REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Mačo akimirkos (nuotr. Fotodiena/Ville Vuorinen)

Mariaus Grigonio ir Domanto Sabonio dueto vedama Lietuvos rinktinė pasirengimo Pasaulio taurei cikle įsirašė antrąją pergalę iš eilės, kai Suomijoje 88:72 įveikė Rusijos krepšininkus.

45

Mariaus Grigonio ir Domanto Sabonio dueto vedama Lietuvos rinktinė pasirengimo Pasaulio taurei cikle įsirašė antrąją pergalę iš eilės, kai Suomijoje 88:72 įveikė Rusijos krepšininkus.

REKLAMA

D.Sabonis nugalėtojams pelnė 25 taškus ir atkovojo 12 kamuolių, o M.Grigonis surinko 19 taškų. Daugiau nei vienos Lietuvos rinktinės žaidėjas nepelnė dviženklio taškų skaičiaus.

Po rungtynių M.Grigonis teigė, kad tai nebuvo pačios geriausios rinktinės rungtynės ir jaučiasi kartėlis, kad komanda nepadarė to, ką turėjo padaryti.

„Blankokos rungtynė, nes padarėme daug klaidų ir dabar nėra to gero jausmo, todėl manau, kad rungtynės buvo nekokios. Turėjome gerą bangą, reikėjo tą išlaikyti, bet padėjome žingsnį atgal“, – sakė M.Grigonis.

– Kaip sekėsi išnaudoti greitą puolimą?

– Iš pradžių jis buvo, o vėliau – ne. Reikia išlaikyti tą tempą, turėjome 20 taškų ir privalėjome pabėgti ir laimėti ant 30. Žaidimas nebuvo malonus akiai, pilna klaidų, bet eisime ir tobulėsime“, – kalbėjo M.Grigonis.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar be D.Sabonio Rusiją irgi būtų galima nugalėti?

– Aišku būtų galima, jeigu ne Domas – žaistų kitas. Dabar nebuvo J.Valančiūno, bet su visa pagarba Rusijai – mes ne jai ruošiamės.

REKLAMA

– Kažką teigiamo galima pasisemti iš šių rungtynių?

– Bus vaizdo peržiūra – žiūrėsime. Visgi manau, kad praėjusios rungtynės buvo geresnės. Kai padarai 20 klaidų – kaip galima sakyti, kad tai buvo geros rungtynės.

– Per 40 minučių buvo 2 tobulos minutės, kai per jas pelnėte 15 taškų.

– Tada visi užsikabinome ant geros bangos, jie pradėjo panikuoti, perėmėme kamuolių, sumetėme tritaškius, pelnėme du su bauda. Visada taip turi būti – gera gynyba, po kurios seka geras puolimas.

Dabar Lietuvos krepšininkai sugrįš į Lietuvą, o pasiruošimo etapą užbaigs Seule (Pietų Korėja), kur rugpjūčio 24-27 dienomis dalyvaus keturių komandų tarptautiniame turnyre ir susitiks su šeimininkais bei Angolos ir Čekijos rinktinėmis.

Pasaulio čempionato grupės kovas lietuviai žais Donguano mieste, o H grupėje susikaus su Senegalu (rugsėjo 1 d., 14.30 val.), Kanada (rugsėjo 3 d., 14.30 val.) ir Australija (rugsėjo 5 d., 14.30 val.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų