REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Septintajame Pasaulio ralio-kroso čempionato etape už Atlanto, Kanados rytuose esančiame uostamiestyje – netoli Kvebeko miesto, nedideliame Trois Rivieres miestelyje, veiksmo antrąją lenktynių dieną netrūko. Čia 16 „Supercar” klasėje lenktyniaujantys dalyviai kovojo dėl iš svajotų vietų „WorldRX“ septintojo etapo pusfinaliuose ir finale.

Septintajame Pasaulio ralio-kroso čempionato etape už Atlanto, Kanados rytuose esančiame uostamiestyje – netoli Kvebeko miesto, nedideliame Trois Rivieres miestelyje, veiksmo antrąją lenktynių dieną netrūko. Čia 16 „Supercar” klasėje lenktyniaujantys dalyviai kovojo dėl iš svajotų vietų „WorldRX“ septintojo etapo pusfinaliuose ir finale.

REKLAMA

Antroji lenktynių diena už Atlanto, Kanadoje prasidėjo paskutiniais dviem kvalifikaciniais važiavimais. Trečioji kvalifikacija lietuviui, „GCK Academy“ komandos nariui Rokui Baciuškai buvo permaininga.

Po starto Rokas Baciuška turėjo kontaktą su kitu komandos nariu Guerlainu Chicheritu bei Timu Scheideriu. T. Scheideris apsisuko, G.Chicheritas apgadyno automobilį, o R. Baciuška prarado labai brangaus laiko. Visgi galiausiai lietuviui pavyko savo važiavimą užbaigti antram, bet bendroje įskaitoje susimavus trijų kvalifikacijų rezultatus tautietis turėjo tenkintis 11-a vieta.

Tauragiškiui kiek kitaip situacija „Grand Prix de Trois-Rivieres“ trasoje dėliojosi paskutinėje kvalifikacijoje. Be didesnių incidentų trasoje, atkaklios kovos kiekviename metre, R. Baciuškai pavyko savo važiavime pademonstruoti antrą bei ketvirtą laikus bendroje 4-osios kvalifikacijos įskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Susumavus visų keturių kvalifikacijų laikus, lietuvio, „GCK Academy“ komandai atstovaujančio lenktynininko rezultatas buvo devintas. Drauge su kitais trimis komandos nariais R. Baciuška pateko į „WorldRX“ Kanados etapos pusfinalį.

REKLAMA

Rokas Baciuška kovojo pirmajame pusfinalyje. Jam teko startuoti antrojoje eilėje iš išorės. Startavus jaunausiam „GCK Academy“ komandos nariui, nepavyko išsikovoti vietos pirmajame lyderių trejetuke. Tačiau lietuvis rankų nenuleido ir iš paskutiniųjų kabinosi į finalą agresyviai atakuodmas konkurentus savo važiavime. Visgi kontaktas su siena ketvirtajame rate, bandant aplenkti N. Gronholmą, palaidojo viltis lietuviui pirmąkart pakovoti finale šiame „WorldRX“ sezone.

„Apibendrinus visą lenktyninį savaitgalį, galiu pasakyti kad buvo labai geras ir greitas varžybų savaitgalis. Žinoma, gaila, kad nepavyko iškovoti vietos finale, bet pusfinalyje teko važiuoti paskui du labai greitus šio savaitgalio „Hyundai“ automobilius. Šiame etape šie automobiliai važiavo tartum kitoje lygoje. Visgi nepaisant to, pusfinalyje stengiausi pozicijų neužleisti. Vos tik pasitaikė proga aplenkti N. Gronholmą, ja pasinaudojau. Gaila, kad nepavyko išvengti kontakto su siena. Bet greičio mes tikrai turime, o iki varžybų Prancūzijoje išsianalizuosime klaidas, pasitreniruosime ir grįšime dar geresni“, - optimizmo neslėpė jaunasis Lietuvos talentas, lenktynininkas po varžybų Kanadoje.

REKLAMA
REKLAMA

R. Baciuškai tai buvo trečias kartas kuomet teko kovoti dėl vietos finale. Šiame debiutiniame Pasaulio ralio-kroso čempionato sezone lietuvis į pusfinalį buvo patekęs tik Abu Dabyje bei Švedijoje.

Finalą Kanadoje laimėjo Andreasas Bakkerudas. Norvegui, vairuojančiam „Audi S1”, tai buvo pirmoji šio sezono pergalė. Antras ant pakylos lipo latvis Janis Baumanis, o trečiąja vieta džiaugėsi rusas Timuras Timerzyanovas.

Šių metų Pasaulio ralio-kroso čempionato lyderis Timmas Hansenas liko už borto nuo pusfinalio ir finalo. Po visų kvalifikacijų jam teko tekintis tik 13-ąja vieta. Jo brolis Kevinas Hansenas kelialapį į pusfinalį iškovojo bei prasibrovė į finalą. Tik čia dėl pirmųjų trijų vietų vyko atkakli kova, kurioje švedui teko nusileisti savo konkurentams.

Visgi nepaisant to galutinėje turnyrinėje čempionato lentelėje, susimavus visus rezultatus po septintojo „WorldRX“ etapo, lyderiu išlieka Kevinas Hansenas, antroji vieta tenka septinto etapo laimėtojui Andreasui Bakkerudui, o į trečiąją poziciją nukrito Timmas Hansenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų