REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo rinktinei pergalės skonis oficialiose varžybose išlieka nepažįstamas.

Lietuvos futbolo rinktinei pergalės skonis oficialiose varžybose išlieka nepažįstamas.

REKLAMA

Pirmadienio vakarą Europos futbolo čempionato atrankos B grupės varžybose lietuviai svečiuose 1:4 neprilygo Serbijos rinktinei.

Susitikimas vyko tuščiame „Rajko Mitičiaus“ stadione Belgrade, nes UEFA skyrė drausminę nuobaudą Serbijos futbolo federacijai dėl nederamo šeimininkų gerbėjų elgesio praėjusių metų Tautų lygos rungtynėse su Juodkalnija.

Nugalėtojų gretose du kartus pasižymėjo Aleksandras Mitrovičius (20 ir 34 min.), po sykį – Luka Jovičius (35 min.) ir Ademas Ljajičius (90+2 min.).

Antrajame kėlinyje kur kas geriau atrodžiusiems lietuviams paguodos įvartį nuo 11 m žymos pelnė Arvydas Novikovas (70 min.).

Po šios pergalės Serbija yra surinkusi 4 taškus per 3 susitikimus ir dalijasi 2-3 pozicijomis su maču daugiau sužaidusiu Liuksemburgu.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu 1 tašką per 3 rungtynes pelnę lietuviai B grupėje žygiuoja paskutiniai penkti.

Lietuvos rinktinė kitas Europos futbolo čempionato atrankos rungtynes žais rugsėjo 7-ąją dieną namuose prieš pogrupio lyderę Ukrainą.

REKLAMA

STARTINĖS RINKTINIŲ SUDĖTYS:

Serbija: Marko Dmitrovičius, Antonio Rukavina, Nikola Milenkovičius, Urošas Spajičius, Aleksandras Kolarovas, Dušanas Tadičius, Nemanja Maksimovičius, Saša Lukičius, Filipas Kostičius, Luka Jovičius, Aleksandras Mitrovičius.

Lietuva: Džiugas Bartkus, Linas Klimavičius, Markus Palionis, Vytautas Andriuškevičius, Algis Jankauskas, Domantas Šimkus, Karolis Laukžemis, Arvydas Novikovas, Vykintas Slivka, Fiodoras Černychas, Rolandas Baravykas.

DVIKOVOS EIGA:

2 min. Pirmasis savo laimę šiame susitikime išbandė Serbijos rinktinės kapitonas Aleksandras Kolarovas. Po standartinės situacijos į vartus smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia vartų.

REKLAMA
REKLAMA

13 min. Dar vienas pavojus prie Lietuvos vartų. Vienas prieš mūsiškių vartininką Džiugą Bartkų likęs serbas Luka Jovičius neišnaudojo puikios progos pelnyti įvartį.

20 min. (ĮVARTIS) Galiausiai stadiono šeimininkams pavyksta savo. Lietuvos rinktinės klaida gynyboje pasinaudojęs serbų lyderis Aleksandras Mitrovičius išvedė savo ekipą į priekį (1:0).

24 min. A. Mitrovičius dar kartą pagrasino lietuvių vartams. Šįkart jo smūgį sėkmingai blokavo Algis Jankauskas.

27 min. Eilinis pavojus prie mūsiškių vartų. Dar vieno šanso neišnaudojęs L. Jovičius pataikė į skersinį.

34 min. (ĮVARTIS) Ideali Serbijos rinktinės ataka, kurios smaigalyje atsidūręs A. Mitrovičius smūgiavo į tuščius vartus ir padvigubino rezultatą savo komandos naudai (2:0).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

35 min. (ĮVARTIS) Lietuvos rinktinės klaida pasinaudojęs L. Jovičius galiausiai įrašė savo pavardę į rungtynių protokolą. Serbo fantastinis smūgis kaire koja iš baudos aikštelės prieigų nepaliko vilčių mūsų rinktinės sargui (3:0).

40 min. Pirmoji geltona kortelė – įspėjamas Lietuvos rinktinės puolėjas Karolis Laukžemis.

43 min. L. Jovičiaus apetitas įvarčiams niekur nedingo. Serbų talentas dar kartą išbandė Dž. Bartkaus budrumą.

50 min. Antro kėlinio pradžioje lietuviai pradėjo demonstruoti atsigavimo požymius puolime, tačiau pavojingose atakose jų sumanymus sėkmingai perskaitė pagaliau bent šiek tiek darbo gavęs serbų vartininkas Marko Dmitrovičius.

REKLAMA

54 min. Domantas Šimkus pabandė savo laimę iš toli – rinktinės saugo smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia varžovų vartų.

66 min. Sumaištis lietuvių baudos aikštelėje. Serbai turėjo bent kelias progas pasižymėti, tačiau kamuolys įstrigo futbolininkų kojose.

70 min. (ĮVARTIS) A. Mitrovičius serbų baudos aikštelėje sužaidė ranka ir teisėjas paskyrė 11 m baudinį, kurį realizavęs Arvydas Novikovas sušvelnino atsilikimą (3:1).

80 min. L. Jovičiaus smūgiuotas kamuolys dar kartą sudrebino lietuvių skersinį.

84 min. Aleksandro Kolarovo baudos smūgį sustabdė patikimai veikusi Lietuvos rinktinės siena.

90+2 min. (ĮVARTIS) Po keitimo aikštelėje pasirodęs Ademas Ljajičius jau per teisėjo pridėtą laiką ketvirtą kartą šio vakaro rungtynėse pasiuntė kamuolį į Lietuvos rinktinės vartus (4:1).

REKLAMA

90+3 min. Dvikovos pabaiga – Serbija triumfuoja 4:1.

PRIEŠ RUNGTYNES:

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės treneris prieš akistatą su serbais išskyrė gynybos svarbą.

„Komandoje yra nebloga atmosfera po penktadienio rungtynių. Žaidėjai jautė nuovargį, tad sekmadienį pagrindinis treniruotės tikslas buvo, kad žaidėjai atsigautų ir būtų šviežesni. Visi kiti futbolininkai sveiki ir yra pasiruošę rungtynėms.

Suprantame rungtynių su Serbija svarbą ir atsakomybę, kurią nešame ant savų pečių. Turime išeiti į aikštę gerbdami varžovą, bet taip pat turėti savų argumentų, tad laukia įdomios rungtynės. Tai yra „top klasės“ komanda, tuo galėjome įsitikinti rudenį. Visgi jie po pralaimėjimo Ukrainai bus užsivedę ir jų tikslai rungtynėse – aiškūs“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man ypatingai svarbu, kad į aikštę išeitume su gera energetika, susikaupę. Greičiausiai, šiose rungtynėse kamuolio kontrolės neturėsime ir turėsime atlikti daugiau gynybinio darbo, tai pareikalaus fizinių jėgų. Manau, rasime tuos žaidėjus, kurie galės tai atlikti“, – sakė V. Urbonas.

Tuo metu Serbijos rinktinės specialistui Mladenui Krstajičiui ši dvikova gali būti paskutinė vyr.trenerio poste, jei nepavyks iškovoti pergalės.

„Mes gerbiame Lietuvos rinktinę, tačiau patys turėjome labai sunkų mačą su Ukraina. Mums svarbu jį pamiršti. Aš tikiu, kad mano vyrai susitvarkys su psichologija. Popieriuje mūsų komanda yra favoritė, tačiau, manau, kad mūsų laukia sunkios rungtynės. Pasikartosiu, mes gerbiame savo varžovus, tačiau mums bus sunku dėl įvykių nutikusių Ukrainoje.

Aš galiu kalbėti tik apie visą Lietuvos rinktinę, o ne apie konkrečius žaidėjus. Aš nemėgstu išskirti individualių žaidėjų, nes pergales pasiekia visa komanda kartu. Reikia gerbti visus žaidėjus, kurie yra komandoje ir reikia gerbti pačius varžovus. Kiekvieną kartą žaisti be žiūrovų yra sunku. Tačiau mes esame profesionalai, turime aikštėje atiduoti visas jėgas ir pasiekti mums taip reikalingą pergalę“,- spaudos konferencijoje kalbėjo M. Krstajičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų