REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos apylinkės teismas antradienį turėjo atversti sunkiaatlečių trenerio Bronislovo Vyšniausko dopingo platinimo bylą, tačiau nagrinėjimas atidėtas, nes neatvyko advokatas.

Klaipėdos apylinkės teismas antradienį turėjo atversti sunkiaatlečių trenerio Bronislovo Vyšniausko dopingo platinimo bylą, tačiau nagrinėjimas atidėtas, nes neatvyko advokatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai BNS pranešė Klaipėdos apylinkės teismo atstovė Olga Sadovskaja.

„Buvo gautas Ramūno Vyšniausko advokato prašymas atidėti bylos nagrinėjimą, nes jis šiuo metu yra išvykęs“, – sakė teismo atstovė.

REKLAMA

Kaltinimai byloje taip pat pareikšti jo sūnui, sunkiaatlečiui R. Vyšniauskui ir dviračių sporto treneriui Antanui Jakimavičiui.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas B. Vyšniauskas kaltinamas savo gyvenamojoje vietoje, giminaičių gyvenamojoje vietoje ir sporto klubo patalpose neteisėtai laikęs dopingo medžiagų, turėdamas tikslą jas platinti.

Kaip yra skelbusi prokuratūra, visos trenerio turėtos medžiagos priskiriamos anabolinių ir androgeninių steroidų grupei, jos skirtos raumenų masei didinti, jėgai auginti.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso per kratas B. Vyšniausko ir jo giminaičių namuose, sporto klubo patalpose rasta daugiau kaip 20 flakonų, apie 40 pakuočių, daugiau nei 80 ampulių ir daugiau nei tūkstantis tablečių įvairių draudžiamų medžiagų.

Jis taip pat kaltinamas draudžiamų medžiagų gabenimu.

Teisėsauga teigia nustačiusi, kad treneris paprašė kito asmens nugabenti lagaminą su dideliu kiekiu draudžiamų medžiagų į giminaičių namus. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, savo nusikalstamų veiksmų nesupratęs asmuo lagaminą nuvežė ir ten laikė, kol per kratą lagamino neaptiko pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

B. Vyšniauskui taip pat pateikti kaltinimai dėl psichotropinių medžiagų – tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti.

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneris A. Jakimavičius yra kaltinamas savo namuose, sodo namelyje ir kito asmens namuose neteisėtai laikęs dopingo, turint tikslą platinti.

Kaltinamojo laikytos medžiagos priskiriamos anabolinių ir androgeninių steroidų grupei, taip pat augimo hormono ir augimo hormono išsiskyrimą skatinančių medžiagų grupei.

A. Jakimavičius taip pat kaltinamas draudžiamų medžiagų gabenimu. Įtariama, kad jis paprašė kito asmens, jog šis iš Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro į savo namus parsivežtų dalį draudžiamų dopingo medžiagų. Asmuo, kaip įtariama, žinodamas, kad tai draudžiamos dopingo medžiagos, nugabeno jas į savo namus ir ten laikė, kol jų neaptiko pareigūnai.

REKLAMA

R. Vyšniauskui kaltinimai šioje byloje pateikti dėl neteisėto psichotropinių medžiagų – tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti.

Nė vienas iš trijų kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta.

Keturių olimpinių žaidynių dalyvis R. Vyšniauskas per karjerą du kartus diskvalifikuotas dėl dopingo. 1997 metais jo organizme rasta testosterono, o 2015 metais – dehistochlorometilo.

Kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2017 metų liepos pabaigoje pagal Lietuvos antidopingo agentūros pareiškimą. Jo metu atliktos kratos, ekspertizės, bylą sudaro aštuoni tomai. Be kaltinamųjų, apklausti dar 28 asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų