REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žalgiris“ pasirengimą naujam sezonui pradės Taline

Kauno „Žalgiris“ dėliojasi pasiruošimo naujajam sezonui planus ir vieną iš pirmųjų draugiškų mačų sužais Estijoje.

Kauno „Žalgiris“ dėliojasi pasiruošimo naujajam sezonui planus ir vieną iš pirmųjų draugiškų mačų sužais Estijoje.

REKLAMA

Rugsėjo 8 dieną Taline įvyks žalgiriečių ir Estijos čempionų Talino „Kalev/Cramo“ krepšininkų dvikova.

Praėjusį sezoną lietuvio Donaldo Kairio treniruojama Estijos sostinės ekipa pirmą kartą istorijoje pateko į Vieningosios lygos atkrintamąsias varžybas bei kovojo jungtinės Latvijos ir Estijos krepšinio lygos finalo ketverte.

„Prieš porą metų draugiškas rungtynes žaidėme Londone, o šį kartą vyksime į Taliną. Per pastaruosius sezonus jautėme nemažą estų susidomėjimą lietuvišku krepšiniu. „Žalgirio“ arenoje kiekvienais metais sulaukiame tūkstančių krepšinio sirgalių iš Estijos, todėl nusprendėme atsidėkoti už jų palaikymą ir sužaisti šį mačą Taline“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Ambicingus tikslus naujajam sezonui keliantis „Kalev/Cramo“ klubas džiaugėsi galimybe savo namuose priimti Eurolygos komandą.

REKLAMA
REKLAMA

„Savo sudėtyje norime turėti pajėgiausius Estijos krepšininkus. Tikimės, kad kitame sezone keletas jų sugrįš pas mus ir iš užsienio. Taip pat turėtų didėti ir mūsų biudžetas, – teigė vienas „Kalev/Cramo“ vadovų Remo Holsmeris. – Nekantriai laukiame rungtynių su „Žalgiriu“ savo žiūrovų akivaizdoje.

REKLAMA

Priimti Eurolygos komandą yra tiek didžiulis iššūkis, tiek gera motyvacija mūsų vietiniams žaidėjams. Praėjusį sezoną į mačą su Maskvos CSKA buvo išpirkti beveik visi bilietai, todėl neabejojame, kad ir susitikimas su „Žalgiriu“ į „Saku“ areną pritrauks daugybę krepšinio gerbėjų.“

Vienas iš renginio organizatorių Urmo Soonvaldas pridūrė, kad „Žalgiris“ yra labai gerbiamas Estijoje.

„Estijoje žalgiriečiai yra pažįstami įvairių kartų krepšinio aistruoliams. „Kalev“ ir „Žalgiris“ ne kartą susitiko tuometinės Sovietų Sąjungos čempionatuose, kurių finaluose kovojant prieš CSKA estai visada palaikydavo lietuvius. Vėliau mes su pavydu sekdavome, kaip „Žalgiris“ ar Lietuvos rinktinė kurdavo stebuklus tarptautinėse arenose. O dabar elitinis Eurolygos klubas savo sezoną atidarys Taline. Vien šis faktas yra tikra dovana Estijos krepšinio sirgaliams“, – renginio Taline sėkme neabejojo didžiausio Estijos dienraščio „Eesti Päevaleht“ redaktorius U.Soonvaldas.

Kauno „Žalgirio“ ir Talino „Kalev/Cramo“ rungtynės daugiau nei 7000 žiūrovų talpinančioje „Saku“ arenoje bus žaidžiamos rugsėjo 8 d. 17.00 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų