REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė trečiadienį surengė paskutinę treniruotę Vilniuje. Po jos mūsų nacionalinė komanda kils skrydžiui į Pietų Korėją, kur baigs pasiruošimą artėjančiam pasaulio čempionatui.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė trečiadienį surengė paskutinę treniruotę Vilniuje. Po jos mūsų nacionalinė komanda kils skrydžiui į Pietų Korėją, kur baigs pasiruošimą artėjančiam pasaulio čempionatui.

REKLAMA

Ilga ir energijos pareikalavusi treniruotė, akivaizdu, nepakeitė vidinių emocijų – net ir sunkiai plušėdami aikštelėje krepšininkai neslėpė plačių šypsenų, o šūkis „Mes už Lietuvą“ ir plojimai arenoje aidėjo garsiau, nei įprastai.

Lietuviai Pietų Korėjoje sužais trejas draugiškas rungtynes, po kurių, kaip tikina Dainius Adomaitis, paaiškės ir galutinis dvyliktukas. Po paskutinių draugiškų rungtynių lietuviai turės tris dienas poilsio ir tuomet startuos ilgai lauktame pasaulio taurės turnyre.

„Pasiruošimas buvo gana sklandus – nebuvo rimtų traumų. Turėjome įvairaus pajėgumo varžovų ir galėjome išbandyti savo žaidimo subtilybes. Belieka keliauti į Korėją ir tęsti, ką pradėjome su geromis nuotaikomis bei gera energija. Visi nekantrauja atsidurti ten“, – po treniruotės žurnalistams sakė Mindaugas Kuzminskas.

REKLAMA
REKLAMA

M. Kuzminskas kalbėjo apie kylančią žaidimo kreivę, sunkią Kinijoje laukiančią grupę ir trenerio metodus mažinti klaidų skaičių, tačiau krepšininkas žymiai surimtėjo tuomet, kai sulaukė klausimo apie savo būsimo trenerio Davido Blatto laišką.

REKLAMA

D. Blattas atvirame laiške kreipėsi į visuomenę ir prisipažino sergantis nepagydoma liga – pirmine išsėstine skleroze.

„Manau, kad jis labai teisingai padarė, jog apie tai prabilo, nes buvo daug spekuliacijų apie tai. Klubo viduje tą laišką matėme anksčiau. Blattas gali būti ir tikiuosi, kad bus pavyzdžiu, kaip kovoti su liga, jos neslėpti bei padrąsinti kitus taip daryti“, – rimtu tonu kalbėjo M. Kuzminskas.

Kaip manai, kodėl šią vasarą tiek daug traumuotų žaidėjų kitose rinktinėse?

Sunku pasakyti. Pasaulio čempionai vyksta retai ir gyvenime retai gali pasitaikyti galimybė ten sudalyvauti. Labai gaila traumuotų žaidėjų ir belieka pasidžiaugti, kad mes kol kas išvengėme traumų. Tikiuosi, kad čempionate visi būsime sveiki.

REKLAMA
REKLAMA

Ar žaidimo kreivė kyla taip staigiai, kiek norėtumėte?

Manau, kad treneriai žino, kaip viską sudėlioti, kad žaidimo kreivė kiltų. Jau sumažėjo krūviai, kojos lengvesnės, labiau galva veikia. Viskas krypsta teigiama linkme. Pirmą kartą per mano karjerą rinktinėje grupė yra tokia pajėgi ir reikia būti geros formos nuo pat pradžių.

Ar vis dar tą grupę laikote tokia pajėgia kaip ir po iškart po burtų?

Be abejo. Manau, kad Kanada ir Australija turi labai daug gerų žaidėjų ir net netekus kelių, jos vis tiek labai pajėgios.

Ką keitėte treniruočių procese, kad mažėtų klaidos?

Tikrai akcentuojame tai. Gauname ir aikštučių prasibėgti, jeigu pridarome klaidų. Vos ne kaip pradinukai darome įvairius krepšinio elementus, kad tos klaidos mažėtų. Tiesiog reikia pamiršti tas klaidas ir viskas, nes taip yra, kad kuo daugiau apie tai galvoji, tuo blogiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pats jaučiatės rinktinėje?

Manau, kad visi žinome savo vaidmenis. Ne kartą sakiau, kad mūsų jėga yra Sabonis ir Valančiūnas bei juos reikia labiausiai išnaudoti. Jeigu kažkas juos sustabdys, reikės kitiems žengti žingsnį į priekį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų