REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Lietuvos irklavimo čempionatas (nuotr. Sauliaus Čirbos)

Baigėsi tris dienas Trakuose vykęs atvirasis Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Jame varžėsi daugiau negu 200 baidarininkų ir kanojininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Lenkijos ir Rusijos.

21

Baigėsi tris dienas Trakuose vykęs atvirasis Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Jame varžėsi daugiau negu 200 baidarininkų ir kanojininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Lenkijos ir Rusijos.

REKLAMA

Po šalies čempionato bus suformuota Lietuvos rinktinė, kuri dalyvaus rugpjūčio 22-25 dienomis Vengrijoje vyksiančiame pasaulio čempionate ir čia pradės kovas dėl kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes.

Labai atkakli kova dėl Lietuvos čempiono vardo ir kelialapio į pasaulio čempionatą vyko vienviečių baidarių 200 metrų varžybose. Prie starto linijos stojo tituluoti baidarininkai – olimpinių žaidynių prizininkas Edvinas Ramanauskas, pasaulio ir Europos vicečempionas Arturas Seja, Europos čempionatų prizininkas Ignas Navakauskas.

Lietuvos čempiono titulą apgynė A. Seja. Jis distanciją įveikė per 37,02 sek. ir savo nuolatinį varžovą I. Navakauską aplenkė 0,14 sek. Trečią vietą užėmė Mindaugas Maldonis, ketvirtoje vietoje liko E. Ramanauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepavyko gerai startuoti ir įpusėjus distancijai pradėjau galvoti, ar pavyks pasivyti ilgokai pirmavusį Igną. Bet aš jėgų finišui visada pasilieku ir antrą distancijos pusę įveikiu greičiau. Tai ir lėmė mano pergalę. Dabar visas dėmesys pasaulio čempionatui. Pagrindinis tikslas – iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes. Pirmiausia reikia patekti į finalą, o olimpinį kelialapį garantuos patekimas į geriausiųjų penketuką. Kai patenki į penketuką, norisi laimėti ir medalį. Bet bus labai sunku, nes konkurencija pas mus labai didelė“, – sakė birželio mėnesį vykusiose Europos žaidynėse penktą vietą užėmęs A. Seja.

REKLAMA

Įspūdingą medalių kraitį Lietuvos čempionate susižėrė vienas tituluočiausių šalies kanojininkų Henrikas Žustautas. Europos ir Europos žaidynių čempionas iškovojo net šešis aukso medalius.

H. Žustautas buvo nepralenkiamas visose 200 m rungtyse. Vienviečių kanojų varžybose jis distanciją įveikė per 43,26 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė net 1,26 sek. Dviviečių kanojų rungtyje H. Žustautas triumfavo kartu su porininku Ilja Dovidovskiu (40,38 sek.). Keturviečių varžybas laimėjo kartu su I. Dovidovskiu, Artūru Giliasevičiumi ir Jevgenijumi Kuračionoku (39,92 sek.).

REKLAMA
REKLAMA

Dar tris aukso medalius H. Žustautas laimėjo pirmomis čempionato dienomis vykusiose 500 ir 1000 m rungtyse.

Nedaug nuo H. Žustauto atsiliko baidarininkė Ieva Vaitiekūnaitė. Ji laimėjo penkis aukso medalius. I. Vaitiekūnaitė triumfavo visose 200 m distancijose – laimėjo vienviečių varžybas (45,94 sek.) ir kartu su porininke Anastasija Krasnova – dviviečių varžybas (48,5 sek.). Keturviečių baidarių lenktynėse I. Vaitiekūnaitė auksą iškovojo kartu su A. Krasnova, Gintare Pališauskaite ir Greta Gadeikyte (43,86 sek.). Dar du aukso medalius I. Vaitiekūnaitė laimėjo 500 ir 1000 m distancijose.

Užtikrintą pergalę 200 m vienviečių kanojų varžybose iškovojo stipriausia šalies kanojininkė Rūta Dagytė. Į pasaulio čempionatą vyksianti R. Dagytė distanciją įveikė per 53,1 sek. ir artimiausias persekiotojas aplenkė 1,82 sek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dviviečių kanojų nuotolyje Lietuvos čempionėmis tapo Evelina Serafinaitė ir Gabrielė Čerepokaitė (54,72 sek.).

Pačioje greičiausioje Lietuvos čempionato rungtyje – keturviečių baidarių 200 m lenktynėse pirmą vietą užėmė Andriaus Jokubaičio, Viktoro Čaplinskio, Elvio Sutkaus ir Tomo Jusevičiaus ketvertas, kuris nuotolį įveikė per 33,42 sek.

Iš viso Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate buvo išdalinti 35 medalių komplektai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų