REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minske vykstančiose Europos žaidynėse fantastišką pergalę iškovojo imtynininkė Danutė Domikaitytė (68 kg).

Minske vykstančiose Europos žaidynėse fantastišką pergalę iškovojo imtynininkė Danutė Domikaitytė (68 kg).

REKLAMA

Lietuvos sportininkės dvikova su savo žiūrovų palaikoma Rio olimpine vicečempione iš Baltarusijos Marija Mamašuk baigėsi rezultatu 2:2, tačiau pagal papildomus kriterijus teisėjai pergalę skyrė Danutei.

„Noriu atgauti kvapą, įkvėpti oro. Viską gerai žino ir pasakys treneris“, – po kovos sakė D.Domikaitytė.

Jos treneris Aivaras Kaselis neslėpė džiaugsmo: „Ne kasdien nugalimos olimpinės vicečempionės. Apskritai tai pirma pergalė prieš tokią tituluotą varžovę. Danutė kovojo kaip iš natų, be klaidų. Įveikėme daugkartinę Europos čempionę ir prizininkę, pirmųjų Europos žaidynių čempionę. Toliau irgi bus nelengva, bet čia nėra lengvų kovų“.

Šiandien 18:30 val. pusfinalyje D.Domikaitytė varžysis su ne mažiau grėsminga keturiskart Europos čempione ir dukart pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtoja Anastasija Grigorjeva iš Latvijos.

REKLAMA
REKLAMA

Minske A.Grigorjeva kol kas žingsniuoja pirmyn lyg per sviestą – ant menčių paguldė bulgarę Sofiją Georgijevą ir ryškiai pranoko Alexandrą Anghel iš Rumunijos (10:3). Tiesa, reikia pripažinti, kad tiek bulgarė, tiek rumunė yra toli gražu ne Marijos Mamašuk kalibro. Bulgarė iki šiol pasižymėjo Europos U-23 čempionate, kur iškovojo sidabrą, tuo tarpu statistiškai pajėgesnė rumunė yra Europos čempionato bronzos medalio laimėtoja.

Pirmasis iš Lietuvos imtynių delegacijos ant kilimo žengė Lukas Krasauskas. Laisvųjų imtynių svorio kategorijos iki 97 kg  pirmoije kvalifikacinėje imtyje Lukas rimčiau nepasipriešino nuo 2015 metų Makedonijai atstovaujančiam Magomedgadžiui Nurovuirezultatu ir pastarajam pralaimėjo rezultatu 0:10. Makedonijos atstovas vėliau krito ketvirtfinalyje, tad lietuvis nepateko į paguodos turnyrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų