REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Mažeikių kilusiam Rokui Jokubaičiui šis sezonas Kauno „Žalgirio” gretose tapo tikru svajonių išsipildymu.

Iš Mažeikių kilusiam Rokui Jokubaičiui šis sezonas Kauno „Žalgirio” gretose tapo tikru svajonių išsipildymu.

REKLAMA

Aštuonioliktą gimtadienį rudenį atšventęs jaunasis aikštės generolas ne tik išbėgo ant parketo Eurolygos „TOP-8” kovose, bet ir pasimatavo pirmąjį savo karjeroje LKL čempiono žiedą.

LKL pirmenybėse gynėjas gavo pasireikšti daugiau ir aikštėje leisdavo atsipūsti labiau patyrusiems „Žalgirio” gynėjams.

LKL jo taškų vidurkis siekė 4,3 pelnyto taško, tačiau aikštėje jis tikrai negadindavo vaizdo ir visada į žaidimą įnešdavo energijos.

Tačiau dar svarbiau už statistiką talentingajam įžaidėjui buvo pamokos, kurių jis kiekvieną dieną galėjo semtis iš Kauno klubo legionierių, kuriuos po sezono pradėjo graibstyte graibstyti Eurolygos grandai.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu portalui tv3.lt iškart po finalo davęs Jokūbaitis teigė, kad daugiausiai šį sezoną išmoko iš prancūzo Leo Westermano, o didžiausią įspūdi už aikštės ribų jam paliko Brandonas Daviesas.

REKLAMA

Rokai, kokios emocijos apėmė iškovojus LKL čempionato auksą?

Tikrai įspūdinga…Pirmasis toks titulas, man kaip jaunam žaidėjui tai labai smagu, nežinau, kitiems gal tai jau įprastesnis jausmas, bet aš tai tikrai džiaugiausi su kitais jaunais „Žalgirio“ žaidėjais, visi apsikabinome, tikrai džiaugėmės.

Kokios rolės tikiesi „Žalgiryje“ kitame sezone?

Nežinau, reiks vasarą kalbėti, kaip man geriau: likti čia ar kažkur skolins mane, dabar nieko negaliu pasakyti. Dabar laukia vasarą rinktinė, reikia koncentruoti į tai ir žiūrėsime kaip bus.

REKLAMA
REKLAMA

Šį sezoną „Žalgiris“ turėjo daug labai gerų legionierių, ko iš jų išmokai?

Vistiek legionieriai įneša kitokio to krepšinio supratimo į mūsų rūbinę, į aikštelę, nes vistiek jie atvykę iš svetur, tai jų žaidimo lygis, žaidimo tipas yra kitoks, tai tikrai patarimų iš jų sulaukiau daug, jie nepatars tau kažko blogo, nori tik gero. Žino, kad esu jaunas žaidėjas, todėl iš jų sulaukiau labai daug patarimų ir tuo labai džiaugiuosi.

Kurį vieną iš jų įvardintum kaip didžiausią savo mokytoją?

Na galbūt Leo Westermanas. Mes vistiek esame abu įžaidėjai, jis tikrai supranta krepšinį labai gerai, tai manau, kad jis. Patarimų iš jo sulaukiau labai daug ir tikrai vertingų, jis aukšto lygio įžaidėjas, žaidęs rinktinėje, geruose klubuose Eurolygoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal savo charakterio, būdo savybes, kuris žaidėjas paliko didžiausią įspūdį?

Brandonas Daviesas. Jis vistiek vienas profesionalesnių žaidėjų, kokius esu matęs. Į sportą jis žiūri labai rimtai ir tai matosi aikštelėje.

Kaip manai, ar labai keisis „Žalgirio“ veidas ateinantį sezoną?

Na tikrai įdomu pagalvoti, kas gali atsitikti su dabartine sudėtimi. Brandonas turbūt visiems aišku, kad iškeliaus. AaronasWhite’as turbūt taip pat. Greičiausiai bus neįprasta matyti naujus veidus, vėl turėsime lipdytis iš naujo. Bet tai jau trenerių darbas sulipdyti komandą ir sujungti į vieną kumštį, tad tikrai laukia įdomi vasara ir tarpsezonis.

Interviu su Jokubaičiu žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų