REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
NBA permainos (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

Liepos 1-ąją Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) nugriaudėjo kol kas pati brangiausia naktis istorijoje – dvidešimt komandų už atitinkamus krepšininkus-laisvuosius agentus per mažiau nei parą bendrai paklojo 2,91 mlrd. JAV dolerių.

40

Liepos 1-ąją Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) nugriaudėjo kol kas pati brangiausia naktis istorijoje – dvidešimt komandų už atitinkamus krepšininkus-laisvuosius agentus per mažiau nei parą bendrai paklojo 2,91 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA

Tačiau kiek tai – „išpūstas burbulas“, kurio paprastam žmogui suvokti net neverta ir kiek – rimtos intriguojančios permainos aukščiausiame krepšinio lygyje pasaulyje?

Portalas tv3.lt kviečia apžvelgti didžiausius NBA laisvųjų agentų rinkos netikėtumus ir tai, kaip kitąmet susistyguos komandos, po savo sparnu priėmusios ryškiausias lygos žvaigždes.

„Kosminiai“ pinigai

Viso per gerą pusdienį NBA klubai ištaškė beveik 3 mlrd. dolerių. Jei tokią sumą suvotki sunku, tai maždaug tiek pat 2017-aisiais savo valstybiniame metiniame biudžete turėjo sukaupusi Armėnijos valstybė.

REKLAMA
REKLAMA

Vien Liepos 1-ąją, (tiesa, tikėtina, kad būtent ši diena laisvųjų agentų rinkoje ir bus nugriaudėjusi galingiausiai), penki brangiausi krepšininkai sulaukė tokių patrauklių pasiūlymų, kad juos susumavus gauname beveik milijardą (912 mln.) dolerių.

REKLAMA

Trys didžiausios sutartys

Kol kas pelningiausią šių metų sutartį pavyko pasirašyti Portlando „Trail Blazers“ lyderiui ir simboliui Damianui Lillardui. Įžaidėjas suraitė savo parašą ant ketverių metų trukmės 194 mln. dolerių vertės kontrakto.

Ne ką mažesniais pinigais artimoje ateityje galės pasididžiuoti ir Oklando „Golden State Warriors“ snaiperis Klay'us Thompsonas, su komanda susitaręs dėl penkerių metų 190 mln. vertės kontrakto.

Trečią pagal pelningumą sutartį šiemet pavyko pasiekti Lietuvoje nedaug kam girdėtam, tačiau Filadelfijos „76ers“ viena ryškiausių figūrų jau tapusiam Tobias Harrisui. Amerikietis susitarė dėl garantuotų 180 mln. dolerių per penkerius metus.

REKLAMA
REKLAMA

Bruklino antausis didesniems „broliams“

Bene didžiausia sensacija kol kas tapo itin skambus Bruklino „Nets“ organizacijos pareiškimas. Niujorko centrinio rajono klubas išdidžiai pranešė, kad kitais metais jų garbę gins itin aktyviai medžiojami Kevinas Durnatas ir Kyrie Irvingas.

Iki šiol tik stiprių lygos vidutiniokų statusą turėjusi Bruklino ekipa, manoma, jau kitame sezone kaip reikiant pasispardys su NBA lyderiais.

Tiesa, privalu paminėti tai, kad K. Durantas, nors ir yra vienas geriausių krepšininkų ne tik JAV, bet ir visame pasaulyje, dėl patirtos traumos turės praleisti bene visą artėjantį sezoną.

Be K. Duranto ir K. Irvingo, kaip paaiškėjo kiek vėliau, į Brukliną atvyksta ir trečioji megažvaigždė – su varžovais po krepšiais grumsis išskirtinių kūno savybių turintis DeAndre Jordanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Durantas su „Nets“ susitarė dėl garantuotų 164 mln. per ketverius metus, K. Irvingas per tą patį laikotarpį gaus 141 mln.

Pinigų maišas europiečiui

Brangiausiai apmokamu Europos žemyno krepšininku tapo latvis Kristaps Porzingis, kuris jau anksčiau oficialiai susitarė dėl prisijungimo prie Luka Dončičiaus ir visos Dalaso „Mavericks“ kompanijos.

Kaimynų krepšininkas per penkmetį uždirbs 158 mln. dolerių, o tokios sumos nė vienas kitas europietis krepšininkas kol kas nemato nė iš tolo.

Lietuviai

Laisvųjų agentų rinka šiemet buvo glaudžiai susijusi ir su lietuviu Jonu Valančiūnu.

Garantuotų 17,6 mln. dolerių per metus atsisakęs ir su Memfio „Grizzlies“ santykius trumpam nutraukęs aukštaūgis iš Utenos vis tik atsigręžė į savo šviežiai iškeptus komandos draugus bei Memfio klubo organizaciją ir susitarė dėl trejų metų trukmės 45 mln. dolerių vertės kontrakto.

REKLAMA

Indianos „Pacers“ lietuvis Domantas Sabonis laisvųjų agentų rinkoje nedalyvavo, nes vis dar turi galiojantį susitarimą su Indianos ekipa.

Tiesa, kol kas garantijos, kad D. Sabonis liks „Pacers“ gretose, nėra.

Tai, kas nutinka labai retai

Be K. Duranto ir K. Irvingo persikėlimo į Brukliną, minėta naktis padovanojo ir dar vieną didelį siurprizą – NBA klubų medžiojmas serbas Nicola Mirotičius netikėtai susitarė su „Barcelona“, rungtyniaujančia Ispanijos pirmenybėse ir Eurolygoje.

„Barca“ šio tarpsezonio metu yra akivaizdžiai daugiausiai išlaidaujanti Europos komanda. Katalonų gretas taip pat papildė buvęs žalgirietis Brandonas Daviesas, tačiau ties čia permainos nesibaigia.

REKLAMA

Taip pat buvęs žalgirietis Kevinas Pangosas, panašu, netrukus bus priverstas ieškotis naujos komandos, o į „Barca“ nuo šiol aktyviai viliojamas ir Bostono „Celtics“ atstovęs Bradas Wanamakeris.

Aukščiausi dvyniai pasaulyje – kartu

Nors žymiausi Lietuvos broliai dvyniai, Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai, tvirtina, kad jiedu yra aukščiausi dvyniai pasaulyje, tiesa yra kiek kitokia.

Tai nesunku užtikrinti pažvelgus į aptarinėjamą NBA lygą.

Brookas ir Robinas Lopezai (abu po 213 cm) pirmąkart nuo pat studijavimo laikų vėl rungtyniaus vienoje komandoje. Du amerikiečių bokštus į savo glėbį maloniai priėmė Milvokio „Bucks“ organizacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad D. Lavrinovičiaus ūgis siekia 212 cm, K. Lavrinovičiaus – 210 cm.

Liūdesys ir nusivylimas Niujorke

Pasibaigus sezonui daugelio NBA gerbėjų akys krypo į Niujorko „Knicks“ pusę. Iš pradžių manyta, kad „Knicks“ gaus pirmąjį naujokų biržos šaukimą, tačiau jis atiteko Naujojo Orleano „Pelicans“.

Vėliau aktyviai ir garsiai kalbėta, kad Niujorko klubas prisivilios net ne vieną žvaigždę, o visą naują super-trejetą. Vis tik, nei ryškiausių lygos žvaigždių, nei bendrai skambesnių pavardžių „Knicks“ kitą sezoną neturės.

Tiesa, vieną didžiausių krepšinio organizacijų pasaulyje kiek vėliau papildė Julius Randle'as, Tajus Gibsonas ir Wayne Ellingtonas.

REKLAMA

Kito sezono lyderiai

Prognozuojama, kad kitas NBA sezonas bus vienas sunkiausiai nuspėjamų visoje istorijoje. Senus klubus-lyderius keis naujos komandos, o Toronto „Raptors“ apginti čempionų titulą bus itin sunku.

Be ir taip fantastinį krepšinį demonstruojančių Oklando „Golden State Warriors“, kitame sezone žiūrovus džiugins ir atsinaujinę Bruklino „Nets“, Bostono „Celtics“ klubai, taip pat į čempionų žiedus taikysis kasdien auganti Milvokio „Bucks“ organizacija.

Nevertėtų pamiršti „Raptors“, „76ers“ ir Los Andželo „Lakers“ komandų. Žinoma, lietuvių dėmesį, kaip įprasta, labiausiai prikaustys Memfio „Grizzlies“ su J. Valančiūnu ir Indianos „Pacers“ su D. Saboniu dvikovos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų