REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jurbarko sporto klubas „Pantera“ išplatino viešą pranešimą, kuriame kalba apie šiame klube sportavusį 17-metį, kuris bandė iššžaginti nepilnametę ir galiausiai ją žiauriai sumušė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Jurbarko sporto klubas „Pantera“ išplatino viešą pranešimą, kuriame kalba apie šiame klube sportavusį 17-metį, kuris bandė iššžaginti nepilnametę ir galiausiai ją žiauriai sumušė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

REKLAMA

Tv3.lt pateikia visą klubo pranešimą.

***

Pastarąją savaitę Jurbarko sporto klubo „Pantera“ ir kovos menų apskritai vardas skamba itin neigiamame kontekste. Nusikaltimas, kurį galimai įvykdė jaunuolis, lankęs mūsų klubą Jurbarke, sukrėtė visą Lietuvą. Jis pribloškė ir mūsų, kovos menų atstovų, bendruomenę.

Tad atstovaudami savo klubą negalime likti nuošalyje ir norime išreikšti savo poziciją.

Minėto išpuolio teisinį įvertinimą pateiks teisėsaugos institucijos, kurios, tikime, operatyviai ir profesionaliai atliks savo darbą. Mes, savo ruožtu, galime pateikti moralinį įvertinimą.

„Negali būti nė kalbos apie šio įvykio bent menkiausią pateisinimą. Jis prieštarauja visoms moralės normoms. Pasakyti, kad jis mus nustebino, būtų per švelnu. Tiek aš, tiek visa klubo bendruomenė buvome šokiruoti ir negalime atsigauti iki šiol“, – teigia sporto klubo „Pantera“ vadovas bei Lietuvos mišriųjų kovos menų federacijos prezidentas Mindaugas Smirnovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Pats asmeniškai daugelį metų plėtoju kovinį sportą, užauginau ne vieną čempioną ir prizininką. Tam prireikė ne vienos sunkaus ir nuoširdaus darbo dienos. Tačiau labiau nei auklėtinių sportiniai pasiekimai, mane jaudina jų asmenybių ugdymas. Žinoma, pirmiausia jis vyksta šeimoje, mokykloje, artimojoje aplinkoje. Šito pakeisti mes negalime. Tačiau mūsų klube mes taip pat stengiamės ugdyti dorus ir atsakingus Lietuvos piliečius. Per mano ilgą trenerio darbo karjerą buvo ne vienas atvejis, kai klubo duris praverdavo sunkesnio charakterio vaikai ar paaugliai iš gatvės, kurių dorai neišauklėjo šeima, ir kurie jautėsi nelabai kam ir reikalingi, kai kurie jau stoję į slidų nusižengimų kelią.

REKLAMA

Mes prisiimdavome jų ugdymo naštą ir kiek įmanydami skiepijome teisingas elgesio normas bei moralines vertybes. Ir mūsų pastangos subrandindavo teisingus vaisius. Man, kaip vadovui ir treneriui, būdavo ypatingai malonu susitikti auklėtinį, kuris, buvęs tarsi atstumtas visuomenės, po metų, praleistų mūsų klube, tapdavo doru piliečiu, sąžiningu darbuotoju, geru kaimynu, tėvynės gynėju. Tačiau pasitaiko ir išimčių…

Kaip ir minėjau, apie patį įvykį daugiau išvadų pateiks teisėsaugos vykdomas tyrimas. Mes, klubo atstovai, tam tikras savo išvadas jau padarėme. Klubo, kuriame, beje, vyksta ne tik kovos menų, bet ir jogos, sveikatingumo bei kitų ugdančių veiklų treniruotės, bendruomenė, vienijanti apie šimtą žmonių – nuo pačių mažiausių vaikučių iki suaugusių vyrų bei moterų, laikosi vieningos pozicijos. Minėtas jaunuolis, metęs šešėlį visai mūsų bendruomenei yra suspenduotas, o faktams pasitvirtinus bus pašalintas iš klubo narių. Aš, kaip treneris, nutraukiau bet kokį bendradarbiavimą su minėtu asmeniu.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto negaliu susitaikyti su faktais, kurie po minėtos istorijos vyksta Jurbarko mieste bei virtualiojoje erdvėje. Dėl įaudrintos visuomenės reakcijos kenčia niekuo dėti mūsų klubo atstovai, taip pat ir jauniausieji. Mažamečiai vaikai, niekaip nesusiję su minėta istorija, sulaukia spaudimo, įžeidinėjimų, grasinimų bei įvairiausių provokacijų. Norime, pabrėžti, jog tokie linčo teismai nėra kelias į teisingumą – tiek moralinį, tiek, juo labiau, teisinį“, – pabrėžia M. Smirnovas.

Kaip anksčiau skelbė naujienų portalas tv3.lt, penktadienio popietę teismas nusprendė, kad kovų menais užsiimančiam paaugliui būtina skirti namų areštą ir intensyvią priežiūrą (uždėti apykoję, – aut. past.). Šios kardomosios priemonės skirtos dviem mėnesiams. Tik taip bus galima atimti bet kokias galimybes jam prisiartinti prie nukentėjusiosios ar liudytojų. Jam pareikšti įtarimai dėl išžaginimo, panaudojant smurtą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų