REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniaus geležinkelio stotyje skambėjo įkvepiantys linkėjimai ir padrąsinantys žodžiai mūsų šalies sportininkams – į Minską išlydėti pirmieji penki iš 73 Lietuvos atletų, startuosiančių antrosiose Europos žaidynėse.

Šiandien Vilniaus geležinkelio stotyje skambėjo įkvepiantys linkėjimai ir padrąsinantys žodžiai mūsų šalies sportininkams – į Minską išlydėti pirmieji penki iš 73 Lietuvos atletų, startuosiančių antrosiose Europos žaidynėse.

REKLAMA

Į Baltarusijos sostinę tuo pačiu traukiniu su krepšinio 3x3 rinktine – Medu Kuprijanovu, Pauliumi Semaška, Aurelijumi Pukeliui ir Mintautu Bulanovu bei šaudymo iš lanko atstove Inga Timinskiene išvyko treneriai, komandos medikai, kiti delegacijos nariai.

„Savo ryžtu, sunkiu darbu ir komandine dvasia įrodėte, kad esate verti atstovauti Lietuvai antrosiose Europos žaidynėse. Mūsų šalies sportininkų stiprybę žino visas pasaulis – atvykstate siekti aukščiausių rezultatų, varžytis su pajėgiausiais atletais. Visiems sportininkams, jų treneriams ir kitiems komandų nariams linkiu įkvepiančių pergalių, pasitikėjimo savimi, garbingo atstovavimo olimpiniams idealams, o kylančios šalies vėliavos tegul primena, kad esate ne vieni, bet kartu su viltingomis ir jus palaikančiomis Lietuvos žmonių širdimis“, - linkėjimus sportininkams perdavė LR švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Stiprybės, pasitikėjimo, pergalių Lietuvos sportininkams palydėtuvėse linkėjo Baltarusijos ambasados Lietuvoje atstovas Pavelas Slunkinas, „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys, LR švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Kornelija Tiesnesytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasirinkome į Minską vykti traukiniu, nes tai greičiausias, patogiausias ir paprasčiausias būdas pasiekti Europos žaidynių miestą-organizatorių. Lietuvos komandai labai palankus Vilniaus-Minsko tvarkaraštis, traukiniuose yra kavos, bevielis internetas, kuo pasistengsime mėgautis. Daugelis komandos narių gal net primiršę, ką reiškia važiuoti traukiniu, todėl kelionę į Europos žaidynes pradėsime su gera nuotaika,“- sakė olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė ir Tarptautinio olimpinio komiteto narė Daina Gudzinevičiūtė. Ji palinkėjo sportininkams nugalėti ne tik varžovus, bet , svarbiausia, save.

REKLAMA

LTOK vadovė Lietuvos vėliavą, kuri birželio 21 d. bus nešama žaidynių atidarymo iškilmėse Minsko „Dinamo“ olimpiniame stadione, įteikė 2015-ųjų Europos žaidynių čempionui kanojininkui Henrikui Žustautui. Tiesa, per atidarymą vėliavą neš ne jis – H.Žustautas ir kiti irkluotojai į Baltarusiją atvyks vėliau.

Antrosiose Europos žaidynėse dalyvaus 4082 atletai. Žaidynių programą sudarys 15 sporto šakų, 23 rungtys. Aštuoniose iš jų bus vykdoma kvalifikacija į 2020 m. Tokijo olimpines žaidynes.

Lietuvai žaidynėse atstovaus 73 sportininkai – 32 moterys, 41 vyras. Mūsiškiai dalyvaus 3x3 krepšinio, sportinio šaudymo, šaudymo iš lanko, lengvosios atletikos, bokso, sambo, dziudo, imtynių, badmintono, kanojų ir baidarių irklavimo, gimnastikos, dviračių sporto bei stalo teniso varžybose.

Lietuvos komandą į Europos žaidynes veža „Lietuvos geležinkeliai“. Į Minską šiuolaikiškais traukiniais LTeam komandos nariai keliauja iš Vilniaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų