REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį už Atlanto prasidės bene laukiamiausias krepšinio sezono įvykis – didysis NBA finalas, kuriame po ketverių metų pertraukos matysime naują komandą. Trečio iš eilės čempionės titulo sieksiančią Oklando „Golden State Warriors“ ekipą mėgins sustabdyti Kawhi Leonardo tempiama Toronto „Raptors“.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį už Atlanto prasidės bene laukiamiausias krepšinio sezono įvykis – didysis NBA finalas, kuriame po ketverių metų pertraukos matysime naują komandą. Trečio iš eilės čempionės titulo sieksiančią Oklando „Golden State Warriors“ ekipą mėgins sustabdyti Kawhi Leonardo tempiama Toronto „Raptors“.

REKLAMA

Pastaruosius ketverius metus „Warriors“ klubui iššūkį mesdavo Klivlando „Cavaliers“, tačiau ši serija nutrūko vos LeBronas Jamesas paliko pastarąją ekipą.

Tv3.lt kviečia susipažinti su artėjančio finalo intrigomis ir palyginti abiejų ekipų galimybes. Apžvalga parengta remiantis JAV sporto žiniasklaidos gigantų „Bleacher Report“ bei ESPN informacija.

Visų pirma apžvelkime, kas turės pranašumą, lyginant pagrindinius ekipų žaidėjus?

Įžaidėjai. Stephenas Curry prieš Kyle’ą Lowry. K.Lowry anksčiau garsėjo tuo, kad atkrintamosiose pamiršta savo sugebėjimus ir pradeda žaisti itin prastai, bet šiais metais „Raptors“ ekipai davė pakankamai, jog ši pasiektų finalą, o pats įžaidėjas kiek pataisytų savo reputaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, „Warriors“ turi S.Curry – geriausią visų laikų NBA snaiperį ir vieną geriausių įžaidėjų apskritai. Pranašumą išryškina ir tai, kad 31-erių „Warriors“ vedlys yra įgavęs fantastišką sportinę formą. Per paskutines septynerias atkrintamųjų rungtynes krepšininkas pelno bent po 25 taškus, o Vakarų konferencijos finale prieš „Blazers“ visiškai sužvėrėjo ir rinko bent po 36 taškus.

REKLAMA

S.Curry biografijoje vis dar trūksta vieno itin svarbaus apdovanojimo – NBA finalų naudingiausio žaidėjo (MVP) titulo, tad motyvacijos jam tikrai netrūks.

Pranašumą šioje vietoje derėtų skirti „Warriors“.

Atakuojantys gynėjai. Klay Thompsonas prieš Danny Greeną. D.Greenas visą sezoną buvo patikimas „Raptors“ starto penketo narys, tritaškius realizavęs įspūdingu 45,5 proc. taiklumu. Bet viskas pasikeitė atėjus atkrintamųjų metui.

D.Greeno tritaškių taiklumo procentas krito iki 31,4, o per paskutines trejas serijos rungtynes su Milvokio „Bucks“ gynėjas apskritai nepataikė nė vieno tolimo metimo. Toronto ekipai mirtinai rekės taikiklį susireguliavusio D.Greeno, jeigu viliasi nukarūnuoti čempionus.

REKLAMA
REKLAMA

K.Thompsonas taip pat turėjo keletą „šaltų“ naktų, bet tritaškius vis tiek sugeba realizuoti 39,3 proc. taiklumu. Traumą patyrus Kevinui Durantui gynėjas surengė kelis įsimintinus pasirodymus, o ir visa krepšininko patirtis bei statusas neleidžia abejoti, kad ir šioje pozcijoje pranašumą turės „Warriors“.

Lengvieji krašto puolėjai. Andre Iguodala prieš Kawhi Leonardą. A.Iguodala čia įtrauktas, nes K.Durantas vis dar negali žaisti dėl traumos ir neaišku, ar apskritai spės grįžti į aikštę finalo serijos metu. K.Durantas ir K.Leonardas buvo geriausi atkrintamųjų žaidėjai ir jų dvikova turėjo tapti tikra puošmena NBA sezono finiše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Warriors“ finalui ruošiasi taip, lyg nesitikėtų K.Duranto sugrįžimo, o jo vietą starto penkete užėmė A.Iguodala. Kad ir koks geras jis bebūtų šių metų atkrintamosiose, prilygti K.Leonardui negali nė iš tolo.

Taip, 35-erių A.Iguodala pasižymi fantastiška gynyba, bet tokio žaidėjo kaip K.Leonardas jam stabdyti dar neteko. Veterano amžius taip pat neleidžia ilgai išbūti aikštėje, tad „Raptors“ turės akivaizdų pranašumą šioje pozicijoje.

Sunkieji krašto puolėjai. Draymondas Greenas prieš Pascalį Siakamą. D.Greenas šiose atkrintamosiose žaidžia tiesiog įspūdingai – 13,6 taško, 9,9 atk. kam., 8,2 rez. perd., 1,7 blk. ir 1,4 per. kam.

REKLAMA

Fantastiški skaičiai, užpildant visas statistikos kategorijas. D.Greeno žaidimas daro milžinišką įtaką visam „Warriors“ žaidimui, kalbant tiek apie gynybą, tiek apie puolimą.

P.Siakamui šis sezonas tapo persilaužimu, nors ir atkrintamosiose skaičiai kiek smuko. Nepaisant to, 25-erių kamerūnietis dar nedaro tokios milžiniškos įtakos, kokią oponentas D.Greenas.

Centrai. Jordanas Bellas prieš Marcą Gasolį. Centro pozicija yra „Warriors“ silpnybė viso sezono metu. Kol kas neaišku, ar finale galės žaisti DeMarcusas Cousinsas, o likę pasirinkimai nėra tokie geri.

Steve’as Kerras visos sezono metu rotavo tarp J.Bello, Kevono Looney ir Damiano Joneso, bet nė vienas neįrodė, kad gali būti tvirtu starto penketo nariu.

REKLAMA

Štai M.Gasolis tapo puikiu „Raptors“ papildymu. Ispanas nebėra puolimo ašis, kokia buvo Memfio „Grizzlies“ klube, bet gali pataikyti tritaškį ir yra puikus sraigtas Toronto klubo puolime, skirstantis kamuolius ir darantis viską, kas įmanoma. Akivaizdu, kad „Raptors“ šioje pozicijoje turės pranašumą.

Atsarginių suolas. K.Duranto ir D.Cousinso traumos dar labiau sutrumpino „Warriors“ suolą. Shaunas Livingstonas vis dar gali žaisti gana sėkmingai, bet nebėra toks pavojingas, koks buvo prieš penkerius metus, kai prasidėjo „Warriors“ dominavimas.

„Raptors“ atsarginiai žaidėjai pasitempė atkrintamųjų metu – Serge’as Ibaka vis dar yra itin svarbus žaidėjas gynyboje, Fredas VanVleetas pagavo ritmą atakuodamas iš toli, net ir Normanas Powellas yra naudingesnis nei bet kuris „Warriors“ atsarginis žaidėjas. Nepamirškime ir to, kad po traumos turėtų grįžti OG Anunoby.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip, starto penketo žaidėjai finale temps didžiausią naštą, bet „Raptors“ turės akivaizdų pranašumą, kai į aikštę žengs atsarginiai žaidėjai.

Kokios „Raptors“ galimybės? Galima pripažinti, kad didžiausios bėdos kylos iš pačios „Warriors“ organizacijos. Tai greičiausiai bus sunkiausia finalo serija iš visų, kurias jai teko žaisti, visiškai nenuvertinant L.Jameso.

Šią komandą tiesiog supa per daug klausimų. Vienas jų – ar K.Durantas jau sužaidė paskutines savo rungtynes Oklande?

Prieš traumą atkrintamosiose jis rinko po 34,2 taško. Be puolėjo, kai rungtyniauja S.Curry, „Warriors“ per 32 rungtynes suklupo vos kartą, bet K.Duranto buvimas aikštėje vis tiek duotų milžinišką naudą vien dėl to, kad K.Leonardas negalėtų atsipalaiduoti nė akimirkai.

REKLAMA

Yra ir kita medalio pusė – jei K.Durantas ir D.Cousinsas grįš po traumų, „Warriors“ teks daryti korekcijas žaidimo plane, kuris kol kas veikia ganėtinai užtikrintai.

S.Curry tiesiog siautėja, išaugus vaidmeniui po ekipos draugų traumų ir renka po 36,5 taško – 9 daugiau nei reguliariojo sezono metu.

Be Cousinso „Warriors“ rungtyniauja greičiau, tad kyla klausimas ar įsibėgėjus serijai ir jai klostantis sėkmingai S.Kerras norės kažką keisti ir rizikuoti.

Šiais metais „Warriors“ neturės ir aikštės pranašumo, kuris atiteko „Raptors“ klubui. Pirmą kartą per penkerius metus „Warriors“ neturės pranašumo ir bus priversta nors kartą laimėti Toronte.

REKLAMA

„Warriors“ buvo įpratusi galingai pradėti serijas ir pirmauti 2:0, o šį kartą tai padaryti bus itin sunku. Jeigu „Raptors“ sėkmingai apgins namų aikštę pirmose dvejose rungtynėse, įtampa kris ant čempionų pečių, kuriuos gali imti slėgti klausimai apie kai kurių žaidėjų ateitį.

Anksčiau tokie klausimai jų nekankindavo, tad „Raptors“ turi šansą pasinaudoti varžovų pažeidžiamumu.

Toronto klubo starto penketas – K.Lowry, D.Greenas, K.Leonardas, P.Siakamas ir M.Gasolis yra aukšto lygio žaidėjai gynyboje, o atsarginių suolas pagaliau tapo rimtu įrankiu serijos su Milvokio „Bucks“ metu. „Raptors“ turi gilią ir įvairiapusišką sudėtį, galinčią žaisti tokiu stiliumi, kokiu tik reikia. K.Leonardas yra ta šaltakraujiška žvaigždė, kurios reikia norint mesti iššūkį „Warriors“.

Per pastarąsias dvi finalo serijas „Warriors“ pralaimėjo vos kartą ir šį kartą galima spėti, kad pralaimėjimų turėtų būti daugiau.

Vis tik „Warriors“ išlieka favorite ir vėl tapti lygos čempione. JAV krepšinio ekspertai kaip susitarę spėja, kad „Warriors“ laimės 4:2.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų