REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors oficialus 15-ojo Europos jaunimo vasaros olimpinio festivalio (EJOF) atidarymas įvyks tik šį vakarą, jau nuo pat sekmadienio ryto Azerbaidžano sostinėje Baku virė jaunųjų sportininkų kovos. Pirmieji festivalyje startavo talentingiausi Europos imtynių ir teniso atstovai.

Nors oficialus 15-ojo Europos jaunimo vasaros olimpinio festivalio (EJOF) atidarymas įvyks tik šį vakarą, jau nuo pat sekmadienio ryto Azerbaidžano sostinėje Baku virė jaunųjų sportininkų kovos. Pirmieji festivalyje startavo talentingiausi Europos imtynių ir teniso atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laimėjo tik vieną kovą

„Heydar Aliyev“ arenoje pirmasis ant kilimo žengė laisvųjų imtynių atstovas Karolis Grigelis. Visgi 16-mečiui iš Vilkaviškio startas susiklostė nesėkmingai – svorio kategorijos iki 55 kg aštuntfinalyje jis 0:4 pralaimėjo ukrainiečiui Jegorui Panui.

REKLAMA

„Jam tai pirmas toks rimtas startas, todėl įgyta patirtis ateityje tikrai bus naudinga. Aišku, pasirodymas galėjo būti ir geresnis, trūko atakų, bet tam tikriausiai įtakos turėjo patirties trūkumas. Tikriausiai jį dar išgąsdino ir pats varžybų pavadinimas „olimpinis festivalis“, todėl galėjo pritrūkti ir pasitikėjimo savimi“, – savo auklėtinio pasirodymą vertino trenerė Vaida Puidaitė.

Nepasisekė ir lengviausiam vaikinų imtynių komandos nariui Nedui Gervinskui, kovas iškart pradėjusiam nuo ketvirtfinalio etapo. Graikų-romėnų imtynių svorio kategorijos iki 45 kg akistatoje 16-metis 0:4 turėjo pripažinti ruso Maksimo Gurovo pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA

Vienintelę pergalę iškovojo graikų-romėnų imtynių atstovas Adomas Grigaliūnas – 16-metis vaikinas svorio kategorijos iki 55 kg aštuntfinalyje 5:0 įveikė italą Federico Palą. Tiesa, vėliau kelią į pusfinalį pastojo Bogdanas Popas iš Rumunijos – 2:4.

„Nedas kovėsi prieš rusą, kuris yra daug stipresnis, buvo mažai vilčių tikėtis pergalės. Didžiausios viltys buvo dėtos į Adomo startą, bet kovodamas prieš rumuną savo potencialo jis tikrai neišnaudojo, – pirmuosius startus reziumavo graikų-romėnų imtynininkų treneris Aleksandras Kazakevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Anksčiau buvome susitikę su rumunu ir tąkart laimėjome gana lengvai. Buvo numatytas kovos planas, bet žinote, kaip būna, kai sportininkas ant kilimo išeina būdamas visai kitokiu žmogumi – nepavyko laikytis taktikos, prarado koncentraciją, todėl ir nepavyko žengti toliau. Nesu patenkintas rezultatu, nes galimybės tikrai buvo didesnės nei matome galutinį rezultatą.“

Nė vienam iš Lietuvos imtynininkų nenusišypsojo ir sėkmė pakovoti paguodos turnyre – varžovai, prieš kuriuos buvo pralaimėta, nepateko į finalus.

Festivalyje pirmadienį ir antradienį startuos dar keturi graikų-romėnų imtynių atstovai, o antradienį ir trečiadienį – imtynininkės merginos.

REKLAMA

Aukštas reitingas nepadėjo

Savo lūkesčių įgyvendinti nepavyko ir mūsų tenisininkams, pirmąją dieną Baku teniso akademijoje pralaimėję abu mačus.

Penktą reitingą vaikinų vienetų varžybose turėjęs Edas Butvilas per 1 val. ir 35 min. rezultatu 5:7, 3:6 nusileido Slovakijos tenisininkui Majui Premzlui.

„Tikrai nesu patenkintas, nes visuomet norisi olimpinėse žaidynėse gerai pasirodyti. Atidaviau visą save, bet šiek tiek pritrūko, – kalbėjo 14-metis. – Dabar tikiuosi gerų rezultatų dvejetų varžybose, nes man juos žaisti ir labiau sekasi, ir labiau patinka.“

REKLAMA

Pirmame raunde nepasisekė ir Patricijai Paukštytei, kuri per 1 val. ir 34 min. rezultatu 4:6, 2:6, pralaimėjo slovakei Irinai Balus. 31 laipsnio karštyje dar karštesnės buvo pačios sportininkės emocijos – 14-metės merginos trenerė pripažino, kad tokios savo auklėtinės dar nėra mačiusi.

„Matydami pradinius reitingus tikėjomės geresnio rezultato, bet tikiu, kad Patricija į kovą įdėjo visus 100 procentų savo jėgų. Nemažai prisidėjo ir atsakomybė žaidžiant už Lietuvą tokio rango varžybose, nes ji labai laukė starto ir norėjo jose dalyvauti. Bet dabar reikia tikėtis, kad sukaupsime visas jėgas ir dvejetuose parodysime geresnį rezultatą“, – kalbėjo Edita Liachovičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiti du Lietuvos teniso komandos nariai savo kovas pradės nuo antro etapo: 14-metis Vilius Gaubas vaikinų turnyre reitinguojamas antras, o Emilija Tverijonaitė – ketvirta.

Dar geresnės mūsiškių pozicijos dvejetų varžybose – merginos pagal Europos reitingą yra antros, o vaikinai užima pirmą vietą tarp visų festivalio dalyvių. Kovas čia lietuviai taip pat pradės nuo antrojo etapo.

Lietuvos delegaciją EJOF sudaro 107 asmenys – 67 iš jų yra sportininkai, kurie grumsis aštuonių sporto šakų varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų