REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amsterdame (Nyderlandai) vykstančiame pasaulio 3x3 krepšinio čempionate trečiadienį startavo ir Lietuvos rinktinė.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai C grupės pirmosiose rungtynėse kiek netikėtai 21:17 nugalėjo Prancūzijos rinktinę, kuri savo gretose turi 2 iš 4 žaidėjų, 2017 m. tapusių pasaulio čempionato bronzos medalininkais.

REKLAMA

Pergalingas P.Beliavičiaus metimas:

 

Lietuva: Marijus Užupis 9 taškai (3/4 tolimų metimų), Paulius Beliavičius 6, Evaldas Džiaugys 3, Šarūnas Vingelis 3.

Prancūzija: Dominique‘as Gentilas 8, Mickaelis Varas 6, Lucas Dussoulier 2, Charly Pontensas 1.

Kitose C grupės pirmojo turo rungtynėse slovėnai 20:13 nugalėjo kinus. Tuo tarpu prancūzai po pralaimėjimo lietuviams atsitiesė ir 21:13 pranoko Katarą.

Antrajame ture lietuviai susitiko su slovėnais, kurie yra 2016 m. Europos čempionai, 2014 m. ir 2017 m. Europos vicečempionai, 2018 m. Europos čempionato bronzos medalininkai ir 2016 m. bei 2018 m. pasaulio čempionatų bronzos medalininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių pradžioje slovėnai turėjo ir 4 taškų pranašumą, bet mūsiškiai atsitiesė ir persvėrė rezultatą savo naudai. Lietuviai, rezultatui esant 19:19, galėjo vienu metimu užbaigti mačą, tačiau nepataikė iš toli. Mūsiškiai tuomet atkovojo kamuolį, pelnė taškus iš po krepšio ir pirmavo 20:19. Deja, kitos atakos metu slovėnai atsakė tolimu metimu ir išplėšė dramatišką pergalę 21:20.

Slovėnas lemiamą metimą atliko akivaizdžiai sužingsniavęs. Lietuvos rinktinės atstovai jau ieško būdų pateikti protestą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pergalingas slovėnų metimas:

Lietuva: P.Beliavičius 12 taškų, M.Užupis 5, E.Džiaugys 3, Š.Vingelis 0.

Slovėnija: Gašperas Ovnikas 11, Anže Srebovtas 9, Adinas Kavgičius 1, Simonas Finzgaras 0.

Nepaisant pirmojo pralaimėjimo, lietuviai išlieka savo likimo kalviai. Jei penktadienį mūsiškiai nugalės Kataro ir Kinijos rinktines, tuomet pateks į ketvirtfinalį.

Lietuvos garbę gina su Šakių „Gulbelės“ komanda žiemos čempionatą laimėję Paulius Beliavičius, Marijus Užupis ir Šarūnas Vingelis bei Aurelijų Pukelį pakeitęs Evaldas Džiaugys.

REKLAMA

Lietuvių tikslas – patekti tarp dviejų geriausių grupės komandų ir taip iškovoti kelialapį į ketvirtfinalį. Po dviejų rungtynių trečiadienį dar dvejas rungtynes lietuviai žais penktadienį, kai susitiks su Kataro ir Kinijos rinktinėmis. Po keturių turų ir paaiškės ketvirtfinalio dalyvės.

Ketvirtfinaliai bus žaidžiami šeštadienį. Pusfinaliai ir finalai vyks sekmadienį. Čempionato medalininkai užsitikrins kelialapius į olimpinį atrankos turnyrą.

Pasaulio vyrų 3x3 krepšinio čempionate dalyvauja 20 komandų, suskirstytų į 4 grupes po 5.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų