REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LKL prezidentą apgavęs „Nevėžis“ rizikuoja netekti licencijos

Kėdainių „Nevėžis“ eilinį kartą turi rimtų finansinių sunkumų. „Rinkos aikštė“ rašo, kad papildomų lėšų reikalaujantis klubas pateikė ultimatumą Kėdainių savivaldybei, bei rizikuoja negauti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) licencijos.

Kėdainių „Nevėžis“ eilinį kartą turi rimtų finansinių sunkumų. „Rinkos aikštė“ rašo, kad papildomų lėšų reikalaujantis klubas pateikė ultimatumą Kėdainių savivaldybei, bei rizikuoja negauti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) licencijos.

REKLAMA

Pranešama, kad išvengti blogiausio scenarijaus ekipa gali tik įvykdžiusi du pagrindinius įsipareigojimus – padengti 48 tūkst. eurų įsiskolinimą Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ir panaikinti paramos fondą „Krepšinio angelai“, per kurį galimai yra neskaidriai finansuojama komanda.

Nors kovo mėnesio pabaigoje „Nevėžiui“ rajono savivaldybė skyrė 183 tūkst. eurų, visai neseniai ją pasiekė fondo „Krepšinio angelai“ vadovės Ingridos Marijošienės prašymas skirti dar 200 tūkst. eurų.

Savivaldybę toks prašymas gerokai papiktino, netgi buvo surengtas susitikimas dėl klubo ateities, kuriame dalyvavo ir LKL vadovas Remigijus Milašius.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarasis dar pernai pabrėžė, kad ekipa privalo nutraukti bet kokį finansavimą per „Krepšinio angelų“ fondą, tačiau šis reikalavimas nėra išpildytas iki šiol.

REKLAMA

Praėjusią vasarą „Nevėžiui“ LKL licencija buvo išduota tik su ta sąlyga, kad iki rugsėjo 1 dienos (praeitų metų) bus išspręstas šis klausimas.

„Nevėžis“ realiai mane apgavo. Fondas, per kurį ir toliau buvo daromi mokėjimai, ne tik nebuvo panaikintas iki praėjusių metų rugsėjo 1 dienos, bet ir iki šiol egzistuoja. Pabrėžiu, kad LKL nuostata yra griežta – negali būti dviejų įmonių. Negali būti taip, kad klubas priklauso vienai įmonei, o finansavimą gauna per kitą įmonę. Visas finansavimas turi būti skaidrus.

Dėl to visa krepšinio bendruomenė atrodo kvailai. Jokių pinigų į „Krepšinio angelus“ daugiau negalima pervesti. Dėl šio klausimo esu kategoriškas. Ir nesvarbu, ar tai verslo pinigai, ar savivaldybės – jie visi turi būti kontroliuojami ir matomi. Artimiausiu metu, liepos viduryje, vėl vyks krepšinio klubų licencijavimas, todėl, jei taip bus ir toliau, Kėdainių „Nevėžiui“ licencija nebus išduota. Antrą kartą šis klubas manęs neapgaus“, – sakė R. Milašius.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus LKL prezidentas dar kartą leido suprasti, kad jei situacija nesikeis, „Nevėžio“ čempionate neliks.

„Šiandien šis klubas yra neveiksnus. Jame nėra nei marketingo, nei komunikacijos, nei kitokių principų. Jau ne kartą esu sakęs, kad nesuprantu, kas tą klubą valdo. Aš nežinau, su kuo ten kalbėti, nesuprantu, kas jam atstovauja.

Pas juos kiekvieną dieną pasikeitimai – direktorius tai Petrauskas, tai Ivanauskas, tai Avižius – nesuprasi, kas ten yra.

Klubo dalininkai turi suprasti, kad reikia paskirti normalų vadovą, kuris mokėtų jam pavestą darbą padaryti. O jei neišeina to padaryti, pasakykit ir baigiam tą cirką“, – akcentavo Milašius.

Praėjusiame LKL sezone „Nevėžis“ finišavo devintas ir į atkrintamąsias varžybas neprasibrovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų