REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus vasaros atostogas artėja pabaigos link.

Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus vasaros atostogas artėja pabaigos link.

REKLAMA

Lietuvos čempionų specialistas Barselonoje surengė jaunųjų įžaidėjų stovyklą, kurioje patarimus dalino ir savo sūnui Lukui.

Katalonų dienraštis „Mundo Deportivo“ pakalbino lietuvį, kuris papasakojo apie vasaros praradimus, komandos naujokus, savo situaciją „Žalgiryje“ ir galingą sudėtį subūrusios „Barcelona Lassa“ komandos šansus Eurolygoje.

– Komandą paliko B.Daviesas, A.White‘as, N.Woltersas, A.Kavaliauskas, L.Westermannas. Kaip tai atsilieps komandai?

– Kasmet mes turime praktiškai naują komandą ir šiemet situacija yra net blogesnė. Pakeisime septynis krepšininkus, iš kurių praktiškai visi yra aukštaūgiai. Esame prie to įpratę, tačiau procesas labai sunkus, kai tenka iš naujo vėl mokyti sistemos.

– Greitai pasirašėte sutartis su naujokais.

– Mes esame iš tų komandų, kurios arba greitai pasirašo sutartis, arba laukia rinkoje iki paskutinių sekundžių, kai nukris kainos. Esu realistas. Viso sezono metu daug dirbome ties sudėties būrimu ir stengiamės pasirašyti kontraktus labai anksti. Kartais tai pasiseka, o kartais – ne. Pernai mes iki pat rugsėjo pabaigos neturėjome įžaidėjo.

REKLAMA
REKLAMA

– Ką galite pasakyti apie naujus žaidėjus?

– Situacija sudėtinga, nes Landale‘as ir Hayesas dar iki liepos 15-os gali išvykti į NBA. Žinoma, jeigu jie išvyks, mes turėsime daugiau pinigų ir galėsime susirasti kitus žaidėjus. Landale‘as tik šešerius metus žaidžia krepšinį, bet kasmet daro didelę pažangą. Būtent tokio tipo žaidėjai man patinka. Su Hayesu ir Perezu viskas yra labai panašu. Šie vyrukai, ypatingai Perezas, per pastaruosius dvejus metus šovė į viršų ir aš galvoju, kad jie jau pasiruošę žaisti Eurolygoje. Hayesas sužaidė labai gerą sezoną. Praėjusiame sezone turėjome problemų su metikais, bet su Hayesu ir Lekavičiumi mes šiuo aspektu tikrai patobulėjome.

REKLAMA

– Ar šiuo metu esate tikras, kad liekate dirbti „Žalgiryje“?

– Aš turiu sąlygą palikti „Žalgirį“ iki tam tikro laiko, kai tik norėsiu. Taip pat noriu pasakyti, kad labai sudėtinga mane išvilioti iš šios organizacijos, nes yra Europoje numeris vienas. Ir tai yra net neturint didelio biudžeto. Treneriai ir žaidėjai yra labai gerbiami bei jiems leidžiama dirbti. Jaučiame palaikymą. Jaunas treneris tai turi įvertinti, kadangi patys matote, kas vyksta Eurolygoje su kitais treneriais, kai pusė komandų viduryje sezono keičia strategus.

– Panašu, kad jūsų išvykimas iš „Žalgirio“ tėra laiko klausimas?

– Nežinau, nenorėčiau taip pasakyti. Man komandos pavadinimas daug nereiškia. Žinoma, kad aš visada turėjau daug susidomėjimo iš „Panathinaikos“, „Barcelona“ ar „Maccabi“, tačiau dirbant treneriu yra kitokia specifika. Man svarbu, su kuo reikės dirbti, ar pavyks suburti gerą komandą, ar tai bus laimintis klubas ir ar pavyks mėgautis tuo. Žaidėjui visada labai svarbu komandos pavadinimas, bet treneriui reikia jausti pasitikėjimą, nes visi esame toje pačioje valtyje.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar su tokia sudėtimi „Barcelona“ yra pagrindinė kandidatė laimėti Eurolygą?

– Kol kas pernelyg anksti apie tai kalbėti. Pažiūrėkite, kokią sudėtį praėjusiame sezone turėjo „Fenerbahče“, bet jiems koją pakišo daugybė traumų. „Real“ turi panašią sudėtį, galbūt net geresnę. Pasikviestas Mickey yra labai svarbus ėjimas, nes jis kitokio plano centras nei Tavaresas. Bet „Barca“ bus kovoje. Panašiai buvo ir pastaraisiais metais, bet kitame sezone jų galimybės atrodo daug didesnės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų