REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į „Žalgirį“ grįžęs Lekavičius: „Ilgai nesvarsčiau“

Lukas Lekavičius nuo 2019–2020 m. sezono vėl vilkės Kauno „Žalgirio“ komandos marškinėlius, su kuriais pradėjo savo profesionalaus krepšininko karjerą.

Lukas Lekavičius nuo 2019–2020 m. sezono vėl vilkės Kauno „Žalgirio“ komandos marškinėlius, su kuriais pradėjo savo profesionalaus krepšininko karjerą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po dviejų sezonų pertraukos ir žaidimo Atėnų „Panathinaikos“ gretose į Kauną sugrįžęs gynėjas interviu su „Žalgiris TV“ metu pasakojo apie patirtį Graikijoje bei džiaugėsi vėl galėdamas būti „Žalgirio“ dalimi.

REKLAMA

„Ilgai nemąsčiau, kai „Žalgiris“ manimi susidomėjo. Prireikė mažai laiko, kad pasirašyčiau kontraktą. Čia dirba tas pats treneris, o organizacija darosi tik geresnė. Nors ir taip ji buvo gera. Labai smagu, – pasakojo L.Lekavičius. – Kažko naujo nebus. Vaidmuo bus toks, kaip ir prieš porą metų – kilsiu nuo suolo, stengsiuosi įnešti energijos ir pakeisti žaidimo ritmą. Tokios bus užduotys. Apie tai ir šnekėjome.“

Pirmą kartą prie „Žalgirio“ vyrų komandos L.Lekavičius prisijungė dar 2014–2015 m. sezone. Kaune 183 cm ūgio žaidėjas spėjo sužaisti tris sezonus, per kuriuos triskart tapo LKL čempionu.

REKLAMA
REKLAMA

Po sėkmingo asmeninio 2016–2017 m. sezono, kuomet L.Lekavičius Eurolygoje įmesdavo po 8,5 taško bei atlikdavo po 3,5 perdavimo, krepšininkas sulaukė susidomėjimo iš „Panathinaikos“ ekipos.

Per du sezonus Graikijoje įžaidėjas dažniausiai kildavo nuo suolo ir užėmė Nicko Calatheso dublerio rolę. Praėjusiame Eurolygos sezone L.Lekavičius pelnydavo po 4 taškus ir atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Tie metai labiau padėjo paaugti kaip asmenybei. Reikėjo išvažiuoti į naują šalį, pas naują trenerį, į naują komandą. Buvo sunku, bet, manau, kad subrendau kaip asmenybė labiau nei kaip žaidėjas, – tvirtino L.Lekavičius. – Geras dalykas tas, jog komandoje buvo daug individualiai stiprių žaidėjų. Būdavo sunku treniruotėse prieš tą patį Nicką Calathesą. Buvo smagu kažką išmokti iš tokio lygio krepšininkų. Smagu būti kartu su jais, stebėti, kaip jie žaidžia, kaip jie priima spaudimą. Užaugau kaip ir žaidėjas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie buvusį komandos draugą bei vieną geriausių Eurolygos įžaidėjų N.Calathesą, L.Lekavičius teigė, jog treniruotėse „įsikąsdavo“ į graikų kilmės amerikietį, stengdamasis neleisti jam atsipalaiduoti.

Apie tai Eurolygos tinklalaidėje „The Crossover“ yra minėjęs ir pats N.Calathesas, teigęs, jog „per Lekavičių jis neteks vienerių karjeros metų“.

„Man labai patiko treniruotis su N.Calathesu, tik jis treniruodavosi mažiau. Dėl to ir bandydavau įsikąsti – jis norėdavo ilsėtis per treniruotes, o aš jam neleisdavau. Būdavo tikrai smagu. Kai įsikąsdavau, tada jis pradėdavo sportuoti visu šimtu procentų. Būdavo įnirtingos treniruotės, daug iš to pasisėmiau“, – pasakojo žalgirietis.

REKLAMA

Dar paauglystėje iš Šilalės gyventi į Kauną ir žaisti „Žalgirio“ dubleriuose atvykęs L.Lekavičius vėl pasiners į puikiai pažįstamo miesto gyvenimą. Žaidėjas tikina, jog Kaune labiausiai pasiilgo komandos rūbinės atmosferos. Be to, antrasis prisijungimas prie „Žalgirio“ bus kitoks – ekipoje L.Lekavičius nebebus vienas iš jauniausių krepšininkų.

„Trumpai susirašėme su keliais žalgiriečiais. Labiausiai pasiilgau „Žalgirio“ rūbinės atmosferos, trenerių štabo, visų, kas dirba organizacijoje – nuo masažuotojo iki fizinio rengimo trenerio. Norisi, kuo greičiau pradėti, – teigė L.Lekavičius. – Bus tikrai įdomu. Visur, kur žaisdavau iki šiol buvau vienas jauniausių – ir Atėnuose, ir čia. Dabar, sugrįžus, būsiu šiek tiek vyresnis, tad teks pamokyti kitus.“ 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų