REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuvos laiku Brukline įvyko Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų birža.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuvos laiku Brukline įvyko Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų birža.

REKLAMA

Tarp 60-ies perspektyviausių atletų savo pavardę išgirdo ir du Lietuvoje gimę žaidėjai – Vilniaus „Ryto“ krepšininkas Deividas Sirvydis ir Mičigano universitete (JAV) šiemet žaidęs Ignas Brazdeikis.

Tiesa, pastarasis žaidėjas dar būdamas vaikas kartu su tėvais išvyko gyventi į Kanadą, kur įgijo šios Šiaurės Amerikos valstybės pilietybę.

Jeigu priskaičiuotume I. Brazdeikį, NBA naujokų biržos istorijoje savo pavardę išgirdo jau 16 lietuvių.

Aukščiausiai iš jų pakviestas Jonas Valančiūnas, kurį 2011-ais metais penktuoju numeriu pasirinko Toronto „Raptors“ klubas.

Lygiai po penkerių metų Orlando „Magic“ vienuoliktuoju šaukimu pasikvietė Domantą Sabonį, kurį netrukus perleido Oklahomos „Thunder“ ekipai.

REKLAMA
REKLAMA

Per visą NBA naujokų biržos istoriją pirmajame dvidešimtuke savo pavardę išgirdo dar du lietuviai – tai dvidešimtuoju numeriu pašaukti Žydrūnas Ilgauskas (1996 m.) ir Donatas Motiejūnas (2011 m.).

REKLAMA

Už jų nugarų rikiuojasi 24-uoju numeriu pašauktas legendinis Arvydas Sabonis (1986 m.) ir 27-uoju pakviestas Linas Kleiza (2005 m.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A night to remember! Deividas Sirvydis @sirvuha was picked 37 overall pick by @dallasmavs ! Unreal job was done and big thanks to Mike Tellem @tellemundo ! Thanks all the doubters who didnt believe it..

A post shared by Marius Rutkauskas (@marius_rutkauskas) on Jun 20, 2019 at 9:29pm PDT

 

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet naujokų biržoje Detroito „Pistons“ klubo pasirinktas D. Sirvydis turi septintą geriausią šaukimą Lietuvos krepšinio istorijoje.

19-mečiui „Ryto“ talentui šioje grafoje pavyko aplenkti tokius Lietuvos krepšiniui nusipelniusius asmenis kaip Artūras Gudaitis, Darius Songaila, Renaldas Seibutis, Eurelijus Žukauskas, Robertas Javtokas ir Šarūnas Marčiulionis.

Verta pastebėti, kad iš 16-os NBA naujokų biržoje pakviestų lietuvių oficialiai savo laimę pajėgiausioje planetos krepšinio lygoje išbandė 9 krepšininkai.

A. Gudaitis, R. Seibutis, E. Žukauskas, A. Kulboka ir R. Javtokas išgirdo savo pavardes naujokų biržoje, tačiau oficialiose NBA rungtynėse ant parketo nepasirodė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų