REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
77
Pirmoji Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės treniruotė (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Pirmąją Lietuvos krepšinio rinktinės dieną daugybė žurnalistų puolė prie jau patikrintų ir žinomų veidų, tuo tarpu 26-erių Rokas Giedraitis liko nuošalyje – taip, kaip jis ir mėgsta. Tačiau jau netrukus apie puolėją gali būti kalbama žymiai daugiau.

77

Pirmąją Lietuvos krepšinio rinktinės dieną daugybė žurnalistų puolė prie jau patikrintų ir žinomų veidų, tuo tarpu 26-erių Rokas Giedraitis liko nuošalyje – taip, kaip jis ir mėgsta. Tačiau jau netrukus apie puolėją gali būti kalbama žymiai daugiau.

REKLAMA

R.Giedraitis praėjusį sezoną pirmą kartą žaidė užsienyje ir legionieriaus duona tikrai nebuvo karti.

Nors su Berlyno ALBA tris kartus ir liko antras, bet pasiekė svarbiausiu tikslu buvusį patekimą į Eurolygą ir fiksavo solidžią statistiką, Europos taurėje rinkdamas po 14,8 taško.

„Buvo iš pradžių neaiškumų, – apie pirmą sezoną už Lietuvos ribų tv3.lt sakė R.Giedraitis. – Reikėjo visko išmokti, pas ispanus (ALBA treniravo ispanas Aito Garcia Renesesas, - aut. past.) gynybos sistemos kitokios. Bet komanda padėjo.

Pradžioje buvo sunku, miestas didelis, žmonių kiekis didelis. Atrodė kaip bardakas, bet taip nėra, viskas tvarkinga.

REKLAMA
REKLAMA

Nesusidūriau su kažkokiomis problemomis. Nebuvo taip, kad man reikia kažko, o jie sakytų ne. Jeigu pasakiau, tai jie žino, kad reikia šiandien. Ateis, paduos ir jokių bėdų. Tau reikia tik sportuoti, žaisti, laimėti ir visi bus patenkinti“.

REKLAMA

Po tokio sėkmingo sezono vasarą pasigirdo kalbų apie rimtą susidomėjimą krepšininku iš Maskvos srities „Chimki“, kitų ekipų, kalbėta net apie dėmesį iš NBA. Tačiau galiausiai R.Giedraitis nusprendė likti Berlyne ir su ALBA išbandyti Eurolygos kovų skonį.

„Rimtas susidomėjimas buvo iš „Chimki“ ir kelių Europos taurės komandų.

Jeigu būtume likę Europos taurėje, gal būčiau daręs kitaip. Bet sudėliojau pliusus ir minusus. Su žmona nusprendėme, kad apimoka metus pabūti Eurolygoje su ALBA, kadangi viską žinau – miestą, komandą, branduolys lieka tas pats. Berlyne būsiu starto penketo žaidėjas pagal viziją, o kitur reikėtų viską įrodinėti iš naujo, viskas būtų naują. Pagalvojau, kad nesu dar žaidęs Eurolygoje ir geriau pabandysiu tai su ALBA“, – pasirinkimą motyvavo R.Giedraitis.

REKLAMA
REKLAMA

Kitame sezone puolėjas tikisi didesnės ne vien asmeninės, bet ir komandinės sėkmės – jaunai ir ambicingai ekipai jau norisi kažką laimėti.

„Patirties tikrai įgavome, bet praloši vieną, antrą, trečią finalą ir tada ateina į galvą, kad taip negali būti, kad reikia ir laimėti“, – sako jis.

R.Giedraitis sezoną baigė bene vėliausiai iš visų rinktinės narių – birželio 23 d. Po trijų dienų jis grįžo į Lietuvą, o po nepilno mėnesio prisijungė prie nacionalinės komandos.

„Spėjau pailsėti ir pasportuoti. Paskutinę savaitę prieš rinktinę sportavau šiek tiek salėje, iki tol stengiausi pailsėti nuo kamuolio. Viskas super, poilsio man užteko

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atrodo, kad po dviejų savaičių dar nenorėsi, bet be kamuolio neina gyventi“, – šypsosi jis.

Prieš iššūkį debiutuoti Eurolygoje krepšininko laukia ir dar vienas – pagaliau įtikinti rinktinės trenerius, kad yra vertas galutinio dvyliktuko.

Jis tris kartus buvo atkabintas, o dabar turės nemažą konkurenciją tarp savo pozicijos žaidėjų.

„Man nepatinka spėlioti, reikia eiti, dirbti ir stengtis. Smagu, kad vis dar manęs nori. Stengiuosi įrodyti“, – nedaugžodžiauja R.Giedraitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų