REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Mačo akimirkos (nuotr. Fotodiena/Ville Vuorinen)

Mariaus Grigonio ir Domanto Sabonio dueto vedama Lietuvos rinktinė pasirengimo Pasaulio taurei cikle įsirašė antrąją pergalę iš eilės, kai Suomijoje 88:72 įveikė Rusijos krepšininkus.

45

Mariaus Grigonio ir Domanto Sabonio dueto vedama Lietuvos rinktinė pasirengimo Pasaulio taurei cikle įsirašė antrąją pergalę iš eilės, kai Suomijoje 88:72 įveikė Rusijos krepšininkus.

REKLAMA

D.Sabonis nugalėtojams pelnė 25 taškus ir atkovojo 12 kamuolių, o M.Grigonis surinko 19 taškų. Daugiau nei vienos Lietuvos rinktinės žaidėjas nepelnė dviženklio taškų skaičiaus.

Po rungtynių vyriausiasis LIetuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis teigė, kad didelis klaidų skaičius yra nedovanotinas, pasigedo atsarginių žaidėjų indėlio ir atskleidė, kada padėkos už žaidimą vienam iš penkioliktuko narių.

„Pergalė džiugina, bet problemos, kurias turime – pradeda neraminti. Laimime rungtynes užtikrintai, tačiau padarėme 22 klaidas tai yra nedovanotina. Turime treniruotėse pakeisti kai kuriuos dalykus ir pradėti dirbti kitaip.

REKLAMA
REKLAMA

Antras dalykas – žaidimo kreivė ir žaidimo išlaikymas. Einame į viršų ir prasidėjus keitimams mūsų žaidimas eina žemyn. Čia atsakomybė kiekvienam žaidėjui, kuris kyla nuo suolo – jis turi įnešti papildomą energija ir nedaryti klaidų, kad rezultatas kiltų į viršų ar bent liktų toks pats“, – kalbėjo D.Adomaitis.

REKLAMA

– Klaidų skaičius nemažėja. Ar su tuo bus galima gyventi?

– Permainos gali būti tokios, kad treniruotėse įvesime specialius pratimus, kaip reikia perduoti kamuolį ar jį priiminėti. Neramina tai, kad pogrupyje turėsime agresyvias komandas, kaip kad šiandien rusų gynėjai buvo agresyvūs, o jų stiprioji pusė yra gynyba. Iš kitos pusės – privalome patys branginti tą kamuolį, nes yra situacijų, kai gerai gynyboje žaidę 24 sekundes padarome klaidą pirmu perdavimu ar išmetame jį į užribį.

– Starto žaidėjų neplanavote taip ilgai laikyti? Atsarginiai nuvylė?

– Turėjome planus, kokiais penketais norėjome pažaisti ir pasižiūrėti besikeičiančią gynybą. Žaidė tie, kurie rungtyniavo geriau gynyboje.

REKLAMA
REKLAMA

– Ką galite pasakyti apie M.Grigonio ir D.Sabonio žaidimą?

– Labai gerai. Tai patogus dvejetas žaisti vienas kitam – vienas dešiniarankis, kitas – kairiarankis. Buvome akcentavę, kur galime surasti Domą ir Marius tai padarydavo. Kiekvienose rungtynėse yra vis kitas lyderis, tačiau norisi ir nuo suoliuko kylančių žaidėjų indėlio ir svarbiausia – gynybos. Apskritai, turime tapti solidesne komanda.

– Ar neramina D.Sabonio baudų metimai?

– Neramina. Tai yra psichologija, treniruotėse jis jas pataiko visas, todėl tikiu, kad jis jas pradės įmesti ir rungtynėse.

– Kaip sekėsi žaisti dvi rungtynes per dvi dienas?

– Faktas, kad čempionate taip nežaisime, todėl ir vakar rungtynėse norėjome daryti didelę rotaciją, kad žaidėjai žaistų po mažai minučių ir būtų gera treniruotė. Šiandien norėjosi, kad krūvį gautų tie žaidėjai, kurie ir turi gauti. Gaila, kad negalėjo rungtyniauti JV, bet... Jis nikstelėjo koją ir daktarai sakė, kad būtų geriau, jog jis dvi dienas skirtų procedūroms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar yra sprendimas dėl vieno krepšininko paleidimo?

– Tai paskelbsime rytoj ryte.

– Ar jis galės dar patekti į pasaulio čempionatą, jeigu būtų traumos?

– Tai yra penkioliktukas, kuris turės būti pasiruošęs. Matote kiek yra traumuotų žaidėjų visose rinktinėse, todėl net tas, kuris sugrįš į klubą, turės būti pasiruošęs. Tikėkimės, kad to nereikės.

Dabar Lietuvos krepšininkai sugrįš į Lietuvą, o pasiruošimo etapą užbaigs Seule (Pietų Korėja), kur rugpjūčio 24-27 dienomis dalyvaus keturių komandų tarptautiniame turnyre ir susitiks su šeimininkais bei Angolos ir Čekijos rinktinėmis.

Pasaulio čempionato grupės kovas lietuviai žais Donguano mieste, o H grupėje susikaus su Senegalu (rugsėjo 1 d., 14.30 val.), Kanada (rugsėjo 3 d., 14.30 val.) ir Australija (rugsėjo 5 d., 14.30 val.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų