REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pajėgiausios Europos moterų krepšinio rinktinės atvyko į Serbiją ir Latviją. Šiose šalyse birželio 27- liepos 7 dienomis vyks Senojo žemyno pirmenybės.

Pajėgiausios Europos moterų krepšinio rinktinės atvyko į Serbiją ir Latviją. Šiose šalyse birželio 27- liepos 7 dienomis vyks Senojo žemyno pirmenybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čempionate dalyvaus 16 komandų, kurios suskirstytos į keturias grupes. Mūsų kaimynės latvės pirmajame etape A grupėje kovos su Ukraina, Didžiąja Britanija ir Ispanija.

REKLAMA

B grupėje žais Švedija, Prancūzija, Čekija ir Juodkalnija, C – Vengrija, Turkija, Italija ir Slovėnija, D – Baltarusija, Rusija, Belgija ir Serbija.

Į kitą etapą pateks po tris geriausias kiekvienos grupės ekipas. Pirmąsias vietas užėmusios rinktinės iškart pateks į ketvirtfinalį, o tos, kurios liks antrojoje ir trečiojoje pozicijose, varžysis atrankos varžybose dėl patekimo į ketvirtfinalį.

Grupių varžybos bus žaidžiamos birželio 27, 28 ir 30-tą dienomis, liepos 2-ąją – atranka į ketvirtfinalį, liepos 4-ąją – ketvirtfinalis, 6-ąją – pusfinalis. Finalo mūšis vyks liepos 7-ąją Belgrado „Štark“ arenoje.

REKLAMA
REKLAMA

Čempionių titulą gins Ispanijos krepšininkės, kurios prieš dvejus metus finale nugalėjo Prancūziją. Tuomet bronza atiteko belgėms, kurios rungtynėse dėl trečiosios vietos pranoko Graikiją.

Ispanės kaip ir rusės auksą iškovojo tris kartus. Prancūzijos komanda Europos čempione tapo dusyk. Iš artėjančiose pirmenybėse dalyvausiančių ekipų po kartą Europos čempionato nugalėtojomis yra tapusios Serbijos, Čekijos, Italijos ir Ukrainos rinktinės.

Ispanija, Prancūzija, Rusija, taip pat Belgija, Serbija, Italija vadinamos pagrindinėmis pretendentėmis laimėti šio čempionato medalius. Beje, net 21 kartą Europos čempione tapo dabar jau neegzistuojančios Tarybų Sąjungos rinktinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Latvijos komanda praėjusiose žemyno pirmenybėse užėmė šeštąją vietą. Latvės aukščiausiai buvo pakilusios 2007-aisiais, kai prasibrovė į pusfinalį ir liko ketvirtos.

Mūsų kaimynės Europos čempionato finalo turnyre rungtyniaus devintą kartą. Latvijos krepšininkės liko tryliktos 2018 metų pasaulio čempionate. Jos 2008-aisiais buvo patekusios į olimpines žaidynes, kuriose užėmė devintąją vietą.

Latvijoje Europos čempionatas vyko ir 2009-aisiais. Tada šeimininkės užėmė septintąją vietą. Šįkart daugelis specialistų jų šansus užimti aukštą vietą vertina skeptiškai, tačiau pačios krepšininkės nusiteikusios mesti rimtą iššūkį stipriausioms žemyno komandoms.

REKLAMA

Europos moterų krepšinio pirmenybių kovas rodys vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+“ kanalai.

Latvijos krepšininkių grupės rungtynių tiesioginės transliacijos birželio 27, 28 ir 30 dienomis prasidės 18.20 val. per „TVPlay Sports“. Latvės ketvirtadienį išbandys jėgas su britėmis, penktadienį – su ukrainietėmis, o sekmadienį – su ispanėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų