REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį ketvirtadienį Palangą užpildys žvėriškas motorų gausmas – į jubiliejines, dvidešimtąsias „Aurum 1006 km“ lenktynes susirinks būrys lenktynininkų, kurių technika vėl kels susižavėjimą. Šiais metais žiūrovų laukia ne viena naujiena, leisianti išgyventi lenktynes dar artimiau.

Jau šį ketvirtadienį Palangą užpildys žvėriškas motorų gausmas – į jubiliejines, dvidešimtąsias „Aurum 1006 km“ lenktynes susirinks būrys lenktynininkų, kurių technika vėl kels susižavėjimą. Šiais metais žiūrovų laukia ne viena naujiena, leisianti išgyventi lenktynes dar artimiau.

REKLAMA

Nuo 2000-ųjų metų, kai įvyko pirmosios lenktynės, iki dabar prie jų dirbantis vienas iš organizatorių Darius Jonušis sako, kad jau tada buvo tikėjimas, jog renginys bus sėkmingas.

„Viskas taip pat, – paklaustas apie organizacinius sunkumus tada ir dabar, atsako D. Jonušis. – Tik tada viskas buvo lengva, nes nebuvo patirties. Viską spręsdavai vietoje ir tau atrodė, kad viskas yra paprasta. Dabar mastas jau kitas, pasikeitė infrastruktūra, televizijos transliacija. Sunku net būtų lyginti.

Buvo tikėjimas, kad renginys bus sėkmingas ir geras Lietuvai. Kad tai yra mūsų šansas, neturint normalios trasos, padaryti renginį, kuris yra stiprus ir Europoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Tada vykdavo tik lenktynės, o dabar viskas prasiplėtė iki dragų, driftų ir kitų papildomų renginių bei pramogų žiūrovams.

Visiškai kitoks ir dalyvių automobilių parkas – ratus ties Palanga suks tokie superautomobiliai kaip „Lamborghini“, „Porsche“, „Ferrari“, BMW ir kiti.

REKLAMA

„Tada būdavo vienas ar du galingesnis automobilis, o visi likę „Toyota Yaris“, golfukai. Automobilių parko net negalima lyginti, būtų neteisinga. Kaip diena ir naktis“, – prisimena D. Jonušis.

Naujovių ieškoma kiekvienais metais, norint nustebinti žiūrovą – jų netrūks ir dabar.

„Didžiausia naujovė – pirmą kartą per dvidešimt metų žiūrovai pateks į zoną, kurioje niekada nebuvo – pitlane’ą. Tai dalyvių zona, kur yra tik komandos ir žiūrovai ten niekada nepatekdavo. Šiais metais įrengėme šešis specialius boksus, į kuriuos žmonės galės patekti ir stebėti, kaip keičiami ratai, keičiasi lenktyninkai ir t.t.“, – intriguoja D.Jonušis.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena, ne ką mažesnė naujovė, kuria bus galima džiaugtis taip pat pirmą kartą per lenktynių istoriją – visą dieną vyksianti transliacija TV6 kanalu. Visų trijų dienų transliacijas žiūrovai galės stebėti naujienų ir pramogų portale tv3.lt ir tv3play.lt puslapyje.

Bus didinamas ir kempingas, kuriame kviečiami įsikurti žiūrovai bei gyventi nemokamai. Kaip sako D. Jonušis, „Aurum 1006 km“ lenktynės įgauna vis daugiau festivalio bruožų.

Naujovės svarbu, bet žiūrovams patrauklus išliksi ne vien dėl jų, įsitikinęs D.Jonušis.

„Manau, kad reikia tikėti ir mylėti tai, ką darai. Stengtis, kad būtų kuo geriau. Vienintelis dalykas, kuris tikrai yra labai svarbus komponentas – turėti draugų, bičiulių, partnerių palaikymą, nes tai nėra finansinis projektas. Tai yra emocinis, iššūkio projektas. Tai nėra verslo sritis. Tai yra jautru, jaučiame žmonių, sirgalių, lenktynininkų palaikymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galbūt vieną dieną jausime ir valstybės palaikymą, kuri yra reklamuoja visame pasaulyje. Čia atvažiuoja daug žurnalistų iš užsienio, lenktynės stebimos visame pasaulyje.

Jeigu valstybė pasakys, kad mums svarbus šis renginys, darysime jį ir 200 metų“, – šypsosi jis.

„Aurum 1006 km“ lenktynių tvarkaraštis

Liepos 17 d., trečiadienis

12:00  - 18:00  Techninė ir administracinė komisija. Dariaus ir Girėno stadiono aikštelė.

Prasidėjusi kaip tiesiog techninis elementas vis labiau tampa savotišku lenktynių atidarymų, kuomet gali susipažinti, paplepėti su lenktyninkais, komandų vadovais ir visais kitais komandų nariais. Apžiūrėti bolidus, pirmą kartą juos pamatyti išpurentais kailiukais – pasipuošusiais taip kokius matysite lenktynių trasoje.

REKLAMA

Liepos 18 d., ketvirtadienis

10:30 - Atsidaro VIP klubas

10:30 - 13:30 Dynami:t Super Sprint. Vytauto g. Palangos centre. 

Lenktynių festivalio atidarymas sukeliantis šiurpuliukus – kad jau prasideda! Visų komandų pristatymai, galėsite pamatyti ir išgirsti kas kovos dėl Aurum 1006km lenktynių nugalėtojų vardo. Puiki proga susirinkti lenktyninkų parašus, įvertinti komandas DYNAMI:T SUPER SPRINT‘e ir paganyti akis į lenktynininkus ar jų bolidus, nes žinome, kad ne visi dėl mechaninių žvėrių susirenka.

12:00 - 17:10 1006 km treniruotės

13:00  - 21:00 Žiūrovų slalomas

18:00 - 22:30 Gera Dovana DRIFT treniruotės

18:00 - 18:30  Žvaigždžių lenktynės #suTV6pramogaujuKITAIP

Street Drag’ą atidarys žvaigdžių drag‘o varžybos, žvaigždžių padangės atstovus netrukus pristatysim!

REKLAMA

18:30 - 22:30 Street Drag by Startline

Slapta vykstantis gatvės drag‘as vilioja ne vieną, bent akies krašteliu pažvelgti kas ten vyksta. Mes turime gatvę, tad darom drag‘ą ir sakom – DALYVAUK. Dalyvauti gali visi norintys!

23:00 - 01:00 TV3 Naktinis kinas

Liepos 19 d., penktadienis

09:00 - Atsidaro VIP klubas

09:00 - 14:00 1006 km treniruotės

09:00 - 21:00 Žiūrovų slalomas

10:30 - 22:30 108 km Moterų Iššūkis

Kviečiame į antrus metus iš eilės organizuojamą ralį - „108 km Moterų iššūkis“, skirtą tik - MOTERIMS!

15:20 - 16:50 1006 km kvalifikacijos

17:00 - 17:15 1006 KM SUPER POLE

18:00 - 22:30 Gero Dovana DRIFT

Ši diena tiesiog kaitina kraują dūmų virtine, nes lenktynių trasą užkariauja Driftas, šiais metais dar labiau pasikaustęs – Baltijos šalių drift‘o čempionatas. Statom papildomas tribūnas, daugiau naujienų jau netrukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

23:00 - 01:00 TV3 naktinis kinas

Liepos 20 d., šeštadienis

09:00 - Atsidaro VIP klubas

09:00 - 17:00 Žiūrovų slalomas

12:30 - 18:00 Audio Freakz Lietuva dB Drag

Visų žiūrovų akys kryps ne tik į galingus automobilius bet ir dB Drag varžybas, kurias aplankys daugybė dalyvių iš visos Lietuvos bei kitų šalių. Galingos garso sistems su kurtinančiu slėgiu privers virpėti žemę. Nesenai pasiektas 160 dB lygis tik įrodo kaip sparčiai mūsų dalyviai garsėja. Renginio metu lauks dalyvių automobilių paroda, garso varžyvos, prizai, bei nuostabi nuotaika kartu su Audio Freakz Lietuva.

11:00 - 11:45 Grid-walk

12:00 - „Aurum 1006 km“ lenktynių startas

Šeštadienis skirtas šių lenktynių festivalio kulminacijai – Aurum 1006 km lenktynėms. Visa diena lenktynių gaudesio, geros muzikos, naujų pažinčių, gražių merginų šypsenų ir visų kitų prieskonių iš ko susideda lenktynės. Na kas buvo tas žino, kiek akys sužiba ir kaip pasišiausia oda išgirdus riaumojančius motorus.

21:00 Preliminarus lenktynių finišas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų