REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią naktį Lietuvos laiku praūžusi Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų birža tik dar labiau padidino spekuliacijas dėl Domanto Sabonio ateities Indianos „Pacers“ klube.

Šią naktį Lietuvos laiku praūžusi Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų birža tik dar labiau padidino spekuliacijas dėl Domanto Sabonio ateities Indianos „Pacers“ klube.

REKLAMA

18-ąjį šaukimą turėjusi Indianapolio komanda pasirinko 19-metį Gruzijos krepšinio talentą Gogą Bitadzę.

212 cm ūgio krepšininkas turi puikų puolimo arsenalą ir nors šiek tiek stokoja įgūdžių kitoje aikštelės pusėje, jo potencialias yra pakankamai didelis, kad įsitvirtinti NBA lygoje.

Praėjusį sezoną gruzinas nuo gruodžio mėnesio vilkėjo Podgoricos „Budučnost“ komandos marškinėlius ir Eurolygoje sužaidė 13 rungtynių, iš kurių 4-ias pradėjo starto penkete.

Eurolygoje vidutiniškai 24-ias minutes ant parketo praleisdavęs G. Bitadze pelnydavo 12,1 taško (59,7% dvit., 31,3% trit.), atkovodavo 6,4 kamuolio, blokuodavo 2,3 metimo, bei rinkdavo 16,3 naudingumo balo.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu pasikliautume tik skaičiais, 19-metis gruzinas buvo pats naudingiausias „Budučnost“ krepšininkas Eurolygoje ir šis faktas taip pat galėjo prisidėti prie jo sėkmės NBA naujokų biržoje.

REKLAMA

Istorija mena daug pavyzdžių, kai tokio jauno amžiaus į pajėgiausią pasaulio krepšinio lygą patekę žaidėjai metus ar daugiau dar praleidžia kitose ekipose arba tiesiog rungtyniauja NBA plėtojimosi lygoje.

Visgi, sprendžiant iš kalbų „Pacers“ stovykloje, gruziną jau artėjantį sezoną pamatysime žaidžiantį Indianapolio ekipoje.

Kalbėdamas apie klubo naujoką „Pacers“ ekipos strategas Nate‘as McMillanas aukštaūgį prilygino ne kam kitam, o D. Saboniui.

„Jis yra panašus į Domantą Sabonį. Jis jau dabar yra pasiruošęs žaisti. Taigi, mes turime tris aukštaūgius, kurie gali žaisti ir žais. Goga aikštėje gali daryti panašius dalykus kaip Domantas. Tai vyrukas, kuris gali išeiti į aikštę ir atlikti darbą“, – iškart po naujokų biržos pareiškė N. McMillanas.

REKLAMA
REKLAMA

Vargu, ar tokie žodžiai įkvepia mūsiškį, nors lietuviai ir pasižymi gerais santykiais su Gruzijos piliečiais.

Reikėtų nepamiršti, kad „Pacers“ ekipa taip pat turi talentingą Mylesą Turnerį ir dabar komanda nusprendžia priimti dar vieną aukštaūgį, nors ne kartą buvo eskaluota, kad D. Sabonis ir minėtas amerikietis sunkiai dera aikštelėje vienu metu.

Tiek D. Sabonis, tiek ir M. Tuneris yra vienodo amžiaus (23 metai) ir ūgio (211 cm), todėl prie šio tandemo pridėjus dar vieną labai panašaus dydžio „bokštą“, aikštelėje jiems visiems tiesiog nebelieka užtektinai minučių.

Vadinasi, „Pacers“ gali tekti kažkurį iš šio trejeto žaidėjų paaukoti – veikiausiai iškeisti į kitą komandą ir čia dar kartą tenka sugrįžti prie D. Sabonio pavardės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

JAV leidinys „IndyStar“ dar prieš NBA naujokų biržą „siuntė“ lietuvį į kitą ekipą.

Buvo spėjama, kad iškeitusį D. Sabonį „Pacers“ ekipa gautų kur kas aukštesnį nei turėtą 18-ą šaukimą.

Vis tik, šie gandai nepasitvirtino ir lietuvis vis dar yra „Pacers“ klubo narys, tačiau jis tikrai negali būti ramus dėl savo ateities Indianapolyje.

M. Turneris turi dar 4-is sezonus galiosiantį 72 mln. JAV dolerių vertės kontraktą, tuo metu D. Sabonis artėjantį sezoną turėtų uždirbti „tik“ 3,5 mln. JAV dol.

Geriausią karjeros sezoną NBA lygoje sužaidęs D. Sabonis vidutiniškai per rungtynes pelnydavo 13,8 taško ir atkovodavo 9,3 atšokusio kamuolio, bei pretenduoja laimėti geriausio atsarginio žaidėjo titulą.

Kad ir kaip bebūtų, net ir tokie skaičiai jam neleidžia ramiai laukti kito sezono.

Net jeigu „Pacers“ nuspręstų savo sudėtyje pasilikti visus tris „bokštus“, Domanto likimas Indianapolyje kabėtų ant plaukų visą artėjantį sezoną ir tai yra faktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų