REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kawhi Leonardas ištempė į Toronto „Raptors“ klubą į pirmąjį klubo istorijoje NBA finalą, kuriame dėl čempionų žiedų iššūkį teks mesti Oklando „Golden State Warriors“ komandai.

Kawhi Leonardas ištempė į Toronto „Raptors“ klubą į pirmąjį klubo istorijoje NBA finalą, kuriame dėl čempionų žiedų iššūkį teks mesti Oklando „Golden State Warriors“ komandai.

REKLAMA

Penktus metus iš eilės finale žaisianti Stepheno Curry ir Klay Thompsono tempiama „Warriors“ laikoma favorite ir vėl tapti čempione, tačiau „Raptors“ serijoje iki keturių pergalių galimai turės geriausią žaidėją – atkrintamosiose siautėjantį K.Leonardą.

Jeigu „Raptors“ vis tik pavyktų nuliūdinti „Warriors“ ir paneigti ekspertų prognozes bei iškovoti čempionų žiedus, vienas jų galėtų atitekti ir lietuviui Jonui Valančiūnui.

Centras šešis su puse sezono praleido Toronte ir tik vasario mėnesį buvo išmainytas į Memfio „Grizzlies“. Šį sezoną uteniškis „Raptors“ gretose spėjo sužaisti 30 rungtynių ir per jas fiksuoti 12,8 taško bei 7,2 atkovoto kamuolio vidurkius.

REKLAMA
REKLAMA

Tik „Raptors“ spręs, ar šie nuopelnai yra verti to, kad J.Valančiūnui būtų įteiktas čempiono žiedas, kurio neturi nė vienas lietuvis. Pasirodo, tik patys čempionai sprendžia, kam duoti žiedą, įprasminantį neeilinį laimėjimą.

REKLAMA

Pavyzdžiui, 2006 metais triumfavusi Majamio „Heat“ išdalino net 415 žiedus. Dar įspūdingiau pasielgė stebuklingai 2016 metais laimėjusi Klivlando „Cavaliers“, kai šios savininkas išdalino daugiau nei tūkstantį žiedų. Tai jam kainavo apie milijoną JAV dolerių, o žiedą gavo net laikini klubo darbuotojai ir arenos durininkai bei sargai.

Praėjusiais metais čempione tapusi „Warriors“ užsakė apie 500 žiedų.

„Kiekvienas pilnu etatu klube dirbantis žmogus gauna žiedą. Kažką gauna ir laisvai samdomi darbuotojai, pagrindiniai partneriai. Yra įvairių būdų, kaip padėkoti kiekvienam, kuris nors kažkaip prisidėjo prie laimėjimo. Norime, kad kiekvienas pasijustų kelionės dalimi“, – sako „Warriors“ savininkas Joe Lacobas.

Jeigu J.Valančiūnas gautų žiedą, tai nebūtų pirmas toks atvejis. 2017 metais brazilas Andersonas Varejao „Warriors“ gretose sužaidė vos 14 rungtynių, bet „Warriors“ žaidėjai nusprendė, jog jis vertas žiedo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų