REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Laurel Hubbard (nuotr. Organizatorių)

Vyru gimusi Laurel Hubbard iš Naujosios Zelandijos sėkmingai su moterimis dalyvauja sunkiosios atletikos varžybose ir skina medalius.

7

Vyru gimusi Laurel Hubbard iš Naujosios Zelandijos sėkmingai su moterimis dalyvauja sunkiosios atletikos varžybose ir skina medalius.

REKLAMA

Samoa vykusiose 2019 metų Ramiojo vandenyno šalių žaidynėse L. Hubbard moterų virš 87 kg svorio kategorijoje iškovojo du aukso ir vieną sidabro medalį.

Iki 2012 metų Gavinas Hubbardas varžėsi su vyrais, o jau 2017 metais buvo gerai žinoma moteris, kuri pagerino ne vieną rekordą „World Masters“ žaidynėse.

IOC šiose varžybose Laurel leido varžytis todėl, nes jos testosterono kiekis per pastaruosius 12 mėnesių buvo mažesnis už tam tikrą lygį. Visgi ne visi yra patenkinti tokia L. Hubbard sėkme tarp moterų.

Samoa žaidynių pirmininkas Loau Solamalemalo Keneti Sio teigė, kad tai yra neteisinga moterų atžvilgiu.

„Bet mes nieko negalime dėl to padaryti“, – sakė Loau. „Žinome, kad tai nėra teisinga moterų atžvilgiu, bet tokia yra realybė, su kuria mes susiduriame sporto pasaulyje. Taisyklės yra pakeistos ir mes negalima jų nepaisyti. Tarptautinis olimpinis komitetas ir tarptautinė sunkiosios atletikos federacija nediskriminuoja transseksualių sportininkų ir nors gali būti sunku juos priimti, turime prisitaikyti prie šių taisyklių, nes jos nepasikeis“.

REKLAMA
REKLAMA

Vietinė Samoa publika buvo itin patenkinta, kai 41-erių Laurel nepavyko iškovoti trečiojo aukso medalio bei tai sutiko plojimais.

Laurel 2017 metais tapo pirmąja Naujosios Zelandijos sportininke, kuri laimėjo medalį pasaulio sunkiosios atletikos čempionate ir siekia dalyvauti 2020 Tokijo olimpinėse žaidynėse. Tam, kad tai įvyktų, reikia dalyvauti šešiose tarptautinėse varžybose per 18 mėnesių periodą.

REKLAMA

Dar 2018 metų balandį buvo manoma, kad Laurel karjera yra baigta, kad ji „Commonwealth“ žaidynėse patyrė sunkią alkūnės traumą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų