REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį vakarą Las Vegase (JAV) vyks UFC prezidento Dana White‘o vardo turnyras – „Dana White Contender Series“. Jame dėl vietos stipriausioje pasaulio MMA organizacijoje kovos ir lietuvis Julius Anglickas. Kova prasidės apie 3 val. Lietuvos laiku.

Šį vakarą Las Vegase (JAV) vyks UFC prezidento Dana White‘o vardo turnyras – „Dana White Contender Series“. Jame dėl vietos stipriausioje pasaulio MMA organizacijoje kovos ir lietuvis Julius Anglickas. Kova prasidės apie 3 val. Lietuvos laiku.

REKLAMA

28-erių metų J.Anglickas (6-1) stos į kol kas svarbiausią karjeros kovą pussunkio svorio kategorijoje, kuri gali pakeisti jo gyvenimą. Jo varžovas – 30-metis amerikietis Karlas Reedas, turintis identišką pergalių ir pralaimėjimų santykį (6-1).

Pussunkio svorio kategorijos riba UFC organizacijoje yra 205 svarai (92,99 kg). Tiesa, jei tai nėra titulinė kova, sportininkams leidžiama sverti iki 206 svarų (93,44) svėrimų metu. J.Anglickas svėrimų metu ir pasiekė šią ribą bei svėrė 206 svarus. K.Reedas buvo nežymiai lengvesnis – 205,5 svaro (93,21 kg).

„Kuo daugiau galvoju apie šią kovą, tuo daugiau nerimo jaučiu. Prieš kiekvieną kovą pasirašau sau keletą minčių, kurios padeda tvarkytis su psichologiniu spaudimu. Dažniausiai, likus apie 10-15 min. iki kovos, sugebu „perjungti“ savo protą į kovos režimą ir tada pamirštu savo baimes. Kai žengiu į narvą, tada man jau būna viskas gerai, bet tas ažiotažas prieš kovą priverčia jausti nerimą. Kai kurie žmonės manęs klausinėja, kodėl aš interviu metu kalbu apie kovos baimę, bet aš tame nematau nieko blogo. Taip, prieš kovą aš bijau, bet narve savo darbą atlieku gerai“, - pasakojo J.Anglickas.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinau, kad mano patekimas į UFC suteiktų pasididžiavimo jausmą kitiems lietuviams. Mums reikia daugiau lietuvių didžiausiose organizacijose. Jei patekčiau į UFC, susidomėjimas MMA Lietuvoje tikrai padidėtų. Galėčiau atstovauti Lietuvai UFC. Noriu nešti Lietuvos vėliavą didžiausiose arenose. Noriu, kad lietuviai turėtų saviškį UFC organizacijoje“, - prieš kovą kalbėjo J.Anglickas.

REKLAMA

Šiemet UFC prezidentas rengia 10 savo vardo turnyrų. Šios nakties turnyras bus jau 8-asis ši sezoną. Jame tradiciškai bus surengtos 5 kovos. Dažniausiai bent 3 ar 4 kovų laimėtojams yra pasiūlomi kontraktai UFC organizacijoje, tad pergalė šią naktį gerokai padidintų J.Anglicko galimybes patekti į UFC. Iki šiol į UFC vyrų kovas nebuvo patekęs nė vienas lietuvis. Moterų kovose UFC pasaulio čempione yra tapusi lietuvių kilmės sportininkė Rose Namajunas, į šią organizaciją buvo patekusi ir Lietuvos pilietė Julija Stoliarenko.

J.Anglickas 2019 m. vasarį tapo LFA organizacijos pussunkio svorio kategorijos čempionu, kai antrajame raunde smaugimo veiksmu nugalėjo Claytoną Yorką. Po šios pergalės buvo mažai abejojančių, kad lietuvį į savo gretas kviesis UFC. Dauguma LFA čempionų savo titulų net negina, nes po tokių pergalių greitai sulaukia kvietimų į UFC. J.Anglickas per karjerą MMA narve laimėjo 6 kovas ir patyrė 1 pralaimėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

J.Anglicko tėvai į Niujorką išvyko kai jam buvo vos 9-eri. Jis kartu su tėvais tuomet neskrido už Atlanto ir liko gyventi su broliu bei močiute. Po maždaug 5 metų, kai J.Anglickui suėjo 14, jis taip pat persikėlė į JAV ir vėl apsigyveno su tėvais. Lietuvis vidurinėje mokykloje užsiėmė imtynėmis ir krepšiniu, bet greitai suprato, kad komandinis sportas – ne jam.

K.Reedo statistika yra identiška – 6 pergalės ir 1 pralaimėjimas profesionaliose kovose. Amerikietis, skirtingai nei lietuvis, jau antrą kartą mėgins patekti į UFC. 2017 m. rugpjūtį jis UFC prezidento vardo turnyre teisėjų sprendimu pralaimėjo Cameronui Olsonui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų