REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai nesėkmingai debiutavo UEFA Europos lygos atrankoje ir Marijampolėje vykusiose rungtynėse rezultatu 0:2 nusileido prieš Limasolio „Apollon“.

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai nesėkmingai debiutavo UEFA Europos lygos atrankoje ir Marijampolėje vykusiose rungtynėse rezultatu 0:2 nusileido prieš Limasolio „Apollon“.

REKLAMA

„Apollon“ futbolininkai neužtruko įgyti persvarą ir į priekį išsiveržė sužaidus vos 14 minučių, kuomet kipriečių puolėjas Janis Pittas nusprendė nesikliauti komandos draugais ir atliko puikų smūgį iš vidutinio nuotolio, kurio kauniečių vartininkas atremti nesugebėjo – 1:0.

Nors „Kauno Žalgiris“ daugiausiai dėmesio skyrė gynybai, 21-ą minutę privertė ir varžovus sunerimti. Tuo metu pavojingai į baudos aikštelę įsiveržęs Pijus Širvys atliko netikslų smūgį, po kurio kamuolys atsidūrė Joao Figueiredo žinioje, tačiau ir jo šūvis buvo blokuotas.

„Apollon“ ir toliau didele persvara kontroliavo kamuolį, tačiau jų žaidime buvo daug netikslumo, todėl jis buvo ir neefektingas, ir neefektyvus. Tik 40-ą minutę jiems pavyko priartėti prie „Kauno Žalgirio“ vartų, kuomet aukšto perdavimo sulaukęs Emilio Zelaya beveik „užsikabino“ už kamuolio, jam pritrūko kelių centimetrų atlikti smūgį galva.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus kauniečiai baudos smūgio metu siuntė kamuolį vartų link, tačiau ir jiems pritrūko sėkmės, kadangi varžovai lengvai apsigynė.

Vos prasidėjus antram kėliniui įvarčio autorius J.Pittas greitos atakos metu atliko klastingą smūgį iš baudos aikštelės krašto, bet jo bandymas perkelti kamuolį virš vartininko buvo netikslus. Antrajame kėlinyje „Kauno Žalgiriui“ ir toliau teko gintis nuo varžovų atakų, o bene pavojingiausia jų buvo sukurta 68-ą minutę, kuomet greito išpuolio metu visiškai laisvas iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo Serge‘as Gakpe, o kamuolys prašvilpė visiškai šalia virpsto.

REKLAMA

71-ą minutę „Apollon“ turėjo dar vieną realią galimybę padvigubinti savo persvarą, tačiau po E.Zelayos atlikto smūgio galva kamuolys skriejo virš vartų.

85-ą minutę progos išlyginti rezultatą sulaukė ir „Kauno Žalgiris“, kuomet baudos smūgio metu kamuolį vartų link perdavė Jurijus Bušmanas, o baudos aikštelėje oro dvikovą laimėjęs Philipas Otele smūgiavo galva, bet vartininko neįveikė.

89-ą minutę Rimvydas Sadauskas nesėkmingai bandė išmušti kamuolį iš po varžovo kojų ir prasižengė baudos aikštelėje, o teisėjas iškart parodė į vienuolikos metrų žymą. Prie jos stojęs E.Zelaya po minutės pasiuntė kamuolį į vartus – 2:0.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos Limasolyje, Kipre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų