REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Singapūre šeštadienį baigėsi trečiasis pasaulio plaukimo taurės etapas olimpiniame (50 m ilgio) baseine.

Singapūre šeštadienį baigėsi trečiasis pasaulio plaukimo taurės etapas olimpiniame (50 m ilgio) baseine.

REKLAMA

Plaukimo varžybų maratoną su trenksmu baigė Danas Rapšys. Jis triumfavo 200 m plaukime laisvuoju stiliumi ir pasiekė geriausią šios rungties rezultatą pasaulyje per paskutinius 6 metus (1:44.38 min.). Lietuvis trečią kartą pagerino pasaulio taurės varžybų rekordą, pasiekė Lietuvos rekordą ir plaukė greičiau nei pasaulio čempionato finale, kuriame buvo diskvalifikuotas.

„Kai pasaulio čempionate po to nelemto įvykio pasakiau, kad grįšiu stipresnis, tai ir turėjau galvoje. Grįžau – Singapūre pasiekiau naują pasaulio taurės rekordą, plaukdamas greičiau nei tada Korėjoje. Tai geriausias rezultatas pasaulyje per pastaruosius šešerius metus! Pačiam net šiurpas eina. Dėkui komandai ir dėkui jums už palaikymą. Važiuoju namo“, - rašė D.Rapšys, baigęs trijų pasaulio taurės etapų ciklą.

Taip greitai šios rungties niekas nebuvo įveikęs nuo 2013 m., kai prancūzas Yannickas Agnelis užfiksavo 1 min. 44.20 sek. laiką. D.Rapšio pasiektas rezultatas netgi yra geresnis už Y.Suno (1:44.39) karjeros rekordą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvis šios rungties visų laikų įskaitoje šoktelėjo į 6-ą vietą. Greičiau yra plaukę tik vokietis Paulis Biedermannas (1:42.00), amerikietis Michaelas Phelpsas (1:42.96), Y.Agnelis (1:43.14), rusas Danila Izotovas (1:43.90) ir australas Ianas Thorpe‘as (1:44.06). Tiesa, daugelis šių rezultatų buvo pasiekti su dabar jau draudžiamais plaukimo kostiumais.

Pasaulio taurės sezone dabar bus pusantro mėnesio pertrauka. Ketvirtasis etapas spalio 4-6 dienomis vyks Budapešte (Vengrija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų