REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šeštadienio vakarą sužaidė trečiąsias kontrolines rungtynes prieš artėjantį pasaulio čempionatą. Išvykoje Dainiaus Adomaičio kariauna kovėsi kaip lygūs su lygiais, tačiau galiausiai turėjo pripažinti vienos pasaulio taurės favoričių, Serbijos rinktinės pranašumą.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šeštadienio vakarą sužaidė trečiąsias kontrolines rungtynes prieš artėjantį pasaulio čempionatą. Išvykoje Dainiaus Adomaičio kariauna kovėsi kaip lygūs su lygiais, tačiau galiausiai turėjo pripažinti vienos pasaulio taurės favoričių, Serbijos rinktinės pranašumą.

REKLAMA

Dvikova Belgrade baigės lietuvių pralaimėjimu 68:72 (23:14, 17:20, 19:22, 9:16)

Šįvakar ant parketo vienu metu kartu pirmąkart pasirodė du Lietuvos rinktinės lyderiai: Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis.

Vis tik, didžiausio lyderio vaidmens lietuvių ekipoje Belgrade ėmesi nuo pat rungtynių pradžios taikliai šaudęs Marius Grigonis. Visus 18 taškų jis pelnė pirmoje rungtynių pusėje, tačiau antroje dvikovos dalyje dažniau kėlė ranką į viršų taip pripažindamas taisyklių pažeidimą, o nė vienas metimas tikslo taip ir nepasiekė.

Lietuviai pirmavo 39 minutes, tačiau Likus 01:14 min galingu dėjimu iš viršaus visą areną ant kojų pakėlė ir pirmąkart rezultatą į šeimininkų pusę persvėrė Nicola Jokičius. Viso ketvirtajame kėlinyje serbų monstras iš NBA pelnė septynis taškus ir netrukus užsidirbo penktą pražangą.

REKLAMA
REKLAMA

Likus 16 sekundžių Paulius Jankūnas išprovokavo N.Jokičiaus penktąją pražangą ir pataikė tik vieną baudą – 68:70. Pražanga sustabdytas B.Bogdanovičius sumetė abi baudas (72:68) ir per likusias 9 sekundes lietuviai atakos nesurengė.

REKLAMA

Serbijos rinktinė: Bogdanas Bogdanovičius 18, Nemanja Bjelica 15, Nikola Jokičius 13.

Lietuvos rinktinė: Marius Grigonis 18 (3/4 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 3/4 baudos), Mindaugas Kuzminskas 12 (3 per.), Domantas Sabonis 8 (4/6 dvitaškiai), Lukas Lekavičius 7, Jonas Valančiūnas 5 (6 atk. kam., 2 blk.), Mantas Kalnietis 4 (10 rez. perd.), Martin Geben 4 (3 blk.), Edgaras Ulanovas 4 (7 atk. kam., 5 rez. per.), Rokas Giedraitis 3, Arnas Butkevičius 2, Paulius Jankūnas 1, Žygimantas Janavičius ir Eimantas Bendžius nežaidė.

Trenerių sprendimu susitikimą praleido rinktinės senbūviai Jonas Mačiulis ir Renaldas Seibutis.

Lietuviai su serbais antrąkart žais jau pirmadienį, kuomet abi rinktinės susikaus kaune.

Pasaulio čempionate Lietuvos nacionalinė komanda pateko į H grupę, kurioje dėl vietos kitame etape kausis su Senegalo, Kanados ir Australijos krepšininkais.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesioginę rungtynių transliaciją, kaip ir visą kontrolinių rungtynių ciklą bei patį čempionatą, tiesiogiai galite stebėti portale tv3.lt! Dvikovas tiesiogiai transliuos ir TV3 bei TVPlay Sports kanalai.

Lietuvos rinktinėje nebematysime Ado Juškevičiaus, Martyno Echodo ir Gyčio Masiulio, kuriems treneris jau padėkojo už darbą ir atsidavimą pasiruošimo metu.

Lietuviai pasaulio čempionate pateko į H grupę, kurioje dėl vietos kitame etape kausis su Kanados, Australijos ir Senegalo rinktinėmis.

RUNGTYNIŲ EIGA: pildome.

Startiniai penketukai:

Serbija: Stefanas Jovičius, Bogdanas Bogdanovičius, Nikola Milutinuvas, Milošas Teodosičius...

Lietuva: Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis, Mantas Kalnietis.

Ketvirtas kėlinys: (68:72)

Stefanas Jovičius braukia lietuvių pranašumą iki vieno taško (66:67).

Itin nerezultatyvus lemiamas ketvirtis, bet lietuviai toliau priekyje.

Pirmuosius savo taškus pelno R. Giedraitis (56:62)

Trečias kėlinys: (54:59)

Ketvirtą pražangą užsidirba D. Sabonis, netrukus jis sėdasi ant suolelio.

Lietuviai vis sunkiau susitvarko su B. Bogdanovičiumi. Rezultatas lygus.

Atmosfera Belgrade kaista, komandas skiria trys taškai (44:47)

Antras kėlinys: (34:40)

Pirmąją rungtynių pusę laimi lietuviai.

Neblogą atkarpą sužaidžia Martinas Gebenas, savo taškų rinkimą tęsia M. Grigonis, žalgirietis jau pelnė 17!(25:35).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrą ketvirtį galingai pradeda N. Jokičius, jis pelno keturis taškus paeiliui.

Pirmas kėlinys: (14:23)

Savo taškų sąskaitą tritaškiu atsidaro Mindaugas Kuzminskas.

Dvikovos lauką palieka traumą patyręs serbų įžaidėjas Milošas Teodosičius.

Aikštelėje pasirodo ryškiausia serbų žvaigždė Nikola Jokičius, taip pat ant parketo žengia buvęs žalgirietis Vasilije Micičius, bet arenoje toliau siautėja trečią tolimą metimą smeigiantis Marius Grigonis.

Po keturių minučių serbų treneris prašo minutės pertraukėlės, nes lietuviai rungtynes pradeda kur kas aktyviau ir turi devynių taškų pranašumą (3:12).

Pirmuosius taškus pelno D. Sabonis, vėliau du tritaškius paeiliuj smeigia Marius Grigonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų