgiryje“, bet rinktinėje to tiek nematėme“, – sakė T.Vaicekauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Antroje laidos dalyje diskutuota apie Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) aktualiją – 10-os komandos vietą, kurią pretendavo užimti „Jonava“ ir Kėdainių „Nevėžis“.

E.Pulkovskis papasakojo niekur neskelbtą informaciją, kokiomis sąlygomis LKL pasiūlė jonaviškiams ateiti į lygą: „LKL pasiūlė jiems sumokėti 200 tūkstančių eurų vietoj 400, bet tai padaryti per ketverius metus po 50 tūkstančių. Taip tokia suma išmokama per ketverius metus, bet jeigu klubas iškrenta, nebereikia mokėti. Tikrai šiltnamio sąlygos.“

„Lygos vadovų veiksmai rodo, kad labai norėjo, jog „Nevėžis“ liktų lygoje. Ne veltui suteikiami klubui du šansai, kas yra juokinga. Vieną dieną išplatinamas pranešimas, kad ekipos nebus, bet dar rengiamas susitikimas, dar lieka šansų“, – pastebėjo V.Stalgaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovai mano, kad nors dabar ir yra rugpjūčio pabaiga, „Nevėžis“ turi galimybių sukomplektuoti sudėtį, kadangi namų darbus yra atlikę neblogus: rastas treneris Marius Kiltinavičius, susitarta dėl graikų Kalaitzakių atvykimo, taip pat pasiekti susitarimai dar su keliais lietuviais krepšininkais.

„Reikia vertinti, kad atsirado Bulotas su Arlausku, kurie pasiryžę išgelbėti klubą. Manau, kad situacija gali tik gerėti ir nebebus tokios netvarkos, kokia buvo iki tol. Pamenu „Neptūno“ situaciją, kai buvo nesutarimai tarp vienų savininkų ir kitų, bet viskas pasikeitė į gerą, kai atėjo nauji investuotojai. „Neptūnas“ gali būti puikiu pavyzdžiu, kaip atsiranda nauji investuotojai“, – vertino T.Vaicekauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų