REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietų Korėjoje vykstančiame pasaulio vandens sporto šakų čempionate sekmadienį prasidėjo plaukimo varžybos olimpiniame (50 m ilgio) baseine.

Pietų Korėjoje vykstančiame pasaulio vandens sporto šakų čempionate sekmadienį prasidėjo plaukimo varžybos olimpiniame (50 m ilgio) baseine.

REKLAMA

Danas Rapšys 400 m distanciją laisvuoju stiliumi įveikė per 3 min. 43.50 sek. ir 0.27 sek. atsiliko nuo bronzą pelniusio italo Gabriele Detti (3:43.23). Ketvirtą kartą iš eilės šios rungties pasaulio čempionu tapo kinas Yangas Sunas (3:42.44), o sidabras atiteko šios rungties Rio de Žaneiro olimpiniam čempionui australui Mackui Hortonui (3:43.17).

Kino ateitis plaukime kabo ant plauko. Į dopingo skandalą įsivėlusį Y.Suną išteisino tarptautinė vandens sporto šakų federacija (FINA), tačiau jos sprendimą apskundė pasaulinė antidopingo agentūra. Y.Suno artimiausiu metu laukia pasirodymas sporto arbitražo teisme. Jei FINA sprendimas bus atšauktas, Y.Sunui grės diskvalifikacija iki gyvos galvos, o jo rezultatai ir šių metų pasaulio čempionate galėtų būti anuliuoti.

M.Hortonas viso šio skandalo nepamiršo ir apdovanojimų ceremonijos metu demonstratyviai atsisakė stovėti šalia Y.Suno, kol jis su G.Detti pozavo fotografams. Australas savo medalį atsiėmė šalia ant podiumo, kurio nenorėjo dalintis su kinu. Tai buvo tylus M.Hortono protestas prieš susiklosčiusią situaciją. Beje, kiek vėliau, kai Y.Sunas nuėjo toliau, australas kartu su G.Detti mielai pozavo fotografams.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu nusivylęs ir tiek. Turbūt suprantate, kodėl. Žinote, kas yra mano varžovas ir kaip jis elgiasi. Jo veiksmai kalba garsiau už bet kokius žodžius, kokius aš galiu ištarti“, - kalbėjo M.Hortonas, sulaukęs švilpimo iš kinų sirgalių.

Įtampa dar Y.Suno ir M.Hortono kilo dar 2016 m. Rio de Žaneiro olimpiadoje. Tada australas pavadino kiną dopingą vartojančiu sukčiumi. M.Hortonui tuomet pavyko laimėti finalą 0.13 sek. skirtumu, o Y.Sunas turėjo tenkintis sidabru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų